Re: nincs cím
Előzmény: #521346"Az is egy sz@r szerintem."
Nem tudom, nekem eszembe nem jutott még, hogy újonnan Vertut vegyek, meg hát, ki sem tudnám hasznáni a concierge-et. Viszont az a cég maga az aranybánya a profitjával, ezért érthetetlen, hogy miért pont nem ezt akarják valamilyen formában kommercializálni. Az például nagyot tudna ütni.
Valahogy az az érzésem a leveled alapján, hogy a szoftverekben hiszel, nos, én nem. Annak idején a Nagy Pixelháború idején (HD formátumok küzdelm) is előre mondtam, hogy egy bizonyos szint felett az embereket ezek már nem érdkelik. Így az, hogy mekkora a felbontás, az már nem szempont. És akkor mondtam, hogy A Hadonászósdi fog nagyot ütni a létező legbénább szoftverrel és kinézettel. És lőn, az emberek vették az élményt mint a cukrot. A többi meg nem tudott ezzel mit kezdeni. A BR is csúfosan leszerepelt, a DVD közelébe sem ér az eladása a mai napig, valójában ezekkel már nem lehet piacot szerezni.
Ahhoz pont olyat kell dobni, ami másnak nincs. Ilyen volt az Apple ZÁRT rendszere, és "közösséghez tartozás" érzése, amely jól mutatja, hogy ennek a fajta "közösségépítésnek" van értelme. Mert azzal szemben amit leírtatok, nekem pont az a véleményem, hogy Jobs igazán zseniális húzása nem az volt, amiket felsoroltok, az csak a "nagy terv" része volt: A nagy terv pedig az volt, hogy olyan csúcseszközt és design-t(!) gyártson és kategóriát teremtsen, amit a világ legnagyobb hatalmú, és leggazdagabb emberei is a kezükbe vesznek, ugyanakkor a sarki homeless számára se legyen elérhetetlen. Igazi demokrácia, amikor a lord is, és a koldus is ugyanazt használhatja és ez mindenki számára "természetes" érzés lehet. A lord számára egy VÉGRE használható eszköz, amihez nem kell két diplomás oktatás, a koldusnak meg egy kis beleérzés a lordok világába.
A droid ugye pontosan ennek az ellentéte, akinek van kedve sz*vni, meg szoftverekkel telefonon bohóckodni (ifjúság, bolondság), annak állandó élményt és elfoglaltságot ad, állandóan "ügyesnek érezheti magát", hogy éppen milyen hacket, egyebet tolt fel rá, nem csoda, hogy szépen fel is jött oda, ahová való, a nagy mennyiségek piacára - amely azonban a profit termelésre már nem igazán alkalmas, ez azért a forgalom/profit/méret arányokban már kezd dúrván látszódni.
Namármost, ebben a világban, amiben a koldustól a lordig terjedő skálára felkerül az érdeklődő ifjúság is, akkor a Nokiának és a hasonló készülékgyártóknak egyszerűen drasztikusan elfogy a levegője, mert nem tud olyat nyújtani, aminek célközönsége lenne. Ennek alátámasztására tegyük ehhez még azt hozzá, hogy akinek csak arra van szüksége, hogy telefonáljon, annak meg már számos gyártó áll a rendelkezésére, hiszen a régebben "seniornak" csúfolt telefonok kezdenek elterjedni, mert az is kezd trendiség lenni, hogy NINCS internet és egyéb marhaság egy telefonban, hogy egy telefon valójában telefon. Erre pedig ott van a Myphone-tól az Emporián keresztül számos cég - vagyis ebben is hátrányba került a Nokia.
Ha én ezen a gondolatmeneten keresztül nézem őket, akkor a WP8 legfeljebb agóniahosszabbító lehet, de megoldás nem, mivel azon réteg, akit ez elvileg érdekelhetne, azt ez nem fogja érdekelni. Akik pedig I készülékekben hisznek, azoknak eleve nem tud alternatívát adni, akik telefonálni akarnak, azoknak sem.
Ettől még milliószámra el lehet ezeket adni, csak az egy Nokiát nem tud fenntartani, mert nem tud elég hasznot hozni a nullszalldóhoz sem.
Magyarán én úgy látom, hogy vagy kitalálnak valami egészen újszerűt, valami egészen olyat, amit senki sem csinált még eddig, vagy bezárnak, egyszerűen azért, mert semmit sem fog tudni mutatni. Paradox módon egyébként, feltéve, hogy a WP8 csúcs lesz és nagyot fog ütni, és ahogy te is írod (de nem veszed észre) mások is elkezdik terjeszteni, akkor végképp vége lesz a Nokiának, mint a botnak, egyszerűen azért, mert semmit sem fog tudni a többiekhez képest, akik ráadásul még olcsóbbak is lesznek nála.