Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

rbbj11 Előzmény: #509423

én a következőt tudom hozzáfűzni, ha már így általánosságban megszólítottad az olvasókat pár dolog kapcsán.

Az évi 8%-ot nem a nullához érdemes mérni, hanem ahhoz az eszméletlen mínuszhoz, amit ezek a kockázatos próbálkozások okoznak. A 8% nem sokkal több mint 0, de sokkal több, mint -50%, ezt nagyon nem szabadna elfelejteni.

Más: azt végre mindenkinek el kéne felejteni, hogy mindenféle pénzügyi műveltség és "munka" nélkül el lehet érni évi 8%-nál többet. Sőt, akinek nincs pü.-i műveltsége, örüljön, ha évi nettó 3% megvan az euró betéten.

Alternatíva, hogy alap szinten képbe kerülünk a pénzüggyel. Ekkor, ha megfelelően türelmesek vagyunk, és min. 5 éves távlatban gondolkozunk, elérhető a nettó évi 10-12%.

Ha tovább megyünk, és keressük az üzeleteket, alaposan utánajárunk a lehetőségeknek, és pénzügyi tapasztalataink is vannak, akkor nem feltétlen a rv-piacon, de elérhető az évi nettó 20-25% is, de ekkor már jellemzően 8-20 éves befektetési időtávról beszélünk.

Ha tehetségesek vagyunk, akár az ingatlanpiacon, akár cégszervezésben, akár tőzsdén, akárhol, akkor határ a csillagos ég, de évi 40% simán meglehet. Ennek előfeltétele jellemzően 8-20 éves előzetes pénzügyi pályafutás. Kicsit általánosítva kb. így néz ez ki.