Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

lagwagoner Előzmény: #512881

"MI NEM vagyunk átlagemberek, ..."

Azt írtam: rétegemberek vagyunk.

"Erre a célra hosszútávon mondjuk az amerikai hitelpontrendszer bevezetése (teljeskörű pozitív KHR) lenne a megfelelő."

Ámen, támogatom :-)

"Daciát vettek volna, akkor is bedőltek volna!"

Igen, a 0% önerős, 120 hónapos hitelnél valóban mindegy hogy Dacia vagy VW, Audi. De ha az önereje meg volt, hogy vehessen egy Daciat hitel nélkül, de neki villogási okokból Audi kellet és felvette a plusz 4 milliót, akkor már más a helyzet...de az autóhiteles leírásodnak igazat adok.

"Csak böngészgessed a használtautokat egy kicsit, és látni fogod, hogy A JÓ ÁLLAPOTÚ VISZONYLAG ÚJ HASZNÁLT AUTOK ELTŰNTEK."

Hú, ez mennyire igaz: most akarom lecserélni a 15 éves autómat valami alig használtra, de ahogy nézegetem, már szinte jobban megéri újat venni még gyártásban lévő előző generációs autóból. És ezt a Weltauto illetékese is megerősítette egy cikkben.

"ehhez hatalmas kockázat tartozik, egy oldalról az, hogy megemelkedik a hitel költsége,"

Visszakanyarodva a normális pénzügyi szabályozáshoz: ha a bankok nem játszhatnak a felárakkal és költségekkel szabadon (kamatfelár fix a futamidőre /pl. 4%/, ktgnövekedés az infláció mértékével emelkedhet), akkor -forinthitel esetén- a BUBOR változása (emelkedése) okozhat növekvő törlesztőrészletet (tőketartozásra megnő a kamatteher), amit az aktívan kezelt befektetéssel le tudok fedezni (kamatswap, devizaügylet stb), mint ahogy a cégeknél is bevett szokás a fedezeti ügylet.

"Akkor meg minek pár százalékért arbitrázsolni, hogy cserébe hosszú távon sanyargathassad magad? :)"

Számold ki, hogy az a párszázalék arbitrázsolás mennyit jelent 20-25 év alatt :-). Egyébként két gyakorlati dolgot elfelejtesz: bármikor végtörleszthetek, ha nem látom jónak a módszert (nem kell sanyargatnom magam 20-25 évig). A másik, hogy mindig előnyben leszek befektetéssel nem rendelkező egy azon fizetésért dolgozó kollégámmal szemben, hisz addig arbitrálgatok, ha meg nem akarok vagy nem tudok vagy ha huncutkodnak a bankok akkor stipistopi bármikor végtörlesztem a fennmaradt tőketartozást. (ezért érthetetlen, hogy nem vonhatom be 2010-es TBSZ-számlámat fedezetként holott az közel 25%-al többet ér, de az évente 0-10%-ot eső ingatlanpiacról fedezetként bevonhatok ingatlant, szóval egy értéktelenedő ingatlannal rendelkező előnyben van velem szemben a hitelpiacon....pffff.)

"Ha csökkennek a hitelkamatok, akkor csökkennek a betéti kamatok is, tehát a margin legfeljebb csökkenni fog,"

Államkötvény indexek -a kamatcsökkenés hatására- csökkenhetnek, így a portfolió hozama emelkedik.

"Az 5 év, vagyis öt évig kell finanszírozni a befektetésed. Elég húzós befektetési forma elég kicsi hozammal, ha hitelből finanszírozod."

Nem egyszerre indítod a hitelt és a TBSZ befektetést, hanem kivársz egy 3-5 éves TBSZ periódust, majd annak hozamát elhatárolod nem TBSZ-en, hogy finanszírozhasd a hiteledet. és így tovább.