Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.
Előzmény: #534149"János apostol leírta, miért készült a biblia, csak sokan nem olvassák el, nem ismerik."
Namármost, elsősorban János az Újszövetség része. Másodsorban, az viszonylag közismert, hogy a Bibliát Niceában állították össze, előtte pedig egyrészről nem létezett, más részről számtalan variáció alapján tanítottak. A kanonizálás lényege éppen az egységesítés volt. Ennek megfelelően ennek módját, okát nem írhatta meg János :)
Magyarán szólva, pont arra hozol bizonyítékot, hogy János szövegeit ÍRTÁK Niceában, nem pedig átvették. De ha nagyon óhajtod, akkor János szövege ebben a kontextusban az EvangéluimÁRA lenne érthető, amely egyébként (milyen érdekes) nem pontosan egyezik a többi evangéliummal. Ez számodra nem furcsa egy picit sem?
"Sok más csodát is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben."
HA valóban létezett Nicea leőttt írt ilyen szöveg, akkor az nyilván kizárólag János evangéliumára lenne értendő és nem a Bibliára.
Egyszóval, tetten érhető a Biblia mesterséges előállítása. Amire imhol a bizonyíték:
"Én magam is elejétõl gondosan áttanulmányoztam mindezeket, tisztelt Teofilusz. Úgy gondoltam, hogy megírom neked ezeket egy könyvben"
Hiszen Lukács kortárs volt, tehát NEM születhetett korábban sem mű, pláne relevánsabb mű ezen kérdésekről. Vagyis ez a Biblia EGYIK(!) írójának ars poeticája, akik pontosan ezt tették. Áttanulmányoztak minden korábbi iratot, majd elkészítették belőle Bibliát. Így kerültek ki belőle Tamás, Fülöp és Mária(!) evangéliumai, amelyeknek az az érdekessége vagyon egyebekben, hogy azokból pont létezik Nicea előtti példány, ezzel szemben a négy apostoléból egyetlenegy(!) sem.
Vajh miért nem szokták feltenni az emberek a kérdést, hogy ha ezek a szent iratok (értve ezalatt az apostolok leveleit, satöbbi) megvoltak Niceában, amikor elkészült a Biblia, akkor azokból miért nem maradt fenn egyetlen példány sem, miközben onnantól kezdődően számos Biblia maradt fenn?
"De tételezzük fel, nekem van igazam... Azt nem írom le, mert ... Szóval, nem gondolom, nekem kellene erről beszámolnom. Elég legyen annyi, örök életem lesz, amit folyamatos örömben és boldogságban fog eltelni."
Aminek egyebekben semmi köze a Bibliában való hithez :)