Re: Bocsánat
rbbj11 Előzmény: #534863akkor nem egy mondatot kiragadva.
A következö idézet elözménye egy vita érvelésének folyamata, élet nézöpontjainak ütköztetése.
"És ha valóban hozzáértő és tartósan nagyon sikeres vállalkozó lennél, amilyennek időnként előadod magad, akkor ezt értenéd. Ugyanis tök mindegy, hogy a sikerességet milyen anyagi szinten értjük, a problémák valójában tökéletesen ugyanazok maradnak, ugyanakkor az életmódban alapvető és minőségi különbségek léphetnek be, olyanok, amik a cucializmusban (és nyugaton sem a cucializmus idejében!) egyszerűen nem léteztek.
Mondjuk a lakásod berendezése egy pillanat alatt álhat a szemedben gagyivá, a párod, a járműved, minden, amit addig "ügyesnek" éreztél értékelődik le. És ez akkor is bekövetkezik, ha azt hazudod magadnak, hogy nem következne be. De igen, bekövetkezik. És az, hogy ezt a hozzátartozóid hogyan élik meg, azt sem te döntöd el. Eleve, ha mondjuk van egy feleséged, akkor mig egy pár milliós, tízmilliós vagyonkánál még értelmezhető a "közös", addig egy milliárdos vagyonnál vajon tudnál közösben maradni? Akkor a fialtatást közösben csinálnád?
Egyszerűen nem látod azt, hogy mekkora gondot okozna egy milliárdos vagyon. Olyan dolgok, törések, elfojtott vágyakat hozna a felszínre, amelyek az esetek 99%-ban kezelhetetlenek lennének még egy 50-100 milliós megtakarítással(!) rendelkező pár számára is. "
Olyanokat hoztál fel érvelésként, amiket magad nem is tapasztaltál, ennek ellenére írod "Egyszerűen nem látod azt, hogy mekkora gondot okozna egy milliárdos vagyon.", utalva arra, mintha te látnád. Miközben ezt azzal támasztod alá, hogy másnál mit láttál.
Most már biztos érted, mit akarok már sokadik alkalommal mondani.
Ugyanaz a történet, mint a film idézeteiddel.
Nézd, én tudok a sorok közt olvasni. És azt is tudom, hogy mikor tapasztalatlan voltam, én is más helyeken látott, hallott dolgok (inkább pletykák és legendák a helyes kifejezés rá) alapján érveltem vitákban. Teljesen hasonló stílusban és kontextusban. Persze nem kötelezö a párhuzam, lehet véletlen egybeesés is...