Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Csak úgy általában

Láma Előzmény: #533901

" ha bárhol, bárkinek erről beszélek, hihetetlen indulatok törnek a felszínre."

Kinél tapasztaltál itt indulatot? Innen nézve benned látszik jó adag elfojtott indulat, vagy türelmetlenség a másik oldal iránt. Tapasztalataim alapján általában elmondható, hogy vallásos oldalon szakad előbb a cérna.

" Erre hihetetlen támadásoknak vagyok kitéve, a primitívtől a mittomén meddig."

Már megbocsáss, bár virágnyelven szépen körülírva, de te voltál az első aki primitívezett. Csodálkoztam is, ha emlékszel.

"Egyébként pedig, én ebbe nem szólok bele többet, mert nem juttat senkit sem előrébb, sem hátrébb. A megrögzött ateisták sem fognak változtatni az elképzelésükön, és én sem.

Kár lenne, ha te is visszahúzódnál a csigaházadba. A vallástörténeti idézgetések után, most kezdett mutatni valamit magából Ricsi az ember.(aki vallásos). Ez a részed sokkal érdekesebb szerintem, mint az a másik. (Az idézgetős)

" mert nem juttat senkit sem előrébb, sem hátrébb. A megrögzött ateisták sem fognak változtatni az elképzelésükön, és én sem."

Nem is próbál senki megváltoztatni. A magam részéről inkább megérteni szeretnélek. PL: Az eddig felhalmozott ismereteid (amiben úgy néz ki ott a fizika kémia) eredője miért mutat a vallás irányába? Hogyan tudod a vallásod bizonyítottan téves tanait és azok következményeit nem figyelembe venni. Hogyan lehet a vallásod történelmi bűneivel (keresztesháborúk, boszorkányüldözés, stb) közösséget vállalni? Mennyire tudnád ezeket most tolerálni, ha a Vatikán visszakapná középkori hatalmát. (XXI.sz. iszlám vallási törvénykezés)

Persze nem ilyen közvetlen durrbele módon rákérdezve, hanem a válaszokból megismerni a vallásos embert.

Ráadásul az sem biztos, hogy igazad van ebben. Senki nem születik ateistának, vagy vallásosnak. Kiből melyik lesz, az egy tanulási folyamat eredménye.