Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #525724

"Tíz(!) százalékos reálhozammal(!) kalkulálva, annyit jelent ez, hogy tízszer annyi pénz kell, mint amennyi a nettó jövedelmed, vagyis ha a nettó jövedelmed harmadát félre tudod tenni minden hónapban, akkor az 60 hónapot jelent. Ez pontosan 360 hónapot jelent ha nincs kamatos kamat, vagyis HARMINC(!) évet. Természetesen kamatos kamattal ez sokkal kevesebb idő, lehet vagy 15 év, ahogy szerintem rbbj számolt. De semmiképpen sem sokkal rövidebb. És ehhez 1/3-ot kell félretenni!"

Húúúú. Ha lesz egy kis időd, írnál egy iskolapéldát erre? Mert, Nem értem.

Vagyis értem mit számolsz, csak nekem nem jön ki :-)

"Lehet 140eFt-ból is félretenni, de abból nem szabad tőzsdézni."

Így van. Nem is kell. Még többel sem esetleg. Nézd meg rbbj trading blogos teljesítményét....Még én is lemostam ezt a hozamot, pedig negyed annyit nem értek a tőzsdéhez mint ő. Van egy semleges-short prefer értékpapír állományom ami most jobban hozott (de ha nem hozott volna azon se csodálkoztam volna a mostani hektikus érzelemrángatott tőkepiacon). Most ezt hozta a gép... (szerencsére ahogy rbbj mondta ez csak a tőzsdei bevételeinek az al-ága). Meg igaz ő inkább aktívan skalpolgat, szóval láthatod van azért különbség köztünk.

""Ha meg van a legalább havi nettó 600-1500 HUF-ot akkor könnyű okosnak lenni."

Hiszed te."

provokállak csak.

"Koléga úr, szerinted a 15 éves(!) Audi lenne a pár éves? :o Elég érdekes elképzelés :) EZ a pár éves enteriör:"

Nem, de 97-2004-ig gyártották ezt a modellsorozatot szóval a 2004-es (elvileg akkorra már kiforrott) audinak jobbnak kéne lenni mint amit írnak (persze kérdés ezek közül mennyi az olaszból behozott visszatekert elhanyagolt verda). Ok Audi téma lezárva.

Ja a belinkelt A4 Cabriolet nem sivár belülröl, gyönyörű. Audi téma lezárva :-)

"Mert akinek ennyi pénze van, az tud Audit is venni, akinek meg nincs, annak megint nem ez az életcélja. Dölgődik is rendesen a Seat."

Pontosan, ezért lehet jó áron venni, alig használtat (gyors értékvesztés). Proletárnegyedben, ahol lakom, tökéletes lenne :-)

"Szerintem gondolkodj 30-40 millióban, mindjárt a helyre kerülnek a vágyaid, elképzeléseid és lehetőségeid. Persze, szerintem."

Összvagyon vagy pénzügyi vagyon? (vagy aktívan lakott ingatlannal vagy anélkül)? :-)

A fene pedig már ráálltam a 100 milla gyűjtésére :-) Most "new route is calculating" van :-)

"pont ettől óvok mindenkit, amennyire csak ez lehetséges."

A világ legpesszimistább országában? Sziszifuszi munka, de sok sikert. 90%-nak a sikeres elégedettség se fog beteljesülni, nemhogy a boldogság.

"És működik egyébként a dolog, mert ilyenkor jön rá az ember, hogy az elégedettség és a sikeresség valójában csak pótcselekvés, amellyel a boldogtalanságot igyekszik elfedni."

Ez csak 40 éves kor után esik le. 15-30 éves korosztálynak hiába mondod (mégha igazat is adnak neked, de ahogy utaltál rá offense arroganciának fogják titulálni, és visszatámadnak).

Szóval a felismerés korfüggő, legtöbbször.

"hogy téved az, aki ettől elfelé szeretne haladni."

Téved, de be kell járni a rossz utat is, ha ez a karmája :-)