Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #520602

"hiszen ha milliárdokat tudsz kezelni, akkor a 10-50-100 millióról egyszerűen nem lenne mit értekezni, és tudnád, hogy a 30 milliós pézeknél diverzifikációról beszélni egyszerűen értelmetlen, ahogy a kölcsönből vagyonépítésnek sem."

Nem állíto(tta)m (inkább gondoltam), hogy 100 milliót nem lehet kezelni, attól még hogy (elég) sok pénznek tartom, és -nem cáfolva- ahogy írtad évtizedek alatt összegyűjthető, de az én fogalomtáramban a csak évtizedek (4 évtized pl, ahogy írtad) alatt összegyűjthető már szerintem/számomra sok (de nem lehetetlenül beláthatatlan, ahogy számba adtad) és igen is "kinek van annyi" (hisz többnek nincs, mint van 100 millája enyhén szólva). A nem sok pénz akkor lenne, ha átlag(hoz közeli; akár átlag fizetés 2x-ből) fizetésből 5-10 év alatt összegyűlne szolid közepes életszínvonal megtartása mellett. Ezt meg szerintem a svájcihoz közeli jóléti állam polgárai mondhatják el.

A milliárdokat meg azért nem tudja kezelni a lottóötösösök többsége (hogy az eredeti felvetésednél maradjunk), mert itthon a 100 millió is nagy pénz (az előbbi okfejtésem megközelítésében).

"fel is írod az álmaid életmódját, ami ~50-60 millióból kényelmesen megvalósítható lenne. Amiből pont az következik, hogy még a 100 millióba beleélés is nehezen megy, ami persze nem baj, csak akkor ne álmodozz a milliárdok könnyen kezelhetőségéről :)"

Nem. Pusztán (átlag ember számára jóléti) elméleti példát hoztam. Nem álmaimat vázoltam.

"Engem sem tudsz megítélni, tehát nyilvánvalóan nincs igazad. "

Rossz az ok okozati összefüggés: persze, de azért mert téged nem is ismerlek (tudomásom szerint nem vagy a 3D-s ismerőseim között; aztán ki tudja :-))

"Igen, az. Főleg ha ehhez koreai, japán terepjárót rendelsz gondolatilag :) Mert ez annyit tesz, hogy még ezektől is messze vagy, vagyis nem látod a 100 milliót sem."

Ezt nem értem; ehhez mit kéne rendelnem szerinted?

"És már jön is ideológiájuk: Ingatlanadó, vagyonadó, éljenek a prolik elvátrsak szlogen. Ez sem tűnik fel?

"Mert látensen imádja a (sört, virslit, tv- imádó) nép az "épülő szocializmust" és az "ál"egyenlősdit."

Nem véletlen a nyugdíjasok masszív MSZMP szavazása."

Erről te jutottál eszembe:

http://idokjelei.hu/2012/06/europai-szuperallam-nemet-vezetessel/

>>>

" Ez egy nagyon fontos pont, mivel tudjuk, hogy a világkormány kommunista ideológiájú lesz, és részben azzal nyeri meg a tömegeket, hogy a válság megoldásaként szétosztja a gazdagok, vagy gazdag országok javait a szegényebbek között."

Szóval ne rekedj meg mindig itthon; gondolkodj globálisan :-)))

ingatlanadó:

Pedig az ingatlan(vagyon)adót te is támogattad, úgy hogy ezzel egyidejűleg kivezetik a visszterhes vagyonátruházási illetéket, ha jól emlékszem.