Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #519730

""Ha a liberálbolsevikok vannak többen, akkor ők a többség, tehát a többségi akarat érvényesült."

Én pedig erre írtam azt, hogy ez nem így van Magyarországon,..."

Értelek. Én világpolitikailag értettem a lib.bolsevikot, hogy többségben vannak; hisz az eladósítás (főleg a fejlődő piacokét, de a fejlettekben is van példa, ahogy ezt már korábban szintén helyesen levezetted, egyik erre vonatkozó egyik hsz-odat le is mentettem, olyan jó volt) globális méretekben ment/megy (lekörözve még Magyarországot is).

"Vagyis pénzügyileg nagyobb ismeret nem biztos, hogy pénzre konvertálható, az életszemlélethez, meg a racionalitáshoz (meg lehet ebből gazdagodni, lehet trendekből jósolni) pont kevés közük van adott esetben.

Ezzel természetesen nem lebecsülni szeretnék semmit és senkit, csak annyit szeretnék ebből kihozni, hogy pont arra jó példa ez a forum, hogy MÉG HA FELTÉTELEZZÜK is, hogy magasabb a pénzügyi, racionális, életszemléleti kultúra errefelé, mint máshol, igazából akkor sem lehet vele előrébb jutni. "

Egyetértek azzal, hogy sokakban -az itt forumozok jelentős hányadát is beleértve- inkább a szerencsejátékos dominál. És hogy a vagyonkezelés egy SZAKMA, amit nem lehet másodállásban, munka után kimerülten mívelni. Illetve lehet -mint mindent- csak csalódás lesz a vége.

"Többször felvetettem, de csak nézzed meg: Amikor én időnként elejtem, hogy már nem is számolom, hogy mennyi cégben van érdekeltségem, akkor minimum kinevetés tárgyává válok,.."

Megint csak tedd a szívedre a kezed és nézz szembe, hogy miért van ez. A nevetést (inkább a komolytalanságot) tárgyát az képezi, hogy ez a kijelentésed nem tartalmazott semmilyen konkrétumot. Értem ez alatt, hogy, ha én veszek a tőzsdén kb. 40-50 vállalat részvényéből egyet-egyet, akkor nekem is annyi érdekeltségem van sok cégben, hogy megszámolni sem tudom, ugyanakkor ez az érdekeltség finoman szólva nem túl jelentős, nem?

Tehát ha kifejtetted volna, hogy "bizony kérem 20 év alatt 8-10 cégérdekeltségem oda vitt, hogy vagyonom p. megtízszereződött, átlagos havi tiszta bevételem az átlag magyar fizetés kb. ötszöröse mára", akkor nem hiszem hogy sokan nevetnének (max. vagy elhinnék vagy nem), mivel tartalmazott konkrétumokat anélkül, hogy konkrét összegek röpködnének, de képet adna, hogy nem csak egy cyberharcos vagy :-)) (na nem mintha bárkinek is elszámolással vagy bizonyítással tartoznál)

Magyarországon, tudod jól, hogy van egy fajta előítélet a vagyonosakkal szemben ezért is van szemérmesség.

100 millió nem egy nagy összeg, mondod. Ugye attól függ mit veszünk merítésünkbe; ha a VILÁG leggazdagabb 1%-át, akkor valóban elég kevés ez az alig félmillió dollár. Viszont Magyarországon azért ekkora (mondjuk vegyük pénzügyi vagyont, hisz az napi árfolyamon kimutatható ellentétben egy nem tőzsdei vállalattal vagy ingatlannal) vagyonnal be lehet kerülni a felső 100 000-be ami a felső 1%-ot jelenti. Sőt ha azt vesszük, hogy a világ legszegényebb felének (alsó 3 milliárd ember) az összvagyona pár százezer (!) forint értékű vagyon, akkor 100 millió.....

Sőt, ha ezt vesszük alapul:

http://www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/rekordot_dontott_a_haztartasok_felhalmozott_vagyona_.497.html

Svájcban egy átlagos pü-i megtakarítás 60 millió forint, tehát 100 millióval egy jóléti állam átlagpolgára lehetsz, amiről a föld (Magyarországon is) több mint 95%-a csak álmodik.

"Pedig 100 millió nem egy nagy szám, egy 1 milliós nm árú helyen egy 100 nm-es ingatlan, oszt csók, avagy egy 500 ezres nm árnál egy 100 nm-es ingatlan és mondjuk egy jobb Bentley. "

Magyarországon maradva ez felső tízezer terepe (lakosság 0,3%-a figyelembe véve a háztartásban élők számát is), úgy tudom oda 500 millával lehet kb. bekerülni. Nálad már csak ez a sztenderd? :-)))

"Ezek KICSI pénzek, ha NAGY pénzekről van szó."

Nekik igen: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/egyre_tobbet_keresnek_a_bankarok_itt_a_lista.521420.html#

"A 68 éves menedzser 30 millió dolláros fizetést kapott, míg a második helyezett, a vele egy idős George Roberts, a KKR társvezetője - Kravis unokatestvére - 29,9 millió dollárt kapott. "

Igen a 6 milliárd/évhez képest kicsi, de ez megint egy nagyon szűk réteg a VILÁGON! De mi azért maradjunk a realitások talaján.

Erre írtam, hogy jó lenne néha olyat olyat olvasni "hogy volt 10 éve 2 millám, most itt...tartok"