Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.

Ricsi Előzmény: #534134

Mert te ilyen apróságokon akadsz fent. János apostol leírta, miért készült a biblia, csak sokan nem olvassák el, nem ismerik.

Idemásolom neked:

Jn 20,30

Sok más csodát is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben.

Jn 20,31

Ezek pedig azért vannak megírva, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, Isten Fia, és ez által életetek legyen benne.

Ha kell ez az élet, akkor jó a biblia, ha meg nem kell, akkor kutathatod napestig, nem tölti be nálad a funkcióját.

Vagy nézzük meg Lukács evangéliumának elejét:

Lk 1,1

Sokan megpróbáltak már beszámolni azokról a dolgokról, amelyek közöttünk történtek.

Lk 1,2

Ezekrõl mi is hallottunk már olyan emberektõl, akik kezdettõl fogva a saját szemükkel látták mindezt, és akik hirdették az Isten üzenetét.

Lk 1,3

Én magam is elejétõl gondosan áttanulmányoztam mindezeket, tisztelt Teofilusz. Úgy gondoltam, hogy megírom neked ezeket egy könyvben,

Lk 1,4

azért, hogy tudd: mindaz, amire tanítottak téged, valóban igaz.

Ezt sem azért írták, hogy ostoba embereket megtévesszenek. De akik ilyeneket hirdetnek, azokkal nem nagyon akarok vitába szállni, inkább bevállalom, ostoba vagyok.

Persze, ki az ostoba?

Tételezzük fel, az ateistáknak van igaza... Akkor én leéltem az életem egy tévtanítás mentén. Ez a tévtanítás azt tanította nekem, szeressem a feleségem, szeressem a gyerekeimet, szeressem a többi embert. Ne ártsak senkinek, hanem próbáljak meg mindenkin segíteni. Való igaz, ostoba voltam hogy ezeket elhittem, de az én életem, és nekem örömet szerez. Örömet szerez pl hogy 25 év házasság után is elválaszthatatlanok vagyunk a feleségemmel, és rajongással szeretjük egymást.

De tételezzük fel, nekem van igazam... Azt nem írom le, mert ... Szóval, nem gondolom, nekem kellene erről beszámolnom. Elég legyen annyi, örök életem lesz, amit folyamatos örömben és boldogságban fog eltelni.