Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #534668Követem én a dolgokat, mégha nem is szólok mindenbe bele:)
Nem tudom, hány éves vagy, de a mi korosztályunk még élt az átkosban. ahol vállalkozni csak rafinériával lehetett. Aztán abban az átkosban az sem számított nagy problémának, ha valaki kicsit átcseszte az államot. Aztán van aki változott, van aki nem.
Amit te most mondtál, az idealizált világ, én nem ismerek (és el sem tudok képzelni) olyan vállalkozást, ami mindenben korrekt.
Mert vagy nem fizet be minden adót, vagy pedig pofátlan árréssel dolgozik. Nekem még azt tanították, a 20% már egy óriási haszonkulcs, a fölötte levő már pofátlan. Jelen magyarországi adórendszer mellett 20%-al nem lehet megélni. Minden adót, járulékot befizetve semmiképpen.
Én spec egy harmadik utat választottam, és kivittem a cégem szlovákiába. Ez is egy út, és még tán a legjobb megoldás.
Szóval, Ibizát szerintem kár elítélned. Én sem csípem néha a hülyeségeit, mert vannak dolgok, amiket kitalál és szajkózza, ilyen pl, hogy emeljük fel mindenki bérét a háromszorosára. Sosem gondolta végig a javaslatát, de fél évente előveszi. Ő ilyen, így szeretjük. Eddig nekem prédikáltál a szeretet fontosságáról, a szeretet nem írta volna meg az előző levelet.
Bocsi, hogy olyanba ártottam magam, amihez végülis semmi közöm...