Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #519730

"Én pedig annyit mondtam, hogy ehhez képest nem a milliárdosok klubbjában vagyunk, talán azoknak a klubbjában, akik ebből meg tudnak élni, azaz, olyanokról, akiknek EZ A MUNKÁJUK,"

Házmester Úr egyszer csinált egy felmérést (nem tudom ez elérhető-e utólag), hogy ki miből él: és emlékeim szerint 4/5-ük alkalmazott vagy saját vállalkozásuk van (főállású tőkejövedelmes nem sok volt). nem is hittem, hogy milliárdos klubban vagyok.

"fiatalságuk okán még "szabadnak" meg "könnyűnek" érzik ezt az életet egy másfajta munkához képest."

Hát nem tudom. Ahogy egyszer írtad a jövedelmi sávokat, nézze meg, hogy tőkebefektetésekből össze tud-e hozni mondjuk 100 millió + (amiből már érdemes lehet önállóan élni), de úgy hogy közben van "rendes" munkája is. Ha igen, akkor valamit tud, ha nem igazán gyarapodik tőkejövedelemből, akkor futtassa az aktív munkát/vállalkozást tovább (fő bevételként). Szóval fiatalon is párhuzamosan kell (érdemes) művelni a megszokott munkát/vállalkozást valamint a tőkepiaci ügyleteket, és 10-20 év múlva elválik melyikben kiemelkedő, de lehet hogy mindkettőt érdemes csinálnia vagy azért mert mindkettőben sikeres vagy azért mert jól kiegészíti egymást a két jövedelemforrás.