Re: vagyon vagy reálhozam? nem mindegy.
Papus_stock Előzmény: #516930Van az alábbi mondat amit rendszeresen hajtogatnak azok akik nem maradtak a manyup-ban viszont semmi valóság alapja nincs:
>>Namármost, az öröklésnek van egy aprócska feltétele, amibe ezek szerint nem gondoltál bele: Meg kell >>halnod hozzá a futamidő alatt.
Csak azért írom ezt a bejegyzést, hogy aki esetleg nem néz utána nehogy elhiggye ezt mert a valóság - per pillanat - az alábbi 4 lehetőség (a szolgáltató nevet szándékosan vettem ki):
Az XXXXXXXXXXXXX Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár magán-nyugdíjpénztári ágazata a következő nyugdíjszolgáltatásokat nyújthatja biztosítótól való járadékvásárlás útján a tagjai részére:
Életjáradék: a tag számára élete végéig havonta előre folyósított járadék.
Elején határozott időtartamos életjáradék: olyan életjáradék, amelyet a pénztár a nyugdíjszolgáltatás megkezdésének időpontjától számított, előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig a pénztártagnak, illetve kedvezményezettjének (örökösének), a meghatározott időtartam lejárata után a pénztártag élete végéig folyósít.
Végén határozott időtartamos életjáradék: olyan életjáradék, amelyet a pénztár a pénztártag részére élethosszig folyósít, majd annak halála után kedvezményezettje részére a pénztár szolgáltatási szabályzatában előre meghatározott időtartam (határozott időtartam) lejártáig folyósít.
Kettő vagy több életre szóló életjáradék: a pénztártag és kedvezményezettje(i) részére járó nyugdíjszolgáltatás, amelyet addig folyósítanak, ameddig legalább egyikük életben van.
P.