Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #519871

"Én világpolitikailag értettem a lib.bolsevikot, hogy többségben vannak"

A kizsákmányolók oldalán eddig jóval többen voltak, de a PIIGS bedőlésével megfordult az arány.

"Értem ez alatt, hogy, ha én veszek a tőzsdén kb. 40-50 vállalat részvényéből egyet-egyet, akkor nekem is annyi érdekeltségem van sok cégben, hogy megszámolni sem tudom, ugyanakkor ez az érdekeltség finoman szólva nem túl jelentős, nem?"

Én azt írtam, hogy jelentős, vagy azt, hogy nem is számolom? :) Miért ne lehetne adott esetben 5-10%-om egyes cégekben? :)

"mivel tartalmazott konkrétumokat anélkül, hogy konkrét összegek röpködnének"

Node minek röptessek konkrétumokat? Akkor jobban fognak nekem hinni, vagy kevésbé? :) Én egyszerűen csak igazat írtam, de "nem bontom ki a részleteket" :) Minek.

"na nem mintha bárkinek is elszámolással vagy bizonyítással tartoznál"

Na látod :) De nem is erről van szó. Van értelme a neten kiteregetni magad? Nincs. Nem véletlenül nem vagyok rajta egyetlen közösségi oldalnak csúfolt takolmányon sem.

"Magyarországon, tudod jól, hogy van egy fajta előítélet a vagyonosakkal szemben ezért is van szemérmesség."

Ez is benne van természetesen. Most őszintén, vállaljak fel itt konfliktusokat pusztán ilyenek miatt? Hogy mondjuk azt válaszolom az 50-100eFt-os órákat nézegetőknek, hogy az még a vicc kategória, ha órákról beszélünk? Vagy írjam oda egy autonál, hogy ezekkel mikor jártam, vagy szemeztem utoljára? Minek. Amiben én élek, az szemmel láthatóan nem téma és nem is érdekes, így inkább hanyagolom is.

"100 millió nem egy nagy összeg, mondod."

Magyarországra értettem minden látszat ellenére. Annak idején, jópár évvel ezelőtt egyébként volt egy közvéleménykutatás és ha jól emlékszem, úgy 60-80 milliónál jött ki az, hogy "valaki gazdagnak" számít, vagy annak érzi magát.

"a felső 100 000-be ami a felső 1%-ot jelenti."

Az egy elég komoly méret. És most a 100 millióról beszéltünk :)

http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/rekordot_dontott_a_haztartasok_felhalmozott_vagyona_.497.html

Ezzel meg az a baj, hogy nincs ott az adósság mértéke. Ez így pont az a felemásság, ami úgy mutatja be, hogy milyen jól áll az ország, pedig milyen rosszul állt akkoriban...

"Svájcban egy átlagos pü-i megtakarítás 60 millió forint, tehát 100 millióval egy jóléti állam átlagpolgára lehetsz, amiről a föld (Magyarországon is) több mint 95%-a csak álmodik."

Ettől még egyáltalán nem nagy összegről beszélünk, a világ 5%-a egy igen komoly mennyiség, 400.000.000 ember. Ha pedig azt is figyelembeveszed, hogy ez pont a piramis felé erősen szűkülő csúcs, akkor éppen azt láthatod, hogy talán Afrikától és Indiától eltekintve a többség bizony sok pénzt tud felmutatni. És nagy számokról beszélünk, nem marginális méretekről.

"Magyarországon maradva ez felső tízezer terepe (lakosság 0,3%-a figyelembe véve a háztartásban élők számát is), úgy tudom oda 500 millával lehet kb. bekerülni. Nálad már csak ez a sztenderd? :-)))"

Látod, ennek most nem volt értelme: Pont azt írtam, hogy a 100 millió egy kisnagy szám, az 500 millióról viszont pont nem írtam semmit. Ugyanakkor mint láthatod, tízezer(!) embernek van 500 milliánál nagyobb vagyona, nem pár embernek. Namármost, a 100 millió még egy belátható szám, ha jobban belegondolsz, azért az elég ritka, hogy valaki, aki dolgozik, az ne szedjen össze 20-30 milliót ingatlanban, egyebekben élete során, feltéve, hogy ebbe mondjuk az örökségeket is beleszámítjuk. Vagyis egyáltalán nem nagyságrendi az eltérés, hiszen egy jobb lakáshoz képest sincs nagyságrendi eltérés. Belátható az összeg. Kis túlzással még össze is tudod rakni, hiszen egy egyáltalán nem földhöz elrugaszkodott álom nettó fizetés mondjuk az 500eFt, az mondjuk 6 millió évente, tehát negyven év alatt már 240 millió jövedelemnél tartasz - abból csak félre tudsz tenni 100 millát :) Magyarán, ez még BÉRBŐL ÉS FIZETÉSBŐL is összeszedhető pénz!

Node próbálj 500 milliót összeszedni. No chance. Ezért nem mindegyek a számok. Látszólag ugyanaz, pedig pont nem ugyanaz.

És még ha 100 millád van is, abból is nehéz többet csinálni.

"Ezek KICSI pénzek, ha NAGY pénzekről van szó."

"Igen a 6 milliárd/évhez képest kicsi, de ez megint egy nagyon szűk réteg a VILÁGON! De mi azért maradjunk a realitások talaján."

Ezért írtam, hogy a 100 millió kisnagy pénz, az 500 millió pedig már nagy pénz. Hogy mást ne mondjak, ha 2% garantált reálhozammal számolsz, hogy ne éljed fel a pénzedet, akkor a 100 millából még csak vegetálni tudnál(!), az 500 millából pedig már ilyen feltételekkel is egészen jó el tudnál lenni :)

"Erre írtam, hogy jó lenne néha olyat olyat olvasni "hogy volt 10 éve 2 millám, most itt...tartok""

Hát nem is tudom, én megelégednék azzal, ha valaki leírná, hogy miben van olyan üzlet, amivel úgy lehet előrébb jutni, hogy nem kell benne dolgozni. De valahogy mindig oda érünk vissza, hogy dolgozni kell. Abból viszont legfeljebb kisnagy pénz lesz, több nem.