Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #526586

"Értem ezalatt ha van fogalmunk (és igazunk van) hogy az elkövetkezendő 30 évben mi lesz ÁTLAGBAN a versenyképes"

Semmi. Mindig változni fog, azaz állandóan tanulni kell és képezni magad. Az csak Magyarországon divat, hogy azt hiszik, hogy ha megtanultak valamit, azza életük végéig el lehet lenni. Pedig mindenhol Európában a folyamatos tanulás és képzés a divat. Egyszerűen meg kell érteni, hogy ebből a szempontból sincs különbség az alkalmazott és a vállalkozó között.

"Tehát én nem tudom értelmezni a versenyképességi fogalmat"

Pedig egyszerű: Olyanhoz értesz, amiből hiány van, ebben az esetben nem csak versenyképes leszel, hanem még diktálhatsz is. Ez ilyen egyszerű, csak ezt nem szokták a munkavállók érteni. Hogy a régi bölcseletet hangsúlyozzam: Ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez. Ha nem jön a munka házhoz, akkor menni kell érte. He nem tudod, akkor meg kell tanulni.

"Ja, hogy külföld: Ferenc testvér is javasolta mondjuk, hogy el lehet menni."

Kétszer is javasolta. Egyszer igaza volt, a fiatalok igenis menjenek világot látni és tanulni, majd hazajönni és itt kamatoztatni a tudást. Na ebből lett az "elhíresült el lehet innen menni" mondás, holott valójában a második mondása volt az, amitől felállt a hátamon a szőr, akkor, amikor a VÁLLALKOZÓKNAK mondta, hogy el lehet innen Szlovákiába menni.

"Egy banki rendszergazda, java, PLC programozó mondjuk itthon se panaszkodhat. Se egy szerszámkészítő, de ez mind műszaki terület férfiaknak"

Miért, milyen terület legyen a férfiaknak? :)

"Egyébként az a megfigyelésem, hogy inkább a pályakezdőket szeretik alkalmazni (óccsók, könnyen irányíthatóak, eladósíthatóak "még" üveggyöngy" ígéretek miatt, így vakon végrehajtók) vezetőként is."

Ez így van. Egyre hülyébbre szabottak a rendszerek, hülyéket is ütetnek oda, aki hülyének nézi a hülyéket, akik ilyen hülyékkel akarnak üzletelni.