Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #534672

"Szóval, Ibizát szerintem kár elítélned. Én sem csípem néha a hülyeségeit, mert vannak dolgok, amiket kitalál és szajkózza, ilyen pl, hogy emeljük fel mindenki bérét a háromszorosára. "

No-no-no. Mi az hogy hülyeség? Munkavállalóként persze, hogy támogatom. 3x-os bérek és rá kivetni egy 60%-os adóéket (lásd ~Svédország). Jutna fogyasztásra, és a szociális ellátórendszerre, tisztes támogatásba részesítve az elesetteket (persze svéd adómorállal). Most te tényleg egy olyan országban akarsz élni, ahol óriási társadalmi szakadék tátong, az eszelős vállalkozók és a lesüllyedtek között? Egy orosz kapitalizmust ahol kiszállsz a luxus SUVodból, és térdig gázolsz a vodkásüvegekben és a részegekben? Dr Ursira utalva (és nem állságosságból) én is akkor lennék boldog ha a környezetem az; nem lesüllyedt, betompult, irigy, dühös emberek között szeretnék élni, függetlenül az én helyzetemtől.

Ja hogy a vállalkozásoknak ez teher? Miért a Skandináv országokban nincs kkv szektor? Ja, hogy nem akkora ott (%-os részesedésben). Biztos oka van. Hatékonysági oka van... Vakmajom belinkelt még jó régen egy cikket hol a legnagyobbak a KKV szektor: hát a PIGHS-ben. és az USA-ban a legalacsonyabb. És nem hiszem, hogy kevesebb vállalkozó van akár az USA-ban, csak lehet, hogy összefognak és közösen tömörülnek egy vállalkozásba: hatékonysági okokból (és mindenki egy részterületre koncentrálódik erőforrásban is). De hát itt sikk mutogatni, az ügyvezetői igazgatói névjegykártyát a 20 forintos cégekben.

Szóval el kell dönteni, hogy a KKV szektor van az országért, piacért vagy az ország a KKV-ért. Az utóbbi szerintem rossz irány. De majd az itt jelenlevő vállalkozók görgetik tovább a lavinát ;-)