Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Kontrasztok

Előzmény: #512865

Érdekes, hogy pont tegnap értekeztem erről a kérdésről, és ma már hírként is megjelentm méghozzá egy az egyben két mainstream portálon, kommentár nélkül AZ IGAZSÁG a valóságról:

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-498402

http://www.portfolio.hu/gazdasag/anarchiatol_eroszaktol_tartanak_del-europaban.167570.html

Forró és erőszakos lesz a nyár

"Nemcsak forró, de erőszakos nyárra is számítanak Dél-Európában a hitelválság okozta harag miatt.

Anarchiától tart Európa eladósodott déli pereme - jegyzi meg a brit Guardian, amely szerint a megszorítások elleni tiltakozás a nyáron túllépheti a korábbi határt.

A sztrájkok, tüntetések és a szolgáltatásokat ellehetetlenítő tiltakozás megszokottá vált Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban. A hatóságok azonban komoly, a turizmust fenyegető erőszakra is számítanak.

Olaszországban a rendőrség, a hadsereg és hírszerzés rendkívüli tervet dolgoz ki a lehetséges anarchia elleni fellépésre. Azért érzik úgy, hogy sietniük kell, mert az utóbbi időben már több támadás ért egyes személyeket és intézményeket is.

Az adóbehajtást végző cég, az Equitalia irodáit több támadás érte, Szicíliában elbocsátott Fiat-dolgozók szállták meg az egyik kirendeltséget.

Egy múlt heti fegyveres támadást, melyben megsebesítették egy olasz atomenergiacég vezetőjét, olasz és görög anarchisták vállaltak magukra.

Az olasz hatóságok a héten 400 helyszínen szigorítják a biztonsági intézkedéseket, sok hely és egyes személyek is 24 órás védelmet kapnak. Több mint 4000 katona is segíti a rendvédelmet.

Spanyolországban eddig csak szórványos erőszakos akciók történtek, de a kormány azt mondja: szigorítja az utcai rendbontásra kiszabható büntetéseket. A szakszervezeteknek és pártoknak például kártérítést kellene fizetniük a tagjaik által okozott esetleges anyagi károkért.

Sehol máshol nem olyan feszült a helyzet, mint jelentős részben turizmusból megélő Görögországban, ahol amúgy is nagy hagyománya van az anarchizmusnak. Athén tele van rendőrökkel. A rendőrség az állami szektor egyetlen olyan munkaadója, amely egyre inkább bővül - jegyzi meg a Guardian"

Mellesleg:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nagy_a_baj_utolertek_minket_a_spanyolok_a_csodkockazatban.167553.html

"Nagy a baj: utolértek minket a spanyolok a csődkockázatban

Miután pénteken bejelentette Spanyolország, hogy még az eddig ismertnél is nagyobb volt a tavalyi évi államháztartás hiánya, a hitelességi problémák nyomán ma új történelmi csúcsra ért a spanyol állam csődkockázat elleni biztosításának éves díja. Ez egyúttal azt is eredményezte, hogy csaknem beérte a spanyol csődkockázat a magyart, amely a kelet-közép-európai térségben - Ukrajnát leszámítva - a legmagasabbnak számít."

Mert az már tényleg nagy baj, ha a hazugságok, kirablások, minden próbálkozás ellenére nem tudják a spanyolokat sem a hazugsághullámok felett tartai, az meg még sokkal nagyobb lesz, ha kiderül, hogy ugye a CDS árazásnak a valósághoz pontosan semmi köze nincs, merthogy aki hazudik, baromi nagy és fenntarthatatlan a költségvetése és finanszírozhatatlan a hiánya - annak jobb, mint annak, akinek semmi baja nincs. Ha pedig kiderül, hogy nem is állunk rosszul, akkor hogyan kényszerítik ránk az uzsorát? És ha nem lehet ránk kényszeríteni, akkor miből lesz pénz a spanyolok kitömésére?

A fentiek alapján újra megkérdezem tisztelettel, tényleg akkora baj lenne Magyarországon? A fentiek alapján tényleg úgy kell érezni, hogy errefelé dráma van és rosszul csináljuk a dolgainkat?

Egyszerűen döbbenetes, hogy miközben nálunk vannak a legjobb adatok lassan egész Európában, mégis rólunk képesek cikkezni, hogy errefelé baj van, még mindig számosan képesek erőszakosan és mindenáron erőszakolni az országra az imf uzsorát, miközben szemmel látható, hogy másnak mennyivel jobban kellene, akik esetében meg az állandó "hurrámantra" megy.

Őszre okosabbak leszünk. De hogy ez jobb lesz-e nekünk, az nem egy egyeszerű kérdés...