Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Bocsánat

Előzmény: #535015

Hmmm... :)

Miután többször végigolvastam, amit írtál és válaszoltam is rá hosszasan, végülis megértettem, amit szerintem indirekt módon szerettél volna mondani. Úgyhogy, rövidítek:

"inkább pletykák és legendák a helyes kifejezés rá"

Az, amiről te írsz, az régen valóban így volt velem is, de szerintem ez teljességgel természetes akkor, amikor valaki még fiatal és nincs tapasztalata, hiszen akkor a mások által hallottakra hagyatkozik. Azért amikor az ember annyira már nem fiatal, akkor ettől már el tud távolodni, mondhatni, onnan, hogy csak felnézel mások véleményére és azt próbálod a magadévá tenni, odáig, hogy már ne is értsed azt, hogy erre miért volt szükség.

Aztán eszedbejut, amit az egyetemen az első nap mondanak: "Kollégák, az amit itt most megtanulnak, annak a 95%-át semmire sem fogják használni. De, hogy melyik az az öt, amit fognak, azt most senki sem tudja megmondani".

ÉS innentől rájössz, hogy valójában ez is egy tanulási folyamat, aminek a lényege az, hogy egy idő után (szinte észre sem veszed) már elegendőek a saját tapasztalataid. Aztán persze vannak olyan témák, amiben ez nem így van, vagy éppen nem is lehet így (pl vallás).

Vagyis, valójában tényleg teljességgel hihetetlen az, amit írok, mert az már-már meseszerű adott esetben és bosszantóan határozott tud lenni, de mégsem lehet megfogni. Ráadásul mindenfélébe belekotnyeleskedek, ami eleve furcsa, mert nem szokás ennyi féléhez érteni és általában az emberek ahhoz szólnak hozzá, amihez nagyon értenek, mig én ahhoz, ami érdekel. Olyan lehetetlennek tűnik, pláne egy olyan gondolkodásmóddal, ami teljességgel idegen a mai világban, főleg akkor, ha még azt is állítják róla, hogy az sikeres is :)

Tudod RBBJ én már áttértem a világ érzelmi alapon történő megértésére, mert az értelmi már nem igazán izgat, azt úgy vélem, értem. Az érzelmi megértés azonban egészen más látásmódot igényel, és ezt nagyon nehéz leírni, pláne elmagyarázni egy elanyagiasodott világban. Azért lassan ez is sikerülni fog rövidebben is, például erre jók a filmes idézetek, mert aki látta a filmet, az tudja, hogy ez milyen érzelmi környezetben volt. Sok írás megspórolható ezzel :)