Re: nincs cím
Előzmény: #526119"De rbbj is csak -mint ahogy tárgyaltuk- arányaiban akarja csökkenteni a munkajövedelmi kitettséget."
Az eredeti kiindulás az volt, hogy teljesen le tudja váltani, hiszen én erre írtam, hogy az iszonyatosan hosszú idő. Ugyanakkor az is egy paradoxon, hogy csökkenti a kitettségét, hiszen amig a 0%-ot el nem éri a munkajövedelem igény, addig munkára szüksége van, ahhoz pedig, hogy az 1/3-ot félre tudja tenni, ahhoz ráadásul korlátozva van a jövedelmének az alsó határa, hogy az eredeti célhoz elérhessen. Vagyis mindaddig, amig célhoz nem ér, addig a munkajövedelmi kitettsége nem csökken, legfeljebb a biztonságérzete nő meg, hogy ha a munkajövedelme kiesik, akkor egyre hosszabb ideig tudná fenntartani magát.
"Ezért hihetted annak, hogy azt hittem, hogy te azt hiszed...:-)"
""Pici ne ragozz :)"" - Macskafogó :)
"Na ez a probléma, hogy sokszor írod azt, hogy azt írtátok. Nincs többes szám."
Ha külön-külön ugyanazt írjátok, akkor az annyit tesz, hogy ti ezt írtátok. Mi ezzel a gond? Írtam már azt is, hogy például az ingatlan esetében pont ugyanazt írtuk mind a hárman. És? :) Újabban baj az is, ha egyetért valaki valakivel? :)
"RBBJ fenekét a "földhöz verős" hisztijeit ne tessék az én hisztijeimmel összekeverni :-)"
ÖÖöö, én nem ezt írtam, hanem azt, hogy ebben a kérdésben ugyanazt a gondolatmenetet követitek, még ha elsőre nem is tűnik annyira fel. Ez nem a stílusra vonatkozott, hanem a mondandóra. Jelen esetben azt tartottam viccesnek, hogy az egyikőtök szerint alkalmazott vagyok, a másikótok szerint meg nem. Én meg erre írtam, hogy akkor most már igazán eldönthetnétek :)
"Olykor az is előfordul, hogy másik osztályvezetőt én hívjam fel. Szóval ez a hiearchikus anomália a javából."
Az a baj, hogy sokszor nem a rátermettség, hanem a papír alapján döntenek. A vezetés egy képesség, vagy van valakinek vagy nincs. Akinek pedig nincs, az többnyire parancsolni akar, mert azt hiszi, hogy ez a vezetés. Pedig nem ez az. A vezetés az, amikor arra várnak, hogy irányt mutass, aztán elindulnak veled. EZ vezetés.
"Hol vannak már a Vito Corleone típusú megfontolt vezetők....:-)"
Si, cappricciosa margaretta el italiano spagetti molto bene toro rosso :)
"1. Bizalom alakulása (gazdasági, politikai)
2. Fundamentumok (kilátások)
3. Mentális hozzáállás és tőkepiaci pszichológia
4. Technikai elemzés"
Szerintem meg:
1. Uzsoramaffia előírásai,
2. Hitelminősítők és sajtó ukázra történő hírverése,
3. Uzsorázás szintje,
4. Hisztéria faktor.
"hogy lehetőségéhez mért életvitelszínvonalát lecsökkenti a tartalékolás javára."
Itt alapvetően nem erről van szó, hanem arról, hogy bizonyos nagyságrend felett az elsődleges a tőke megőrzése és nem feltétlenül annak a profitálásra történő felhasználása. Aki biztonságban akarja tudni a NAGY vagyonát, annak ez a megoldás, egyebekben pedig ennek semmi köze az életszínvonalához.
"A te megoldásod (életszínvonalad) a piaci folyamatokkal korrelál, míg az én felfogásomban (rbbj-ben is talán) a ciklikusságot (emelkedő sinus görbét) egy alacsony meredekségű görbével (mint életszínvonal) keresztezem. Azaz míg neked a benchmark a piac és ehhez igazodsz és életszínvonalad relatív. Addig, mi abszolút életszínvonalra törekszünk, az az feltételezve a piac ciklikusságát (mondásomhoz visszautalva) tompítjuk. A tompítást pedig igyekszünk a tőkepiac segítségével véghezvinni."
Ezen most hosszasan elgondolkodtam, jó irányba kapisgálsz, de nem pont erről van szó az esetemben. Sarkos leszek, mert talán így egyszerűbb lesz. Ti abban gondolkodtok, hogy pénzt halmoztok fel, amelyet befektettek mások tevékenységébe, munkájába, tőzsdei folyamatokba, és ennek a hozamából szeretnétek jövedelemre szert tenni. Én viszont abban gondolkodom, hogy nem pénzt halmozok fel alapvetően, hanem a saját tevékenységbe, munkába invesztálok időt és energiát és az ebből származó jövedelemre számítok, azaz a saját vállalkozásaim pénztermelésére számítok.
Ez bizonyos szempontból kiszámíthatatlanabb, ugyanakkor a jövedelmezőség százalékossága teljességgel értelmezhetetlen, egyszerűen attól függ a jólétem, hogy mennyire megy jól a vállalkozásoknak. Ha jól csinálom jobban megy, ha rosszabbul, akkor rosszabbul megy. Viszont bizonyos szint után (felett) azért ezek a kilengések már jóval kisebbek és kevésbé macerásak, hosszú távon pedig ez pontosan azt a fajta függetlenséget adja, hogy a jövedelem folyamatossá válik.
Ebből a szempontból tehát pont függetlenedek a piactól, tőzsdétől, viszont természetesen nem tudok függetlenedni a megrendelőktől.
Ami ebből igazából a fontos az az, hogy ez már az az állapot, ami felé ti haladtok, azaz az, amikor ténylegesen jövedelmet tudtok realizálni a befektetésből úgy, hogy a befektetett tőke ettől nem csökken.
"A másik: a te ciklikussághoz idomuló elméleted egy bizonyos jövedelemszintél működik, hisz ha mondjuk havi 1 milliónál audival jártál, majd 500e-nél skodára váltasz át -ahogy írtad- nem okoz néked jelentős problémát."
Nekem például nem okozna, de nagyon sok ember drámának élné meg, különösen ha A1-ből szállna át valaki egy Superbbe :) Minden relatív, így például az is,hogy az 1 milliós havi díjból ha 500eFt az elkötlhető, akkor az 500eFt-os jövedelem például a relatív nyomor kategóriája, mert nem marad elkölthető pénze az illetőnek. Ebből a szempontból tehát az, akinek csak 200eFt-ja van, de marad 50ezre, az jobban érzi magát.
"Azonban létezik az a jövedelemszint (alacsony) ahol ez veszélyes lehet. pl. Egy család (4 fő) eddigi bevétele 300 000 HUF volt majd ez lecsökken 100 000 HUF-ra (ahol már esetleg a gázt is el kell zárni). Szóval ennél a családnál a család nem tudja követni a te ciklikus életszínvonal elméletedet."
Ennél a családnál az elsődleges probléma az, hogy a megélhetésért dolgoznak, ennek következtében félretenni sem tudnak, de ez egy egészen más szint, mint amiről mi beszélünk, hiszen helyből a komoly megtakarítás lehetőségéről értekezünk. Komoly megtakarítás pedig 300eFt/4 fő esetén majdnem teljességgel kizárható, ahogy azt a magyarországi statisztikák fényesen mutatják is. Ezek azok az esetek, amik igazából a máról holnapra élések még akkor is, ha ez elsőre nem, vagy nem annak látszik.
"A következő 3-12-18 hónap kritikus kivárás lesz. A nagy "tőzsdeguruk" szerint a (partvonalon) kivárás is egy pozíció, sokszor pedig remek pozíció ("...tartsd szárazon a puskaport")."
Ma a készpénz az úr mindenhol, ez is erről szól :) Nem kell kapkodni, úgyis lesz jó üzlet, ami egyszeri húzással többet termelhet, mint egy egész éves próbálkozás. Már persze, a nagyok számára.