Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

gufoo Előzmény: #522849

"Érdemes elolvasni, mert pont azt mondja most Demján, amiket én szoktam mondogatni"

:) Látom, te nagyon bízol abban, hogy tévedhetetlen vagy :)

Egyébként kezdem érteni amit írsz, úgy kb. 20%-nál járok.

Ebben a hsz-ben leírtakkal kapcsolatban nem hinném, hogy megoszlanának a vélemények.

Ha bárkit megkérdeznek, hogy csökkentse Mo. az államadósságot, vagy növelje, nyilván azt vágná rá a többség, hogy csökkentse. Esetleg páran belezavarodnának olyasmibe, hogy átmenetileg rövid távon több hitelre lenne szükség, hogy stimuláljuk a gazdaságot, blabla.

Ha bárkit megkérdeznek, hogy szerinte mi az, ami valódi érték, azt mondanák, hogy olyan munkát kell végezni, aminek értéke\értelme\haszna van (ebben szerintem egyébként Mo. gyenge, sokszor ott, ahol az államnak (kormányoktól függetlenül) bizniszelő szerep jut.)

Nem hiszem, hogy vki olyan állásponton lenne, hogy ha kevesebb értékteremtő munkát végeznénk, akkor elindulnánk a kilábalás felé vezető úton.

A kérdés az, hogy milyen eszközt válasszunk mindenhez. Az eszközválasztásnál fontos szempont, hogy ne okozzon annak használata még több kárt. Van aki szerint ez lesz káros, van aki szerint az. Az elmúlt két évtizedben szomszédainkhoz képest nem fest túl jól a bizonyítvány, de hátha majd a következő 20 év szebb lesz. Nekem mind1, kinek lesz igaza, csak ha lehet, ne fegyvert, lőszert, meg konzervet kelljen vásárolnom a hétvégi nagybevásárlás idején.

Ami igazából nem tiszta számomra (bár már biztos leírtad itt), hogy te hogyan vélekedsz az állami szerepvállalásról a gazdasági életben, valamint arról, hogy jellemzően a kormányok a felelőtlen költekezés élharcosai. Itt némi ellentmondást érzek.

(elnézést, ha esetleg laikusan fogalmazok, kérdezek, bízom benne, hogy nem húzom le nagyon a színvonalat)