Re: nincs cím
TrendMan Előzmény: #5192501) A szembenállás görcsös öngerjesztő köreinél az az egyetlen megoldás, ha Te is visszaveszel a hangsúlyokból.
2) Az EU valójában csak jogilag létezik, túl gyors tempóban hozták létre, nem koherens - ez igy igaz.
3) Ez a problematika már régóta teritéken van: Fenntartható fejlődés avagy összeomlik-e világ, ha zsugoridok a gazdaság cimen?
Azt viszont továbbra sem látom, hogyan tudna a nagypolitika itt előrelépést elérni, úgy látom kényszerpályán vannak - a megoldás alacsonyabb szintről kell, hogy jöjjön.
4) A világ nagy és bonyolult, nem várható el mindenkitől, hogy abban a méységben értelmezze, mint egy 'szakember'. Mások az észjárások, mások a problémák, ezért sem lehet mantrázással átütő eredményt elérni.
5) Az értékek erős egyensúlyára van szükség. Új (régi) értékeket nem lehet csak úgy bedobni a köztudatba. Vallás, Hit, Család, Haza üresen konganak, amig nem köthetők olyan SZEMÉLYISÉGEKHEZ, akik saját áldozatvállalásuk révén tartalommal töltötték meg őket.
Én nem látok ilyen SZEMÉLYISÉGEKET, csupám olyan politikusokat, akik a saját dicsfényükben szeretnének tetszelegni.
Amikor anno ezek a jelszavak még tartalommal birtak, az akkori világ verejtékkel izzadta ki őket saját testéből.
Ma anakronisztikusan csengenek, olyan irreális irányba mozditva sokak gondolkodását, mint Nagy-Magyarország eszményképe, amely a hagyományos történelmi értelemben nem reális.
Bizonyos értelemben Nagy-Magyarország mégis létrehozható, ha a Kárpát-medence magyarsága össze tudná fogni a környező népeket, tudással, pluralizmussal, toleranciával, kreativitással. Ez azonban gondolati sik váltást kiván a súlykolt értékekhez képest.....
6) Nem hatékony módszer a számítógép előtti szövegelés, egyszerüen lusta vagy - velem együtt - vagy nem értesz máshoz:-D
7) A közösségek valóban bajban vannak a legtöbb országban - az értékválság egyik kiváltó oka a túlzott individualizmus. Amit Angliáról irtál, azzal kapcsolatban talán igazad van.
8) A drogdealer példája természetesen erős itt, korábban te is irtad, hogy az USA helyében te is ragadszodnál a saját 'bevált' (vagy annak hitt) értékeidhez.
Ergo a megoldás nem a külső tényezők ostorozásában rejlik, hanem belső erőtartalékaink mozgositásában (valami mellett és nem valami ellen:-)
/nem tudtam mindent elolvasni, csak szemezgettem/