Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #525253

"Nem (sajnos). Egyébként viszont, a helyzet jogszerű kihasználása, miért baj?"

Semmi baj nincs vele, csak akkor ne írjad azt, hogy nem volt semmi közöd sem hozzá. Aki ebből hasznot húzott, az a részese volt a folyamatnak és innentől nem mondhatja azt, hogy semmi köze hozzá. Ha például ennek a millió számra eladósodott emberek lesznek az árai, akkor nem mondhatod, hogy nem érdekel a sorsuk. Már csak a közösség, a szolidaritás és a közös ország okán sem :)

""Azaz, tulajdonképpen már ott hibádzik a gondolatmenetetek (@rbbj), hogy az alkalmazott és a tőkejövedelemből élés között szakadék húzódik, pedig ez egyáltalán nem szükségszerű, sőt."

Ez meg vicc részedről. Ugyanis számomra a tőkepiac nem (csak) hogy befektetés, hogy látok valamiben potenciált és veszek, hanem FEDEZETI ÜGYLET is. Pont a munkahelyemre szóló fedezeti ügylet."

Node most elkezded tőlem elvitatni, hogy nem szükségszerűen ellentmondás az, hogy valaki alkalmazott és tőkejövedelemből él, mire te le akarsz azzal tromfolni, hogy miért nem értem meg azt, hogy az alkalmazotti lét egyik biztosítéka az, ha tőkejövedelme is lesz. Hiszen pont ezt mondtam: Ezek nem kizárólagos fogalmak. Attól mert valaki dolgozik, a pénzét fialtathatja a tőzsdén, és nem szükségszerű az, hogy valaki aki nem dolgozik, az a tőzsdéből éljen, vagyis pontosan azt írod le, amit én:

"Szóval a munka+tőkepiac remek kiegészítő."

Ezek nem egymás ellentettjei :)

"Senki nem írt ilyet, de az is látszik, hogy nem voltál alkalmazott, mert nem érted azt amit írunk."

Vicces, eddig azt írtátok, hogy márpedig én alkalmazott vagyok :) Akkor most melyik? :) És egyébként tényleg nem értem amit írsz, hiszen egy bekezdésen belül azt írod, hogy hülye vagyok, mert azt mondom, hogy a tőkejövedelem és a munakjöveledelem megfér egymás mellett, majd azt, hogy ez a természetes :)

"nem leváltani a melót - de ahogy rbbj írja - ha látszik, hogy jelentékenyebb összeg jön a tőkejövedelemből akkor érdemes vele foglalkozni és CSÖKKENTENI az alkalmazotti jövedelem ARÁNYÁT (nem összegét arányát)."

Az ezzel a baj, hogy a jövedelemből félretett jövedelem HOZAMA csak hosszú távon képes kitermelni ezt a jövedelmet. Arányt persze csökkenthet, de az első pár évben legfeljebb biztonságot adhat, hogy ha nincs munkád, akkor lesz miből élni. De a hozam az édeskevés lesz. Tíz(!) százalékos reálhozammal(!) kalkulálva, annyit jelent ez, hogy tízszer annyi pénz kell, mint amennyi a nettó jövedelmed, vagyis ha a nettó jövedelmed harmadát félre tudod tenni minden hónapban, akkor az 60 hónapot jelent. Ez pontosan 360 hónapot jelent ha nincs kamatos kamat, vagyis HARMINC(!) évet. Természetesen kamatos kamattal ez sokkal kevesebb idő, lehet vagy 15 év, ahogy szerintem rbbj számolt. De semmiképpen sem sokkal rövidebb. És ehhez 1/3-ot kell félretenni!

"Tévedsz: mi arról beszélünk, ha nem keresel 600 000-et (FYI: magyar átlagkereset nettó 140e HUF), akkor mit lehet tenni, AKINEK ERRE VAN AFFINITÁSA."

Lehet 140eFt-ból is félretenni, de abból nem szabad tőzsdézni.

"és mint tudjuk az álló óra is napjában kétszer pontos időt mutat :-)"

Az analóg mutatós óra, hogy precízek legyünk ;)

"Ha meg van a legalább havi nettó 600-1500 HUF-ot akkor könnyű okosnak lenni."

Hiszed te.

"Semmi különleges pénzügyi alkímia nem kell ennek kezelésére, mert jut költésre és megtakarításra."

Megint csak hiszed, hiszen nem élsz ebben a környezetben. A problémakör pontosan ugyanaz, csak a méretek mások.

"Mert Te úgy kezded, hogy "ha van 600 000 havi fizud...""

Szerintem rbbj írta, hogy mennyit kell félretenni, én ehhez rendeltem egy fizut. De ez nem is lényeges, én csak azt mondtam, hogy ha ennyit teszel félre ennyiből az nem biztos, hogy szerencsés.

"már valóságtól elrugaszkodott (FYI: magyar átlag havi nettó: 140 000 HUF kb.) vagy mivel neked van ennyid (vagy ezt hiteted el), felvágsz (vagy büszke vagy rá joggal, amihez gratulálok), hogy kedvtelésből, önsanyargatásból spóroltatunk."

Szerintem valamit összekeversz, aki 200.000 Ft körüli félretételről beszél, az pontosan NEM a magyar átlag, ez nem tűnik fel? Én pedig erre írtam, hogy az, hogy valaki ennyit tesz félre (a milliomossághoz, ha még visszaemlékszel erre), az már inkább önsanyargatás, hiszen ez a pénz már bőven elég ahhoz, hogy jól élhessen.

Nyilvánvalóan nem értekeztünk a havi 140.000 Ft-ból élők befektetési lehetőségeiről.

"Persze, mert a havi nettód legalább havi 500e-1000e. HUF."

Azt írtam, hogy nekem nincs bajom egy új Kiával, csak százmilliónál szerintem nem az jutna eszembe, hogy azt vegyek :) Innen indult a beszélgetés.

"Hidd el más se (@rbbj) "kínlódna" ebben az esetben. Mindig mondtam: a pénz elköltéséhez soha nem kellett különösebb tehetség vagy ész (persze a megfelelő belövéshez igen, de ez édes teher)."

Hajjaj, pedig ahhoz kell csak igazán az ész!

"A6: http://nepitelet.hu/autok/audi/a6_1997/

Hmm... pár éves A4 "sivár"? Nem színre értettem, hanem a belső vonalvezetésre, kialakításra."

Koléga úr, szerinted a 15 éves(!) Audi lenne a pár éves? :o Elég érdekes elképzelés :) EZ a pár éves enteriör:

http://gtcarlot.com/data/Audi/A4/2009/804867/Interior%20Color-52284866.html

És ez sokminden, csak nem sivár.

"De hogy nyomorogtam a hátsó ülésen az tuti (átlag magassággal és súllyal) ahhoz képest hogy mennyiért adják, és egy Octávia lealázza belső tér nagyságában."

Nyilván, hiszen a kettő között tíz év különbség van :) Nem mellesleg, ezek az autok még a vezetőre vannak optimalizálva, nem a hátsó ülésre. Az az A8/7/S-tól indul igazán, amikor a hátsó ülésre kezdik tervezni a tulajdonos utazását.

""Biztos lehetsz a ingatlandótól az SZJA brutális megemelééséig, esetleg vagyonadóval megspékelve, hogy oszkogatni tudjanak a tücsköknek."

Ezt meg kell akadályozni! Meg kell akadályoznod :-)) !"

Nem kell megakadályoznom, csak felhívni rá a figyelmet :)

"Pedig pont, hogy Seatnak látszik, nem replika, mert aki nem ismeri az autókat az látja hogy SEAT és nem hiszi, hogy A4."

Na ne viccelj már, hát ordít róla, hogy csak az elejét, meg a hátát cserélték ki, meg a kormányon az emblémát, egyébként pont egy régi konstrukció az egész, úgy ahogy van. Szerintem totálisan hibás irány volt "olcsó Audit" gyártatni, de ez egy egészen más téma.

"Ez miért baj?"

Mert akinek ennyi pénze van, az tud Audit is venni, akinek meg nincs, annak megint nem ez az életcélja. Dölgődik is rendesen a Seat.

"persze aki olyan körökben mozog, azt abszolút megértem, ha Audi, Mercedes, BMW, (esetleg Lexus) kombobol kell vennie."

Jobb körökben nem ezt nézik :)

"Nem azért, de rbbj jelleme így elsőre kompatibilisebb mint a tied .-) nem tudom, hogy Ő és Te milyen neműek, de Te nehezebb eset vagy :-)"

Alig 70 kiló, nem hiszem, hogy én lennék a nehezebb :) [Magasság a nehézségnél nem játszik :)]

"Ezért kérdeztem, hogy mitől függetlenedtél. Amiket leírtál attól általában (kb.) függetlenítik magukat az emberek."

Igen? :) De jó ezt tudni, ezek szerint nincs is probléma az országban :)

"Egy dologtól te sem tudtál azonban függetlenedni: a piactól."

A piactól egy piacgazdaságban nem lehet függetlenedni, de ami fontosabb: NEM IS KELL! Miért is kellene?

"Ezt én sem vitatom. Tudod, nekem a 100 000 000 is felfoghatatlan, megírtad :-)"

Fenn is tartom. Szerintem gondolkodj 30-40 millióban, mindjárt a helyre kerülnek a vágyaid, elképzeléseid és lehetőségeid. Persze, szerintem.

"Szerintem te akkor is elégedett és sikeres vagy, de nem vagy boldog. (szimpla magánvélemény)."

Nagyon találó megfogalmazás a multamra nézve, és pont ettől óvok mindenkit, amennyire csak ez lehetséges. Én most pont azért adom fel a sikeresség egy részét, hogy elégedett lehessek és a boldogsággal törődhessek. Mert rájöttem, hogy azt semmi sem pótolja. És működik egyébként a dolog, mert ilyenkor jön rá az ember, hogy az elégedettség és a sikeresség valójában csak pótcselekvés, amellyel a boldogtalanságot igyekszik elfedni.

Úgyhogy, én ezért tudom azt mondani, hogy jó irányba haladok, és ezért szoktam azt mondani, hogy téved az, aki ettől elfelé szeretne haladni.