Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #520116

"Mert nem tudod ezt az életmódot élni. Ahhoz, hogy megfelelő ingatlanod legyen ehhez és megfelelő kiszolgálószemélyzeted, ahhoz ez a havi hat-nyolcmillió forint nem egészen elégséges, sőt, inkább szerénynek számítana."

Igen, ez a tipikus "balkáni, keleteurópai" szemlélet a pénzhez. Véleményem szerint az alkalmazott "biztonsági" kiszolgáló személyzet, attitűd hívja fel leginkább a figyelmet vagyonodra nem az ÁKK napi százmilliárdokat kezelő vezetősége.

"nyugaton" állítólag nem feltétlenül adnak ennyire a sznobizmusra:

http://www.felsofokon.hu/a-koz-gazdasaga-blog/2012/03/06/a-milliardok-mogott-a-vilag-leggazdagabb-emberei

Warren Buffet: "Továbbá a puritán életstílusáról is ismert, mivel még mindig ugyanabban a házban él, amelyet 1958-ban vásárolt."

"A listán a legelőkelőbb helyen található európai a svéd Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója, aki a negyedik pozíciót foglalja el 42,7 milliárd dolláros vagyonával...Az úriember spórolásáról is legendákat zengnek, például a bevásárlásait is délután intézi, mert olyankor alacsonyabbak az árak. A saját magát svéd skót becenéven illető milliárdos állítólag egy 15 éves Volvo (svédként mi más…) tulajdonosa és a repülőn is csak a turistaosztályon utazik. Annyira nem ad a külsőségekre, hogy egy gálaestre is képes volt busszal megérkezni, nem csoda, ha a biztonsági őrök nem nagyon akarták beengedni. "

http://www.hedgefund.hu/2010/05/legnagyobb-tozsdei-nyereseg-valaha.html

John Paulson: "A legviccesebb mégis az, hogy többször olvashatjuk, amint a már milliárdos befektető esténként felül a buszra vagy a kompra, mert az olyan külsőségeket, mint az autó, pláne sofőrrel, megvetendő. Sőt, még a kongresszusi meghallgatásról is vonattal megy haza Washingtonból. "