Re: nincs cím
Csusza Előzmény: #541470" Egyvalami biztos aki cigizett az már nem fog olyan méla undorral nézni cigarettára mint az aki soha életében nem bagózott."
Így van, bár ez idővel nagyon tompul állítólag. De biztosan embere válogatja. Szerintem a kulcs az, hogy rá kell, jönni, cigi nélkül sokkal jobb az élet. Ha ez megvan, akkor csak észnél kell lenni kicsit.
"Én most fehér multit szívok az 0,1 mg nikotin ennél gyengébb szerintem nincs"
Ezt tényleg nem lenne nehéz letenni.
"Nekem volt olyan 1 teljes évig 1 slukk sem. Nem úgy hiányzott, hogy minden nap szenvedés vagy ilyesmi, volt , hogy hetekig szinte nem is gondoltam rá stb. Első néhány nap az kín, utána 1-2 hét kellemetlen de nem vészes, utána jó. "
Akkor viszont neked tényleg le kellene tenned, oszt kész. Íg ymár érthető a terved.
"Csak sok kísértéssel szembesülsz, bárhol ahol bagósok vannak, könnyű visszaesni."
Igen, ezért hordom én is magammal az e-t mindig, még ha nem is pöfékelem, akkor is legyen nálam. Ha olyan helyre keveredek, ahol a társaság bagózik, akkor csak előkapom, és még a gondolata sincs meg, hogy kérjek egy szál cigit.
"Olyasmi lenne a megoldás vsz, hogy agyilag át kell alakulni, és teljes életmód váltás. Rengeteget sportolni stb totálisan egészséges életmódra átállni. Pl rád jön a cigizhetnék elmész futni 5 km-t, megint akkor leúszol 3 km-t és így tovább. :) "
Így van! A kulcs az életmódváltás szerintem is. És ha valaki nem tudja futásra cserélni a cigit, akkor legalább cserélje másra. Az ilyen gyengéknek :-) való az e.
"Gondoltam már arra is, hogy veszek egy nagy malacperselyt és mindig bedobom azt a napi 700-800 Ft-ot. De olyan perselyt ami átlátszó és látom milyen sok pénz gyűlt össze benne és nagyon motivált leszek. :) "
Egy barátom úgy szokott le, hogy amikor abbahagyta, minden nap bedobta egy perselybe amit elbagózott volna. A barátnőjével az volt a megállapodásuk, hogy ha egy éven belül rágyújt, a csajszié a benne lévő pénz, elköltheti bármire. Nem gyújtott rá, azt mondta, megőrült volna, ha látja, hogy mennyi értelmetlen baromságra költi el a pénzt a leányzó. :-)
"Nehéz dolog ez, nagy akaraterő kell, mert egyébként tényleg milyen jó cigizni, nem, jó érzés ez kétségtelen :) "
Igen, sajnos jól eső dolog. :-( Mondjuk én örülök, hogy át tudtam állni e-re, megadja ugyanazt , sőt most már többet is. Például én soha nem fújtam ki orron át a cigifüstöt, csípett, mart, nem esett jól. Ezt meg szinte csak ott fújom ki, semmi csípés, marás, füstszag, csak kiélvezem az illatát. (Minden pöffenet egy kincs, ha jó a cucc. :-) )
Most erősen narancsos-enyhén dohányost gőzölök, nagyon ott van. ;-)
Letenni tényleg nagy akaraterő kell -éppen amiatt, mert soha többet nem élvezheted a "füstölést", ez eleve egy szar tudat-, de átállni szerintem szinte semennyi.
Egyébként érdekes, amikor elkezdtem átállni, persze a dohányos ízekhez, illatokhoz ragaszkodtam, mindenki így van vele az elején állítólag. (Mert ugynazt akarod, mintha cigi lenne.)
Most meg a jó gyümölcsök tetszenek már, azt a kis dohányos ízt is csak megszokásból keverem hozzá szerintem.
Jövő héten érkezik meg egy nagyobbacska rendelésem alapanyagokból, elkezdem magamnak kevergetni a löttyöket, kiváncsi vagyok, mi sül majd ki belőle... :-)