Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kontrasztok

Kontrasztok

A világban alapvető bajok vannak, amelyeknek egyik felét gyakorlatilag elhallgatják, a másikon meg az elhülyített fogyasztók még mindig azt hiszik, hogy minden mehet tovább úgy, ahogy eddig ment, legfeljebb egy kicsit még várni kell rá. Egyszerűen döbbenetes egy oldalról a fejek homokba dugása, és a teljesen felesleges óbégatás – másik oldalról meg a totális elhallgatás, hogy azt a látszatot keltsék, hogy minden mehet tovább úgy, ahogy eddig.

Ennek legékesebb példája nyilván a görög hülyeség:

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-498329

“A Sziriza támogatottsága 28 százalék, a konzervatív Új Demokrácia (ND) párté 24 százalék a Kathimerini című napilap vasárnapi számában közölt felmérés eredményei szerint.”

Amely a “majd jól benn maradunk az EUR övezetben, a cehhet meg fizessék a németek” című görög drámából kezd elhatalmasodni, és egyre inkább veszélyes méreteket ölteni az egész déli PIIGS övezetben, külön drámaként elkezdve a lakossági pénzkivonást a bankokból, amely természetesen belátható időn belül a banki betétek zárolásába torkollhat, egyszerűen azért, hiszen ott nincs pénz.

Sőt mi több, valójában soha nem is volt pénz, csak bankszámlákra nyomtatott betűk és számok. Ha pedig ez megtörténik, az azonnal a gazdaság teljes összeomlását jelentené, amellyel kapcsolatban igazából nem is az a legnagyobb probléma, hogy összedőlnek, vagy csődöt jelentenek, vagy hogy saját devizájuk van, vagy idegen, hanem az, hogy bármit tesznek, az az életszínvonal, amiről azt hitték eddig, hogy az “jár nekik”, arról ki fog derülni, hogy az egyszerűen fenntarthatatlan, hiszen a költségvetéseik brutálisan veszteségesek, amit természetesen senki sem akar már most sem fizetni, egy kilépés esetén pedig főleg nem. Ebben a kontextusban külön figyelmet érdemel az, hogy az eddig “elengedgetett” pénzek PIIGS országonként, megszorításonként bőségesen meghaladják a teljes magyar adósságállományt, amely jelzi azt, hogy mekkora hazugság volt az eddigi jólétük, illetve azt, hogy eddig miért is éltünk mi rosszabbul, mint ők.

Hát azért, mert ide nem került annyi pénz, mint oda. És ebből következően, bár nekünk is össze kellett egy kicsit húzni magunkat, valójában ez az összehúzás köszönőviszonyban sincs azzal, amivel azok szembesülnek, akiknek nem egyszerűen arra az életszínvonalra kell visszamenniük, ahol mi vagyunk, hanem sokkal mélyebbre – hiszen nem egyszerűen ingyenpénz nincs az életszínvonal fenntartására, hanem most hirtelen az eddigi ingyenpénzt is vissza kell fizetni, ami nyilvánvalóan jobban megterhel egy országot. Ha pedig ez egy olyan országgal találkozik, mint Görogország, az ott azért különösen nagy dráma, mert valójában nincs termelése és talán a túrizmuson, EU határbeléptetésen kívül egyéb számottevő bevétele – ezt pedig ugye azok is tudják, akik most odanyomják a pénzt, vagyis azt, hogy ezt csak a meglévő vagyonból (->ingatlandó!) lehet visszafizetni, vagyis el kell az emberektől venni a vagyonát. Spanyolország szintén nagyon hasonlít erre az esetre azzal a különbséggel, hogy bár van számottevő ipara, de annak a jórésze éppen a korábbi fogyasztói társadalomból élt, azaz pénzt gyártott a bankrendszere és uzsorázott az ingatlanszektora. Vagyis, ahogy az ingyenpénz eltűnik, az egész rendszer omlik össze, hiszen nincs valódi ipara, ami felszívná az eddigi ingyenpénzből eltartott tömegeket, ráadásul azzal, hogy a periféria országai fizetésképtelenné váltak, illetve a kelet Európaiak leszámoltak az olcsó hitelezéssel, az annyit jelentett, hogy a bevételi forrásaik elapadtak, így mind a külső, mind a belső rendszerük összedől, ami a foglalkoztatottságot illeti, de ez nem jelent semmi mást, csak a valódi, brutális alkalmazkodást a valódi felvevő piac tudomásulvételét.

A fentieket most nem bontanám ki Portugáliára, Írországra, mert gondolom, mindenki érzi az analógiát.

És bár ritkán esik szó róla, de már az abszolult menthetőnek nevezhető Olaszországban is szó szerint robbanásveszélyes, sőt, immár robbantott a helyzet:

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-498215

Merthát ebből is ez a lényeg:

“Hangsúlyozta, hogy az utóbbi hetekben Brindisiben megemelkedett az erőszakos bűncselekmények száma.”

Vagyis, terjed az erőszak, de ezt még csak a “sorok között” merik leírni. Azt, hogy érik a lázadás a rend és a rendszer ellen. Amely egyébként itt is látható:

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-497254

“Olaszországban akár a hadsereget is kivezényelhetik az adóhivatalok védelmére, annyira népszerűtlenné vált a hatóság az elmúlt időszakban. A múlt héten is több támadás ért hivatalokat és a tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel.”

És vajon erről Magyarországon miért nem hallani és miért csak sorok között lehet róla olvasni, miközben a Gold can Sux de genere de Monti politikáját éltetik? Valójában iszonytosan nagy az elégedetlenség és a probléma, holott a helyzet bár valóban nem ugyanaz, mint Görögországban, de valójában nem tehetnek ők sem mást, csak azt, hogy amennyire gyorsan csak bírják, annyira gyorsan csökkentik egyensúlyi állapotba a pénzköltéseket, mivel annak hiányában az olasz költségvetés sem lenne finanszírozható.

Vagyis ezen országok a szembenézést nem kerülhetik el az eddigi hazugságvilággal, ami annyit tesz, hogy igazából nem nagyon van más lehetősége az EU-nak, csak az, hogy kettéválik egy déli és egy északi Európára, természetesen schengeni értelemben egyben, de pénzügyileg külön. Minden más út járhatatlan, hiszen ezen államok EUR-ban képtelenek lesznek törleszteni és az EUR-t fenntartani, hiszen a költségvetési hiányt nem tudják sehonnan és semmiből sem finanszírozni még rövid távon sem, nemhogy tartósan.

Azért érdemes elolvasni az alábbiakat is Olaszországgal kapcsolatosan, hogy némi fogalmunk legyen a cenzorálatlan valóságról a határainkon kívülről:

“A rendbontók "tolvajok" és "Halál az Equitaliára" feliratokat festettek a falakra.”

“200 ember csapott össze a hivatal nápolyi irodája előtt a rendőrökkel, ahol tucatnyian megsebesültek.”

“A megszorítások nyomán azonban megugrottak az öngyilkosságok, sok ember utolsó üzenetében az adóhivatalt vádolta kilátástalanságáért.”

És ilyenkor meg kell fontolni, hogy valóban annyira rossz most a helyzet Magyarországon? Tényleg azért lenne élhetetlen ez az ország, mert drágul a telefonálás? Vajon tényleg ok lenne ez öngyilkossági hullámra? Nem igazán. Valójában nálunk most kifejezetten kedvező a helyzet Európához és a világhozképest, amit az is mutat, hogy még a liberálbolsevik uzsoráspénzkihelyezésmérő GDP esetében is csak az húzza vissza a számadatokat, hogy nem építenek uzsorából haráccsal épített ingatlanokat az örökrabszolgaság intézményének bebiztosítékaképpen. Minden más ágazati termelés, értéknövekedés növekedett, ráadásul ha a Mercedes elkezdi a tényleges termelést, csak az az egy gyár brutális GDP növekedést fog eredményezni.

Amely egyebkben ordítva mutatja a GDP (Teljes uzsoráspénzmennyiség kihelyezési, pénzforgalomban mért gazdagodása az uzsorásoknak) butaságát Magyarország esetében, hiszen egy olyan gyár, amelynek a profitja egyáltalán nem itt csapódik le, a teljes adóbevételekből marginálisan részesedik, az mégis olyan hamisítást tud bemutatni, mintha az egész ország sorsa jobbra fordulna. Magyarán, ha most a Mercedes termelni kezd és beindul a gyártás és elkezd 1000 milliárd HUF-okban mérhető termelést kimutatni a magyar GDP-ben, akkor az annyit tesz, hogy több pénzt lehet osztogani, pláne a GDP arányában? Nem hiszem én azt! Sőt mi több, egyáltalán nem lehet ettől sem többet oszkogatni, sem több hitelt felvenni (hiába fog csökkenni a GDP-hez mért aránya), hiszen csak az adóbevételeket szabad nézni, abban pedig egyálalán nem lesz változás, tehát nincs több kifizethetőség. Ugyanakkor ebből rögtön következik ennek az ellentéte is, ha valójában “csökkenő termelés” lenne, akkor attól már rosszabbul járnak az ország, avagy rossz adós lenne? Nem, nem hiszem én azt. Ugyanis Magyarország adóbevételeire nézve az, hogy a Mercedes mennyit termel, az tulajdonképpen érdektelen, számunkra az érdekesség az, és csak az, hogy ebből mennyi marad nálunk.

Egyebekben, már megint ordít az, hogy mennyire, de mennyire élhetetlen, életképtelen és idióta a komplett ellenzők köre:

http://inforadio.hu/hir/sport/hir-498320

“Ez az adat arra is utal, hogy az elkövetkező egy évben már a 0 százalék körüli GDP-adatért is meg kell küzdeni - tette hozzá.”

Azért Európát és a világot elnézve, ha valaki most a 0% GDP adat mellett adósságot csökkent, annak a csodájára járnak, talán nem kellene ezt is elqrni már megint. Nemhogy 0% GDP változásnak örülnének nagyon, de nagyon sok korábbi “bezzeg országban”, hanem annak is, ha nem 5-10%-al csökkenne a GDP. Külön érdemes felidézni, hogy azon országokban, amelyek most tönkremennek, abban ugyanazon lufit fújták fel a magyarországi liberálbolsevikok elvbarátai, amelyet nálunk, tehát ahhoz képest az, hogy nálunk nem omlik össze a gazdaság és a számadatok, az azért önmagában nem semmi.

Érdemes ennek fényében elolvasni ezt a gyalázatot:

“Az MSZP szerint progresszív, kétkulcsos adórendszerre és a hozzá kapcsolódó járulékrendszerre, a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítására, az uniós források aktivizálására, valamint kiszámítható gazdasági környezetre van szükség.”

Magyarán, semmi mást nem tudnak mantrázni, csak a csődbejuttatást, azaz, uzsorásokat kiszolgálni, adósságot növelve hamisítani, kiszámítható kiszolgálást, ország kiszolgáltatást, hű csinovnyikként EU bürokraták s*ggét kinyalni. És ennyi. Teljesen világos a fenti gondolatmenetből is az, hogy a legjobb esetben is csak a nép más formában történő megnyúzását tudják elképzelni, azaz a még életben maradt réteg megfojtását is, majd ebből az uzsorások, kizsákmányolók profitjának a biztosítását. Normális országban egyszerűen ettől mindenkinek undorodnia kellene, hiszen ez nem más, mint a totális ötlettelenség.

De tök ugyanez a neoszdsz is:

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-498327

“meggyőződésük, hogy fel kell adni a bajok jelentős részéért felelős egykulcsos adót, és a felső középosztály "feltőkésítése" helyett a társadalmi szétszakadás megakadályozására kell koncentrálni.”

Mintha a világ nem létezne, és mindenhol Haváj, Dídzsé, Napszemüveg lenne... és a bajon forrásaként az egykulcsos adót megemlíteni akkora baromság, hogy úgy csak zeng tőle a ház, arról meg már nem is beszélve, hogy az egykulcsos adó legnagyobb nyertese pont a több gyermeket nevelő alsó középosztály, az, amelynek az adóviselése már számottevő, és ezt a gyerekek miatt vissza is kapják. Vagyis, éppenhogy a társadalmi szétszakadás ellenében hat az egykulcsos adó, de értelemszerűen a felső középosztály feltőkésítése, azaz életképességének a növelése, más szavakkal a POLGÁRSÁG életképességének biztosítása alapvető érték minden normális polgári demokráciájában, hiszen ezen réteg (középosztály) az, amelytől az ország hosszú távú sora függ, hiszen ez a réteg az, amely számottevő adótermelésre képes, és ezáltal képes eltartani a sokkal rosszabb helyzetben lévőket is. Bizony, ez a nagy magyar valóság, le kell írni: A középosztály tartja el az alsóbb rétegeket, amely kontextusban külön undorító az, hogy még ehhez képest is tőlük akarnak venni, hogy a nem dolgozó, az adóbevételekhez hozzá nem járuló, inaktív és adócsaló rétegeket támogasság.

Amely egyben fényesen mutatja immár azt, hogy mely pártnak kik a célközönségei és hogy kik szimpatizálnak velük, egyebekben politikai identitástól függetlenül, ez végre társadalmi és táradalompolitikai különbségtétel, amely szemléletmód és nem elvont politológiai kérdés.

A felső középosztály a gyöngébbek kedvéért ugyanis bár egy igen széles réteg, de nyilvánvaóan nem lehet őket feltőkésíteni az alacsonyabb osztályok javára, főleg azért, mivel az így oda terelt adómennyiség marginális, azt az alacsonyabb osztályban szétosztva semmire sem lehet jutni. Teljesen ugyanaz az egész, mint az Elqro, oszkogatóés korábbi politika, nulla ötleg, csak az elvtelen kiszolgálása az idegen érdekeknek.

Hiszen szerintük:

“Úgy látják, a reálbérek visszaesése, a stagnálás, a jövedelmi különbségek és a nyomor növekedése egyedül a kormány gazdaságpolitikai ámokfutásának tudható be.”

Mi szembe tudunk p*sálni az egész világgal, nálunk akkor is nőnie kell a béreknek, ha az egész világon csökken, és az, hogy nálunk ALIG csökken más országokhoz képest, az nem elég, igenis, azonnal vegyünk el a vagyont attól, akinek van, igenis azonnal éljük fel az állami tulajdont, hogy össze tudják lopni magukat ezek a gazemberek. Hát szó sem lehetne róla egy normális országban, de sajnos egy ennyire cenzúrázott hírekkel ellátott országban képesek az emberek ezt a végtelenül nagy bullshitet benyelni.

Ahelyett, hogy ez a két mocskos bűnbanda annak örülne, hogy szabadlábon vannak, ehelyett még van pofájuk megszólalni és fizetést felvenni ezért a destruktivitásért.

És még csak azt sem veszik észre, hogy immár a dráma olyan méreteket ölt, hogy az egyk legdemokratikusabb államban már erre szorítkoznak:

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-498222

“A québeci tartományi parlament megszavazta a diáktüntetéseket korlátozó törvényt, miután a tandíjemelés elleni tüntetések többször meglehetősen erőszakossá fajultak az elmúlt három hónapban, és a diáksztrájkok miatt nem lehetett megtartani egyetemi előadásokat.”

Ami elég szokatlan és nagyon meglepő, hiszen erről sem szoktak tájékoztatni Magyarországon. Illetve nálunk azonnal diktatúrát óbégatnának a liberálboslevikok, természetesen egy kis náci veszéllyel megspékelve.

Nincs tovább, szembe kell nézni a tényekkel: Amely ország nem tudja a FOGYASZTÁSÁT visszafogni, annak vége van. Amelyik ország nem tudja a költségvetési hiányát a saját devizájának az infláicója alá visszaszorítani annak vége van, egyszerűen azért, mert nem fenntartható az adóssága. Ez ugyanis az alap, annak az alapja, hogy egyáltalán fenntartható legyen az ország. Mi most nagyjából itt tartunk, mégsincs annyi dráma, mint a PIIGS-nél. De annak, hogyha arrafelé nagy gondok lesznek, annak mi lenne errefelé a következménye, azt még megbecsülni sem lehet, nemhogy kiszámítani.

Egyelőre csak azt lehet tudni, hogy az ultraliberálbolsevik oldal már aktivizálódik, hogy a szokásos módszerrel lázadást és zavart szítson. Külön érdemes megfigyelni a az alábbi liberálbolsevik címdást ebben az esetben:

http://index.hu/belfold/2012/05/20/voros_festekkel_ontottek_le_a_leszbikus_irono_emlektablajat/

“Vörös festékkel öntötték le a leszbikus írónő emléktábláját”

Nem, nincs neve az “írónőnek”, hiszen a fő tevékenysége az, hogy leszbikus, nem az, hogy kertész imre előtt jóval Nobel díjra jelölték Tormay Cécilet, és attól szinte teljességgel bizonyosan csak a halál választhatta el. Persze ha valaki lezsidózná mondjuk kertészt azért minimum halál és ellehetetlenítés járna, de természetesen leszbikusozni szabad, méghozzá a szó legpejoratívabb értelmében, mintha ezen írónőnek ez lett volna a “főtevékenysége”, illetve “ismertségének tárgya”. Namármost ez ismét egy jó bizonyíték arra, amit egy ideje tudunk, k*rva az, aki mindenkivel, a büdös k*va meg az, aki mindenkivel, csak velem nem. Na ilyen ez a liberálbolsevik b*ziparádéval kapcsolatban, ha az valakinek nem tetszik, az gyűlöli a melegeket, de ha véletlenül egy nem liberálbolsevik magyar nyerhetne Nobel díjat, akkor gyorsan le kell leszbikusozni, hogy valami pejoratív kerüljön hozzá és a magyarok undorodjanak tőle.

Majdnem hogy ennyit a liberálbolsevik toleranciáról, meg elvekről és módszertanokról. Mert még ennyit arról, hogy milyenek is az ilyen igazi szép nagy sz*r emberek, igazi gyurcsánybérencek:

http://index.hu/belfold/2012/05/18/fegyelmit_kaphat_az_ugyvedi_kamaraban_a_szoborgyalazasert_daniel_peter/

Akik ebben lelik perverz örömüket, mivel semmi más nincs nekik az életükben. Mellesleg külön érdekesség, hogy szerintem egy normális országban ilyen tettért azonnal kivágnának valakit az ügyvédi kamarából, hiszen egyértelműen méltatlan lett a mesterség űzésére, de nem, á nem, nálunk jön a szokásos maszatolás:

“Bánáti János elmondta, az ügyvédi törvény ebbol a szempontból világos, "nemcsak az ügyvédi tevékenységgel szorosan összefüggő helytelen magatartást minősíti adott esetben fegyelmi vétségnek, hanem az ügyvédi hivatáshoz méltatlan magatartást" a magánéletben is”

Ez nem fegyelmi vétség, ez nyilt visszaélés a kapcsolataival, a lehetőségeivel és emiatt elfogadhatatlan és megengedhetetlen. De egyebekben külön vicces az, hogy még az antifasiszták is elítélik a tettet és nem tarták annak Horthyt, aminek ezek a sz*rháziak akarják beállítani:

http://index.hu/belfold/2012/05/16/antirasszistak_is_elitelik_daniel_peter_tettet/

“A kereki Horthy-szobor vörös festékkel való leöntésének hírére a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) közleményt adott ki, amiben elítéli a szobor "meggyalázását".”

Pedig hát, ha van “illetékes” ebben az ügyben, akkor ma ez talán éppen ez a szervezet.

Egyébként, tényleg döbbenetes az, hogy mennyire nincsenek tisztában Horthy személyével az emberek és hogy mennyire nincs feldolgozva a mult: Hiszen akik tűntettek ellene, amikor az emléktábláját felavatták, azok pont azokat a tetteket kérik rajta számon, amikhez köze nem volt, ezzel szemben, akik meg mellette tűntettek, azoknak még csak arról sem volt fogalma, hogy mikor élt, mi volt a titulusa, és hogy mit csinált és hogy tulajdonképpen miért is állnak ki mellette.

Egyszerűen félelmetes a tudatlanság ebben a országban, ami azért ijesztő, mert ez pont arra predesztinál, hogy újra elkövessük a mult hibáit és bűneit.

És most természetesen nem arra gondolok, hogy “már megint” ki akarjuk írtani a zsidóságot, mert azt mi, magyarok soha nem is akartuk.

Hanem inkább arra, hogy még a végén az elhülyített birkatömeg visszaszavazza az országrontó liberálbolsevikokat.

Egyszerűen döbbenetes a szélsőségesek előretörése, amelyre még a jószándékú liberálisok is rásegítenek, mert nem veszik észre a destruktivitást.

Tipikusan olyan, mint sztálin és környezete, annyira saját maguk közül akarnak diktátort választani maguk fölé, hogy inkább csírájában elpusztítják a demokráciát is, inkább pusztuljon minden, de csak közülük való vezethesse az országot... mert ez az egyetlen dolog, amit a liberálbolsevikok elviselnek, a közülük való vezetőt.

Már persze addig, amig le nem számolnak velük. De az ilyenek soha nem tanulnak és mindig abban reménykednek, hogy ők kivételek lesznek, ha elég sokáig és elég mélyen és hithűen ny*lnak a vezérnek. Valójában fejlődésképtelenek, mert semmiből sem tanulnak. Pedig igazán tanulhatnának már, mert nem sok idő van arra, hogy politológiai, meg szemantikai bohóckodás szintjéről nézzük azt, hogy merre halad a világ. Most éppen nem sodródunk vele, de geopolitikailag, “szerető szomszédok között” egyszerűen nem tehetjük meg azt, hogy öncélú entellektüellkedéssel csapjuk agyon az időt, egyszerűen muszáj a szemet kinyitni és a világra vetni, és megnézni az ott zajló folyamatokat, hogy láthassuk Magyarország helyzetét, lehetőségeit, jövőjét.

Persze, szerintem.