Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #519526

"Honnan tudod? Mert nem hozzák "tudomásodra"? Szerinted életszerű a milliárdokkal dicsekedni egy nyílt site-on? Valahol ez is az intelligencia része. Valamint a pénzügyi racionalitást miért kell milliárdokkal társítani? Ezt nem értem."

Ezt írtad korábban, én erre válaszoltam:

"Nem akarom a forumtársakat fényezni, de akik itt írnak, azok az átlagnál nagyobb pénzügyi, életszemléleti, racionálisabb (és talán másban is) ismeretekkel rendelkeznek."

Én pedig annyit mondtam, hogy ehhez képest nem a milliárdosok klubbjában vagyunk, talán azoknak a klubbjában, akik ebből meg tudnak élni, azaz, olyanokról, akiknek EZ A MUNKÁJUK, a munkahelyük, csak adott esetben fiatalságuk okán még "szabadnak" meg "könnyűnek" érzik ezt az életet egy másfajta munkához képest.

Vagyis pénzügyileg nagyobb ismeret nem biztos, hogy pénzre konvertálható, az életszemlélethez, meg a racionalitáshoz (meg lehet ebből gazdagodni, lehet trendekből jósolni) pont kevés közük van adott esetben.

Ezzel természetesen nem lebecsülni szeretnék semmit és senkit, csak annyit szeretnék ebből kihozni, hogy pont arra jó példa ez a forum, hogy MÉG HA FELTÉTELEZZÜK is, hogy magasabb a pénzügyi, racionális, életszemléleti kultúra errefelé, mint máshol, igazából akkor sem lehet vele előrébb jutni. A pénzpiacok nem arról szólnak, hogy munkával és még több munkával lehet előrébb jutni, ezt azért a Tőzsdecápák óta szerintem mindenkinek illene tudnia, de még ha a filmet le is becsülik sokan, akkor legalább azóta, amióta Madoffon át az összes sztárguruig elér a bennfentes kereskedés, vagy a Ponzi piramis története. Egyszerűen érdemes észrevenni a valóságot. Aki dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni. És ez még akkor is igaz, ha pénzzel dolgozik.

"Egy évtizedeken keresztüli szufficites, gyarapodó háztartási költségvetés, már sikertörténet szerintem, és megfelelő pénzügyi racionalitásról tanúskodik."

Ezt bármilyen család fel tudja mutatni, aki nem adósodott el. Ez nem megfelelő pénzügyi racionalitás, hanem a józan ész első lépcsője. Pont a józan észé.

"Ezekhez nem kell dörzsölt üzletembernek lenni. Elég egy "kockás" papír, számológép, íróeszköz."

Ebből viszont pont az látszik, hogy mennyire elhülyítették a magyar lakosságot: A többségük még ennyire sem képes. Pedig tényleg nem egy bonyolult dolog, amiről beszélünk.

"Én is szívesen olvasnék mind két fajta sikertörténetről mondjuk."

Többször felvetettem, de csak nézzed meg: Amikor én időnként elejtem, hogy már nem is számolom, hogy mennyi cégben van érdekeltségem, akkor minimum kinevetés tárgyává válok, pedig ebből még aztán az égvilágon semmi sem következik. De már ez meghaladja sok ember világról és üzletről alkotott elképzelését, sőt a többség számára már ez kifejezetten sok.

Innentől mennyi sikertörténetet lehet várni? És itt tudod nem arról lenne szó, hogy valaki elmondja, hogy mennyi pénzt keres, mekkora cége van, hanem mondjuk olyanról, hogy milyen autot vesz, milyen órát hord, milyen lakása van, milyen bútorai, de bizony, amikor ezek szóbakerülnek, akkor nem az ÚJ A6/M3/BMW5/Mercedes E classe összehasonlításról van szó, hanem az öt-tíz éves autokról, olcsó órákról, egyebekről. Amikor azt mondom, hogy valahol 100 milliónál kell a vagyon diverzifikációjáról beszélni, lesápadsz, a többség nem is tud ezzel mit kezdeni. Pedig 100 millió nem egy nagy szám, egy 1 milliós nm árú helyen egy 100 nm-es ingatlan, oszt csók, avagy egy 500 ezres nm árnál egy 100 nm-es ingatlan és mondjuk egy jobb Bentley. Vagy éppen egy 400 ezres nm árnál egy 150nm-es ingatlan, egy újszerű Audi/BMW/Mercedes, meg pár tízmilliós forinteszköz. Ezek KICSI pénzek, ha NAGY pénzekről van szó.

Ahogy annak idején mondták nekem (más ügyben), ezek tipikusan kisnagy pénzek, neked felfoghatatlan, ha ott leszel, akkor meg igazából totálisan kevesek egy továbblépéshez, ugráshoz.

Ahol viszont a beszélgletések zajlanak, azt egyebekben a tanárok, egyszerű emberek, kétkezi munkások is ki és meg tudják beszélni, mert az az ő világuk IS. Vagyis JELLEMZŐEN ez az anyagi színvonal, egy V6/3000 automotor már JELLEMZŐEN kívül esik a világképen, pedig hol van az egy V8/V12-höz képest, vagy bármi különlegességhez képest. Ha azt mondos Safety Driving, akkor körülbelül a burzsuj dilettáns sznob jut az eszébe, mert ezt is meg lehet csinálni "okosban", nem kell flancolni. És csapatosan, nem egy hülye tör rám, aki nem tudja miről van szó, hanem szinte mindenki, hogy az értelmetlen. Mindezt ráadásul úgy, hogy ha rákérdezek volt-e, akkor Morgó tör fel a Hófehérkéből: "Nem tudom! De ellenzem!"

Egyszerűen azt lenne érdemes észrevenned, hogy nem a sikertörténetekről, százmilliókról szól ez a topic, hanem a megélhetési tőzsdézőkről, meg pár csodára váró ifjú titánról. Vannak páran akik erre járnak a társaság miatt, de nem is igazán a tőzsdével foglalkoznak, és talán pont ők azok, akik közel járnak ahhoz, amit te már "gazdagnak" neveznél.

De a sikertörténettől még ők is nagyon messze vannak, főleg, ha a sikert a PÉNZÜGYEK szemszögéből akarod nézni.

Ezzel szemben ha a pénzügyektől eltekintesz, akkor ott lesz a család, és minden más, amire nincs ott a Mastercard. Ehhez pedig egészen másra van szükség, de azt meg főleg nem érdemes errefelé kifejteni, legfeljebb időnként megemlíteni, hogy az a fontosabb - hogy jó lehülyézhessenek :)