Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #513045

"Azt írtam: rétegemberek vagyunk."

Ööö, ebben az esetben nem értem: Mit jelent az, hogy "rétegember"? :o No offense, én ezt a kifejezést így, általános, és önálló értelemmel bíró kifejezésként még nem hallottam és nem használtam :o

"ha a bankok nem játszhatnak a felárakkal és költségekkel szabadon"

...akkor nem adnának neked kölcsön, egyszerűen arra, hogy mint az ékesen bebizonyosodott, a bankok NEM a saját, vagy az ügyfeleik pénzét adták kölcsön, hanem kölcsönöket adtak tovább - márpedig azoknak a feltételeit tényleg nem tudnák tartósan garantálni. Hogy úgy mondjam, gondolj csak bele: Ők pont azt csinálják üzemszerűen, amit te szeretnél kicsiben, kamatmarzsból jól élni. De még nekik sem megy, ha nem írhatják át állandóan a feltételeket. Innentől az elvárásod amellett, hogy teljesen érthető, de szerintem még BUBOR esetén sem megvalósítható. Egyszerűen hozzá kell szokni a gondolattók, hogy a bank egy egyszerű hedge fund, ami onnan szerez pénzt, ahonnan tud, annyiért, amennyiért tud. Természetesen ha te tudod garantálni, hogy ennél többet keresel a pénzzel, akkor az nyilvánvalóan egy olyan rést ad, amelynek az értéke annál nagyobb minél több pénzzel játszol, de ugyanakkor pontosan ugyanaz a gond vele, ha valamiért az olló összezárul, avagy átfordul. Node, számoljunk azzal, hogy mondjuk te 4% különbséget tudsz elérni a kamatelváráson felül, és ezt mondjuk tudod garantálni. Ebben az esetben 100 millió forintos hitelen nyersz évente 4 milliót. Megéri? Nem. Ha van száz millád akkor azért nem, ha nincs, akkor meg azért nem :)

"Számold ki, hogy az a párszázalék arbitrázsolás mennyit jelent 20-25 év alatt :-)."

Feltételezve, hogy soha nem veszítesz rajta? Tényleg lehet ilyet feltételezni? :) Egyébként, a fenti példában, ha van 100 milliós pénzed, akkor beteszed államkötvénybe és máris ott a hozam, kockázatmentesen, tisztán, adózva. Ha nincs, akkor mondjuk milyen eset állhat fenn? Van egy 20 millás ingatlanod, megterheled 10 millióval, a 10 millióval játszod az arbitrázst és nyersz évi 400.000 (négyesszázezer) forintot? Ezért kockáztatod a húszmilliós ingatlandat? Egyszerűen SZERINTEM nincs arányban a kockázat a potenciális hozammal. De ha gondolod, írjad meg azt a példát, amelynél szerinted működik az elképzelésed, én így hirtelenjében el sem tudom képzelni, hogy mikor éri meg ebbe a manőverbe belemenni. Már természetesen nem teoretikusan, hanem valóságos alapon nézve, ami meg is valósítható :)

"Egyébként két gyakorlati dolgot elfelejtesz: bármikor végtörleszthetek, ha nem látom jónak a módszert (nem kell sanyargatnom magam 20-25 évig)."

Ez elvileg igaz. Csak akkor bukod a TBSZ adókedvezményt, tehát szinte biztosan bukóban leszel. Ha pedig bukóba mész, akkor miből végtörlesztesz? Egyébként, a hitelek idő előtti lezárása sem olcsó játék, arról nem is beszélve, hogy nem is egyszerű. Egyes esetekben ugye százezreket, vagy éppen 1-2%-okat is simán elkérnek, vagyis ha csak ezekkel számolsz, akkor megint oda érkezel, hogy ha nem tudod végigvinni, akkor bukni fogsz.

"A másik, hogy mindig előnyben leszek befektetéssel nem rendelkező egy azon fizetésért dolgozó kollégámmal szemben, hisz addig arbitrálgatok, ha meg nem akarok vagy nem tudok vagy ha huncutkodnak a bankok akkor stipistopi bármikor végtörlesztem a fennmaradt tőketartozást."

Ööö... na most ezt nem értem. Írjad le légyszives konkrétan, hogy te mire gondolsz és hogy miből van az az összeg, amivel arbitrázsolsz, milyen hitel és befektetés tartozik hozzá, mert nem értem. Tényleg nem!

"(ezért érthetetlen, hogy nem vonhatom be 2010-es TBSZ-számlámat fedezetként holott az közel 25%-al többet ér, de az évente 0-10%-ot eső ingatlanpiacról fedezetként bevonhatok ingatlant, szóval egy értéktelenedő ingatlannal rendelkező előnyben van velem szemben a hitelpiacon....pffff.)"

A TBSZ számla zárolt számla, ezért nem lehet fedezetnek tekinteni. Ráadásul az értéke attól is függ, hogy lejár-e rendben, vagy idő előtt feltöröd. Ezen túlmenően már írtam én is, hogy megváltoztak a bankok, már a lekötött betétet sem fogadják el fedezetnek... bizony. Oda jutottunk, hogy egy bank, a nála kezelt pénzt nem tartja fedezetnek arra nézve, amit neked odaadna hirtelen. Cool nem?

"Nem egyszerre indítod a hitelt és a TBSZ befektetést, hanem kivársz egy 3-5 éves TBSZ periódust, majd annak hozamát elhatárolod nem TBSZ-en, hogy finanszírozhasd a hiteledet. és így tovább."

Kérem a példát :)

Ha összeraksz 5.000.000 HUF-ot öt év alatt, akkor onnantól beszélhetünk teljes adómentes hozamról, előbbről nem, hiszen pont ettől TBSZ a TBSZ. De mondjuk 7% bruttó hozamszint esetén az ötödik év végén lesz 1.500.000 Ft-od pluszban a megtakarításodon felett. Ebből milyen hitelt tudsz finanszírozni?

Tényleg nem értem az elképzelésedet...