Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Magyarország vs. destuktívak jeligére

lagwagoner Előzmény: #519726

"Amikor meg igen, akkor meg idézgetem is, lásd például Zsiday azon véleményét, hogy ~400 Ft-nak kellene lennie egy EUR-nak normális körülmények között, tehát minden ennél jobb árfolyam baromi sokba kerül nekünk."

400? Ezt be tudnád idézni? Én olyan 320-350re emlékszem tőle. Egyébként itt az új cikk:

http://www.zsiday.hu/blog/sp-m%C3%A9g-mindig-bikapiac-hossz%C3%BAt%C3%A1von

"Magyarországra vonatkoztatva: , a kormány a 2013-as MNB-főnökség váltás után valószínűleg fokozatos forintleértékelő politikát fog folytatni, de ha nincs árupiaci nyomás, akkor az infláció nem okoz problémát majd, ami jó a növekedésnek, jó az exportőröknek, jó a stabilitásnak, de nem jó az importőröknek. ...)

"Magyarán nem TÉGED, hanem legfeljebb az adott esetben kifejtett VÉLEMÉNYEDET nevezem néven. "

...így kifejtve világos, csak elsőre nem az (volt).

"Bár inkább azt szoktátok kérni, hogy legyek rövid - ..."

Inkább azt, hogy amit már egyszer más szobá(k)ban leírtál, azt -kérünk tisztelettel- ne ismételgesd más topicot széttrancsírozva. Legyünk őszinték: 85%-ban ugyanazon a véleményvonal mentén haladsz.

"Innentől minek nekik még tíz évet adni? Mire? És leginkább: MIBŐL?"

Én sem ezt írtam, hogy adni kéne még tíz évet, hanem ha lett volna akaratuk, akkor 10 év alatt tudtak volna jót is teremteni (erőforrások centralizáltsága miatt), de hát ez is "what if". Ok, akkor fúj libsibolsik :-) Tulajdonképpen, tőlem mindig távol állt az eladósodottság, meg az üveggyöngyökért sem kapkodtam eddig. Úgy tűnik jól tettem. De hidd el: Bár írod, hogy egy korszak lezárult és nincs akkora lehetőségük az embereknek úgy eladósodni mint eddig, szerintem még meg fognak jelenni egyszer az üveggyöngyárusok valami burkolt uzsorakölcsönnel...

"Ezt most megint nem értem..."

Világ gazd. politikáról beszélgettünk, te meg behoztad az MSZP-s LMP-s aktuálpolitikát, ami a topic címével ellentétben áll.