Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Dr. ursi Előzmény: #517307

hát ez az.

azért van ez így kitalálva és propagálva, hogy megtévessze az embereket.

te jól látod.

és érted is.

de az átlagos értelmiségi csak a számlán lévő összeget látja és az kell neki és nem is tud és nem is akar belegondolni, hogy ennek milyen ára van még az ő életében és hogy majd az örököse (vagy ha nem hal meg nyugdíj előtt az utódja) kétszeresen -háromszorosan fog szívni az ő fejemet a homokba dugom gondolkodása miatt.

mert a kamatokat mindig fizetni kell majd.

nem értik.

nem akarják érteni.

csak annyit lát hogy az az én pénzem, az kell nekem.

fel sem fogja, hogy közben a kétszeresét fizettetik meg vele áttételesen azáltal hogy ő is magyar állampolgár a magyar állam tagja és hozzájárul a közös kiadásokhoz.

nem értik.

pedig pontosan ez történik, hogy az öcsém gyereke, ha öcsi nyugdíjba vonulása előtt meghal hiába fog 1x-összeget örökölni, azzal együtt a fejére száll államadósság formájában -2x-összeg, tehát örökölni fog -1x-összeget, amit egész életében fizethet majd.

de ez még mind a mai napig (az adók és azok elköltése, közösségre fordítása) annyira elvont és nem érthető a többség számára, azért mert az egyes ember számára nem kézzel fogható (gondolkodásuk egyszerűsége miatt=az az enyém ami a kezemben a számlámon van).

sajnos ez a fogyasztói társ átka, a szocializmus öröksége és az álliberalizmus agymosásának következménye.

de én továbbra is optimista vagyok :o))) hogy fognak változni az emberek, elkezdenek majd gondolkodni végre, is kinyílik a szemük a látásra.