Csak úgy általában
RicsiNem válaszolok mindenkinek, mert nem látom sok értelmét, de...
Egyetértek, a szerves anyagok még nem élet. De mi igazából az élet fogalmát sem tudjuk megfogalmazni, mert egy gabonamag 10-20 év múlva elvetve is kicsírázik, pedig addig teljesen élettelennek tűnt. Hogy mi az, ami átbillen, fogalmunk sincs.
A szem tényleg azért tökéletes mert tökéletlen, bele van építve a gyári avultatás, hogy mai divatos szóval fejezzem ki magam. Ha minden örök életű lenne, akkor itt elviselhetetlen lenne már az élet, vagy sokkal több és véresebb háború lett volna a földön.
A teremtéstörténet igaz, de nem szó szerint. Miért nem? Mert a Biblia nem tudományos könyv, és soha nem is állította magáról, hogy az. Nem az a lényeg, hogy mikor és pontosan hogy történt, hanem az, hogy amit látsz most, az Isten akaratából történt. A többi lényegtelen.
És úgy általában... Miért gondolják azok, akik így gondolják, hogy Istennek úgy kellett valamit megteremtenie, ahogyan ők gondolják. Miért nem hagyják rá, hogy úgy tegye, ahogy neki jónak tetszik? Azért, mert nem fér bele a mai tudományos elméletekbe? Azért, mert valaki más jobban tudná? Vagy miért? Pál írja, a fazekasnak joga van az agyagból azt csinálni, amit akar. És ha a gyártónak tetszik, akkor rendben, ha nem, majd csinál újat, de az ő privilégizált joga, hogy mi tetszik neki.
Egyébként pedig, én ebbe nem szólok bele többet, mert nem juttat senkit sem előrébb, sem hátrébb. A megrögzött ateisták sem fognak változtatni az elképzelésükön, és én sem. Számomra ez a világ annyira csodálatos, hogy magától nem jöhetett volna létre. Csak halkan, nagyon halkan jegyzem meg, a fizika mai állása szerint minden a teljes rendezetlenség felé mutat és tart, így az, hogy a sok rendezetlenből valami rendezett kialakuljon, ellentmond a jelenlegi tudományos álláspontoknak.
Aztán, ha már tudománynál tartunk, a tudósok nagy része, aki ezzel foglalkozik (nem mondom, hogy sokfelé lehet róla olvasni, mert elég speciális tudomány) nem érti, honnan vannak a vasnál nehezebb anyagok. Tudományos tény, amikor összeállt az anyag (ahogy ti fogalmaztok) értelemszerűen hidrogén állt össze, és onnantól elkezdődött az a folyamat, ami ma is megfigyelhető a működő csillagokban. Nem írom le, aki tudja az tudja, aki meg nem és érdekli, utána tud olvasni. Szóval, ennek a fúziónak a vas a vége. Egyszerűen azért, mert a vas kötései olyanok, ott leáll a fúzió. Amikor egy csillag eljut oda, leáll benne a fúzió, és "meghal". Tehát természetes környezetben nem lehetne vasnál nehezebb anyag. Mégis van, ismerünk jó sokat. De hogy honnan, mi módon alakultak ki, az óriási rejtély.
De nem akarok tudományos-vallásos vitát nyitni, nem is ez volt a célom, ezért ezt inkább hagyjuk. Én ismerem Istent, Jézus Krisztust, bennem él a Szent Szellem, segít nekem, irányítja az életemet, és nekem így jó. Sokkal jobb, mint előtte volt. Lehet, én lelki toprongy vagyok, nekem szükségem van mankóra, de nem értem, ez kinek és miért fáj? Én felnőttként tértem meg, és nekem jobb így. Akkor meg? És én nem ismerek olyan embert, aki felnőttként megtért volna, és arról számolna be, hogy most rosszabb neki. Akkor miért baj ez? Mi ellen ágáltok folyamatosan?
Számomra már csak az is Isten létezését bizonyítja, ha bárhol, bárkinek erről beszélek, hihetetlen indulatok törnek a felszínre. Pedig én mit mondok? Jézus Krisztus él, ő maga a szeretet, és fogadd el, és szeresd te is a másikat. Erre hihetetlen támadásoknak vagyok kitéve, a primitívtől a mittomén meddig. Ha ugyanezt mondjuk Buddhával mondanám, senki nem támadna. Ha azt mondanám, az UFO-kban hiszek, senki nem támadna. De miután én az élő istenben hiszek, aki nevére minden térd meghajol, hihetetlen indulatok szabadulnak mindig fel.