Re: nincs cím
TrendMan Előzmény: #509249Kedves AT!
1) Javasolnék Neked egy gyakorlatot, melynek során max. 10 mondatban próbálod kifejteni a lényeget.
2) Meglátod nem kis kihívás és nagy előrelépési lehetőség rejlik benne, megpróbálom megmutatni, hogyan:
3.) Amerikát lehet szeretni, meg lehet utálni és mindkettő mellett lehet érveket felsorakoztatni, de mivel egyrészt a) megváltoztatni úgysem tudjuk, másrészt b) önmagunk meghatározása akként, mint aki valamivel szemben áll (ahelyett, hogy valamiért kiáll) nem előremutató, nem érdemes erre koncentrálni.
4) Egy olyan válsággal nézünk szembe, melybe már a Római Birodalom is belebukott, azaz hogyan lehet egy bizonyos méret felett egy államalakulatot hatékonyan kormányozni úgy, hogy a mindennapi élet keretei mégis emberiek maradjanak?
5) Mivel a kőkorba nem szeretnénk visszalépni, ezért a korlátlan lokalizáció nem megoldás és el kell ismernünk, hogy bár a szabad piac sohasem tökéletesen szabad, mégsem nélkülözhető.
6) Mivel az erős állam többször nem hatékony a problémák kezelésében, mint igen ráadásul hajlamos a túlburjánzásra, ezért maximum a megoldás egy része lehet, na de akkor a megoldásnak máshol kell lennie, de hol?
7) Az egyetlen megoldás csakis a közösségből, a kultúrából, a civil szférából jöhet, csakis ez lehet képes arra, hogy határt mutasson az akármelyik irányból is érkező 'elnyomó' szándéknak.
8) Ha jól értem a liberálbolsevik szó a Te értelmezésedben olyan személyt, megközelitést jelent, aki/amely a globalizáció osztatlan hive, eltörölne/felülirna minden szabályt, amely a profitképzésnek kereteket akar szabni.
9) Ha ez igy van az nagy könnyebbség nekem, mert ennek helytelen voltával egyet tudok érteni és végre megértettem miért emlited ezt a szót minden harmadik mondatban.
10) Meglátod, ha sikerül Neked is 10 mondatra szoritkoznod Neked is sokkal jobb lesz, hiszen sokkal többen fogják elolvasni, megérteni és esetenként pozitiv visszajelzéssel honorálni eszmefuttatásaidat!