Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #572201Nincs kedvem kifejteni, de ez nem neked szól. Nem akarok semmilyen ilyen vitába belemenni. Csak azért írtam le, mert volt egy hsz, hogy a maszop 4 000 milliárddal növelte az államadósságot, a fidesz meg 300 millával. Ha ehhez a 300 millához hozzáadom az ellopott 3000 milliárdot, meg az elmúlt évek megszorításait, szektoradóit, ezt+azt, simán megvan a 4000 milliárd. Én összesen ennyit szerettem volna elmondani. Szóval szerintem egyik kutya, másik eb, én nem látom, valamelyik is jobban dolgozna. És nekem összesen ennyi a problémám.
Egy cikkből másoltam ki, csak a nagyságrend számít, nem a pontos összegek:
A 2011. év során általános forgalmi adóból 2219,5 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek,
Namost, az áfa-t is felemelték 8%.al, tehát ez az összeg is megnőtt 8%-al (az elvárások szerint, inflát nem számolva). Tehát csak az áfaemelésből keletkezett 180 milliárd plusz. Ez az én olvasatomban megszorítás, és nem a jó kormányzás eredménye. Sok ilyet látok, ilyen plusz adó, olyan plusz adó. Tehát, szerintem a teljesítmény nem jobb, csak a sarcolás erősebb.