Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #526440

"sztem versenyképes munkaerőnek elég a 6 hónap ilyen jellegű"

Itt ugye megint visszakanyarodhatunk, hogy a kapitalista ciklikusság figyelembevételével mi a versenyképesség. Értem ezalatt ha van fogalmunk (és igazunk van) hogy az elkövetkezendő 30 évben mi lesz ÁTLAGBAN a versenyképes attól még pár évenként (elbocsátás, leépítés, új bérezés) lehetséges hogy a tartalékaidból ki kell pótolnod az életviteledhez szükséges összeget (Amire _AT_ is sokszor utalt, hogy mire elég a félrerakás). Azaz az összvagyonod ingadozik, szórása megnő (feltételezzük, hogy később, jobb időszakban visszapótolod a tartalékaidat, és növeled az) a portfoliódnak. Tehát én nem tudom értelmezni a versenyképességi fogalmat (egyébként a "versenyképes" szakmában elhelyezkedők gyakran panaszkodnak, hogy jó-jó hogy van rájuk kereslet, de mennyiért van rájuk kereslet? Ja, hogy külföld: Ferenc testvér is javasolta mondjuk, hogy el lehet menni. Egy banki rendszergazda, java, PLC programozó mondjuk itthon se panaszkodhat. Se egy szerszámkészítő, de ez mind műszaki terület férfiaknak, ahogy _AT_ is utalt rá.) Szóval kérdés, ha elveszítesz egy hiearchiában megszerzett magasabb havi bért, azt figyelembe veszik-e az új munkahelyen? Egyébként az a megfigyelésem, hogy inkább a pályakezdőket szeretik alkalmazni (óccsók, könnyen irányíthatóak, eladósíthatóak "még" üveggyöngy" ígéretek miatt, így vakon végrehajtók) vezetőként is. Úgyhogy a versenyképesség korfüggő is (amellett, hogy végzettség, tudás is).