Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

prospero Előzmény: #572513

Nekem úgy tűnik, hogy a mérce amit alkalmazol eltérő a két esetben, és ez alapján hozod a súlyos következtetést, amely viszont mindkét politikai erőre egyenlően súlyt: " Szóval szerintem egyik kutya, másik eb, én nem látom, valamelyik is jobban dolgozna. És nekem összesen ennyi a problémám."

Mert ha a Fidesz államadósságot növelő 300 milliárdjához hozzáadod a mnyp 3000 milliárdját (amiből ráadásul maximum 2000 milliárdot kellene hozzáadni, mivel 500 milliárd megvan MOL pakettben, Rábában, és legalább 500 milliárd még az AKK kezelésében - azaz ezek az összegek nem lettek elköltve, hanem tartalék van képezve belőle), meg a Fidesz által hozott megszorításokat, akkor legalább illene az MSzP 4100 milliárdjához hozzáadni az MSZP által 2,5 év alatt megvalósított megszorításokat is!

Ahogy azt sem illene elfelejteni, hogy a 4100 milliárdos államadóság növekedés azt okozta, hogy a 2008. január 1-én fennálló 15,484 milliárd forintos államadósság 19,900 milliárdra forintra szaporodott, ami átlagos 5%-os hozamot feltételezve évente 220 milliárd forinttal dobta meg évente a kamatfizetési kötelezettséget 774 milliárdról 995 milliárdra növelve azt! A 2,5 év alatt majdnem 550 milliárdos plusz kamatfizetési kötelezettséget okozva. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy hogy lett 2010. májusra 20,200 milliárd az államadósság, és ennek milyen következményei vannak, például abban, hogy csökkennek a beruházások!

Igazad van: nem szabad elfelejteni, hogy ezt úgy sikerült elérnie a Fidesznek, hogy egy súlyosan eladósító rendszert számolt fel, de azt állítani, hogy ez így könnyű menet lett volna: nem igaz, megvan ennek is a politikai ára, amit a Fidesz meg is fog fizetni 2014-ben.

Az ÁFA egy olyan tétel, amit mindazok fizetnek, akik Magyarországon élnek életvitelszerűen. Azok is akik egyébként jövedelmüket offshore cégeken keresztül szerzik, és azok is akik jövedelmüket feketén szerzik. Tehát adófilozófiai szempontból ez egy helyes lépés, hogy a jövedelmi adózásban és társasági adózásban adott kedvezményeket itt próbálják meg visszaszedni.