Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #520409

"Egyik jelzőt se használtam, de (és ez a másik hibád itt) szokás szerint végletekig kiforgatod szavainkat."

Nézd, egyszer azt írod, hogy "húú... 100 millió nagyon sok pénz, kinek van annyi", aztán meg azt, hogy nem igaz, hogy milliárdokat nem lehet könnyen kezelni. Természetesen nem ugyanabban a kontextusban használod a két számadatot, de ettől még a reakcióid a pénzmennyiségekre vonatkoznak. Ez pedig feltűnően nem stabil alapokon nyugszik, mert az én tapasztalatom pontosan az, hogy aki a 100 milliót beláthatatlan pénznek tartja, az könnyedén beszél a milliárdokról, mert azt a számot igazából fel sem tudja fogni.

És félre ne értsél, én ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy nem vagy következetes, hiszen ha milliárdokat tudsz kezelni, akkor a 10-50-100 millióról egyszerűen nem lenne mit értekezni, és tudnád, hogy a 30 milliós pézeknél diverzifikációról beszélni egyszerűen értelmetlen, ahogy a kölcsönből vagyonépítésnek sem.

"Ugye-ugye hogy kiforgatod....Ki beszél itt milliárdokról amikor 100 millió is "beláthatatlan" számomra :-) LOL"

Így van, ahogy a gyakorlatra térünk rá, fel is írod az álmaid életmódját, ami ~50-60 millióból kényelmesen megvalósítható lenne. Amiből pont az következik, hogy még a 100 millióba beleélés is nehezen megy, ami persze nem baj, csak akkor ne álmodozz a milliárdok könnyen kezelhetőségéről :)

"Megint eltévedsz velem kapcsolatban: ez a legrosszabb esetben."

Akkor számodra a valóság a legrosszabb eset. Mert ez a valóság.

"Ő nekik miért kéne ezekről tudni?"

Mert a felséged, a gyerked elmondja, vagy mert csak veszel valamit, ami nem illik az életmódodhoz. Azt próbáljad valahol megérteni, hogy ha egyáltalán nem mutatsz semmit, akkor nem is lesz semmid, ahogy elkezded mutogatni AKÁRMILYEN szinten, akkor máris lesznek irígyeid. Az meg, hogy a családod, haverjaid nem tudnak róla, azt meg felejtsed el. Az annyit tesz, hogy neked sincs semmid.

"Akiket meg leírtál, meg abszolút nem ilyenek. Mind rokonságomat mint ismerőseimet tekintve."

Mert nem nyertél milliárdokat. Ha nyernél, majd rájönnél, hogy milyenek is valójában. Ha pénzről van szó, akkor megvadulnak az emberek.

"Van egy rossz tulajdonságom: túl jó ember ismerő vagyok, első kérdéséből, attitűdjeiből meg tudom ítélni milyen ember. Nem is kell válaszolnia."

Engem sem tudsz megítélni, tehát nyilvánvalóan nincs igazad. Csak azt hiszed. Aztán majd rájössz később arra, hogy miért nincs ebben igazad, de ehhez sajos pár pofont el kell viselni az élettől.

"Volt aki megpróbált lehúzni, nem sikerült. Azonnal meg is szakítottam a kapcsolatot. Kölcsön se nagyon kértek tőlem (ismernek etéren). Talán 1x adtam életemben."

Mert nincsenek milliárdjaid, a felsoroltaknak pedig semmi köze az emberismerethez. Ezt mondjuk gyanakvásnak lehetne hívni.

"nyilván válaszomat igaznak vélték, hisz az 50 cm-es 12 éves TV-m ,15 éves autóm és 6 éves mobilom ezt alátámasztotta szemükbe :-))."

És nyilván nem is mondtál nagyságrendileg kevesebbet.

"kapcsolataimban meg ez nem volt kérdés szó szerint, ha az lenne, hamar megszakadna."

Elég nagy hiba, hiszen ebben az esetben nem mondasz igazat.

"5 év múlva meg miért ne tudná meg az igazat. Ha nyavalyog, repülne tőlem... de ez a tulajdonság hamar lelepleződik, hamarabb mint 5 év."

Hiszed te. Aztán majd rájönnél, hogy nem így van. Amig nincs pénz, nincs probléma, a probléma akkor keletkezik, ha lesz.

"Múltkor egyik bizalmi barátomnak meséltem, hogy jobb periódusban vagyok, mégis kifizettettem vele a sörözést (persze nem ok nélkül :-) de ez most ne lényeg) és szem rebbenés nélkül ki is fizette, pedig utolsó ezresei voltak a tárcáiban."

Ennek pont semmi köze ahhoz, hogy milliárdos lettél, vagy sem. Ez csak arról szól, hogy most éppen van pénzed, meg jól megy a szekér, de ennek semmi köze ahhoz, amiről értekeztünk. Az arról szólt volna, hogy tiéd a kocsma, mégis fizettetsz vele, csak hogy a nagyságrendről elképzelésed legyen.

"Szóval akiket közel engedek, azok rendesek, nem kotyognak."

Mert nincs mit.

"De ha koreai, japán terepjáróval járnék vagy drágább házban laknék, rokonaim, meg barátaim azt is megértenék de ugye nekem 100 millió úgy is "beláthatatlan", hisz megírtad mint ojjektív hírforrás :-)"

Igen, az. Főleg ha ehhez koreai, japán terepjárót rendelsz gondolatilag :) Mert ez annyit tesz, hogy még ezektől is messze vagy, vagyis nem látod a 100 milliót sem.

"de a szegénynek is sok félni valója van, sőt..."

Sőt legyen akkor annyi eszed, hogy ránézel és megérted, hogy NEKED mennyi félnivalód lenne, amikor nem a suttyó cigányok akarnak lecsapni az 1000Ft-odért a játékgépbe, hanem profi bűnözők akarnának rávenni arra, hogy "nem kell neked annyi pénz, jobb ha rájuk bízod".

"A több milliárd forintot szóba se hoztam. Te hoztad fel a "lottóötösöket"."

Vagyis mégiscsak erről beszéltünk :)

"És szerintem az alkoholista, öngyi milliárdosok, és az elfajzott gazdag kölkök szerintem sokat adtak a külsőségekre, ami ide vezetett."

Nem. Az vezetett ide, hogy nincs céljuk és nem találják a helyüket az életben. Mivel nem tudnak sikerélményt szerezni, mert mindent megkapnak, ezért kénytelenek az extremitásban kielégülést keresni és ebbe bizony sokan bele is halnak. De legalább nem unalmas az életük...

"de még ez mindig jobb, mint az amit azok csináltak, akik begolyóztak, nem?"

Nem.

"ha hozzászokik évek múltán növelhető az összeg és vehet reáljavakat is (vállalkozás, további ingatlan, föld) amiket ÓVATOSAN menedzselhet vagy ilyesmi."

Nem így működik. Ennél jóval egyszerűbb, ha nem is lottózik. Tulajdonképpen a vicc az, hogy egy egyszerű banki kötvénynél kockázatelemzést KELL végezni, de lottózni bárkinek szabad. Pedig jóval nagyobb a kockázata annak, hogy véletlenül nyer.

"Jó hogy mondod, mert írok a külföldieknek , hogy ne vegyenek magyar államkötvényeket, mert hamar meggyűlölik őket és meg tudják hol laknak."

Még mindig nem érted. Nekik nem itt kell titokban tartani a kilétüket, hanem otthon, főleg, ha nagy vagyonról van szó.

"Ha nálunk ennyire balkáni, dél-amerikai állapotot uralkodnak, akkor ne is akarjunk mi nyugati szinten élni"

Ez így igaz. Nem véletlenül fordult fel majdnem az ország, amikor elhitették az emberekkel, hogy lehet uzsorából "jobban" élni mint négy éve.

"de nem hiszem, hogy az államkincstár privátügyfél menedzserei "irigyek" lennének, és szétkürtölnék a dolgot."

Dehogy kürtöli szét. Csak elmondják a haveroknak. Ajánlom figyelmedbe azt az esetet, ami nemrégiben történt, hogy egy egyébként jó bróker elmesélte a barátnőjének Rudolf Péter (még csak nem is politikus) az anyagi helyzetét, aki persze azonnal kipofázta valamelyik közösségi oldalon. És annak ellenére, hogy RP nem akart ügyet csinálni ebből, a bróker repült és természetesen vége a karrierjének és kereshet magának új szakmát. A kis ribanc meg persze megy majd tovább... új élményeket és kemény dolgokat keresve, hogy új történettel szórakoztassa a világhálót.

"ha így van, akkor az a bizalmat gyengítené az országunk felé."

Hová? :)

"Meg ha ennyire nagy az irigykedés a vagyonosokra, akkor nyugodtan lehet fényesíteni a vörös csillagokat, Marx képeket."

Ajánlom figyelmedbe ahogy egyre többen lihegik vissza ezen ideológia hithű párttagjainak a leszármazottait, illetve azon pártokat, amelyek internacionálét énekelgetnek a mai napig. És már jön is ideológiájuk: Ingatlanadó, vagyonadó, éljenek a prolik elvátrsak szlogen. Ez sem tűnik fel?

"Mert látensen imádja a (sört, virslit, tv- imádó) nép az "épülő szocializmust" és az "ál"egyenlősdit."

Nem véletlen a nyugdíjasok masszív MSZMP szavazása.

"Akkor ne legyünk álságosak azzal kapcsolatban, hogy a teljesítmény számít és ennek eredményeként akár exponenciálisan is nő az illető vagyona. Akkor Thürmert a népnek...nem?"

Elqrót, Bajnait és oszkogatót. Csak nézzed meg.

"És most ezt nem méregből, iróniából és offolsából írom, hanem nagyon is Ontopic-ságból, hisz akkor olyan gazdaságpolitika kell, ami a relatív béke megteremtése miatt [szerk MAGYARORSZÁGON] fűnyíró elvvel kiegyenlítik a vagyoni elosztást azok kárára akik jobban élnek az átlagnál (akár a tisztességeseket is megbélyegezve azzal, hogy tisztességtelenül gazdagodtak meg), ami valóban [szerk MAGYARORSZÁGON] populizmus lenne."

És akkor most kérlek, olvassad vissza az ingatlanadó indoklását a liberálboslevikoktól: a nagy vagyonok csak adózatlanul jöhettek létre, tehát igazságos az adóztatásuk és annak szétosztása. Ennek része a közmunka helyett újra a segílyezés is. Van még kérdésed?