Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.
Ricsi Előzmény: #532557Nem tudsz megbántani :)
Szóval...
Amit én idemásoltam, az Károli fordítás. Károli Gáspár a becsületes neve, ha érdekel, találsz róla a neten sok leírást, ezzel nem fárasztalak. Én szeretem, mert sokszor sokkal többet mond, mint maga a betű. De vannak másféle fordítások, akkor most kezdjük el:
Csia Lajos (a legszöveghűbb fordítás, de hosszú lenne belemenni, miért): Közülük az egyik hirtelen odafutott hozzá, fogott egy spongyát, megtöltötte ecettel, és nádszálra tűzve megitatta vele.
Magyar Bibliatanács (más néve UFO = Új fordítás): Egy közülük azonnal elfutott, hozott egy szivacsot, megtöltötte ecettel, nádszálra tűzte, és inni adott neki.
Egyszerű fordítás: Közülük az egyik gyorsan elfutott, és hozott egy szivacsot. Ecetbe mártotta, majd egy nádszálra tûzte. Felnyújtotta Jézusnak, hogy igyon belõle.
Szóval, mint látod, van fordítás bőven, én csak azt a 4-et másoltam most ide, amiket én használok. Olvasd azt, amelyik számodra a legközelebbi, mondhatni leginkább testhez áll. Mindegyikben ugyanaz van leírva, csak más szavakkal.
Az emberek elérésében lehet igazad van, bár én nem teljesen látom. Ha mai zene érdekel, akkor nézd meg ezt:
Vagy keress rá pl Pintér Béla nevére, sok érdekeset láthatsz és hallhatsz.
Szóval, én azt gondolom, az, hogy sokféle fordítás van, nagyon jó. Aki pl komolyan tanulmányozni akarja a bibliát, annak más fordítás kell, aki meg csak ismerkedni akar vele, annak is más. Megpróbálok eztán egyszerű fordítást használni, ha ide bemásolok valamit, talán az érthetőbb lesz.