Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: törölve

Előzmény: #510247

Ha pedig ezt még jobban megnézed, akkor máris láthatod azt, hogy a középkorban azért kellett háborúzni, mivel akkoriban az erőforrások felett egy hatalom diszponált és nem létezett a szabad piac a mai formában - magyarul:

- ha valaki nem akart valamit eladni, akkor nem tudtam megvenni,

- az adásvételhez ÉRTÉK kellett, például arany, vagyis csak csere működőtt, a semmiért valami vásárlása nem.

Ennek megfelelően ha valamihez hozzá akartál jutni, amit megkívántál, de nem akarták adni, akkor azt erővel kellett elvenni. Nem volt rá más mód. Ha tehát a középkorban gondolkodunk, akkor az annyit tesz, hogy ha mondjuk valakinek olaj kell, de a szomszéd nem adja, akkor el kell foglalnod azt a területet, hogy elvehessed azt, ami neked kell. De ha eladták, elzálogosították akkor már akkoriban sem volt erre szükség. Na és akkor most jegyezzük meg gyorsan, melyik ország volt amely ezt csinálta a közelmúltban? Irak. Azt mondta, hogy "nem adok olajat pénzért sem". Erre rögtön el is foglalták, hiszen olyan nincs, hogy "nem adok" csak olyan van, hogy "mennyi papírfecnit vessünk neked koncnak"?

Ezért kellett lerombolni az értékalapú kereskedelmet, az aranyfedezetet, mert abban nem lehetett volna a játékpénzt bevinni a rendszerbe, és akkor tényleg háborúzni kellene valamiért. Így meg elég pénzt nyomtatni.