Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

Lackómackó

Üdv Mindenkinek!

Az a baj a legtöbb "befektetéssel" és a mindennapi élettel, akár a politikában, de máshol is, hogy nem tudja az ember az igazságot és nem tudod kinek higgy és kinek nem. Én buktam ezen az egész macerán kb. 4100 dollárt és nem tudom kire haragudjak, mert ugyebár ez a két "nagyszerű" cég egymásra mutogat. A Forex kereskedelemhez nem értek, de szerintem az hibázott, aki a kötéseket lezárta. A rossz irányba mozdult kötés addig nem számít veszteségnek amíg nincs az lezárva (ezek között a kötések közt volt olyan, amelyiknek 1100 pip mozgást kellett volna visszadolgozni, na az tényleg lehetlen). Ez szerintem olyan, mit amikor veszek 100 kg krumplit és hirtelen lemegy az ára, az nem azt jelenti, hogy a jővőben nem fogom tudni egyáltalán már eladni és mindenképp bukta van. Jó a tárolásért fizetnem kell, de a virtuális veszteség az nem mindenképp veszteség (javítsatok ki). Akkor van a baj még, ha a tárolási díjam eléri a krumplim értékét (mert akkor van a margincall), de ezt nem tudtuk biztosan, hogy így volt-e vagy sem. Szerencsére csak a krumpli egy része rohadt meg és vajon ki eszi most a sok sült krumplit a TADA vagy a Quantum! Bocsi mindenkitől a pongyola fogalmazásért!

Keresni lehet a teljesen legális befektetéseket, de azok általában nagyon keveset hoznak (lásd bankbetétek 8% éves kamat (és tegyük hozzá, hogy azt sem kapod meg, mert ilyen olyan jogcímen levonnak belőle), az ilyen egyébként utólagosan belegondolva "illegálisan" működő társaságoknál (a brókercég "talán" nem az), pedig nem kicsi a rizikója a befektetéseknek. Én az elején kb. 1 éve mindenfajta összeesküvés elméleteket gyártottam, amelyek most beigazolódtak. Így egyetlen egy valakira van okom haragudni és az saját magam, az engem beszervezőre sem haragszom, mert őt éppen ugyanannyira "megvezettek". Az autószerelőhöz is elmehetsz, kicsengetsz neki egy halom zsetont, ő odatól neked egy kupac alkatrészt, hogy ezeket cserélte aztán vagy igaz vagy sem! (Elnézést a példáért, vannak kivételek!)

Más..Egyébként meg a jog gyakorlat, úgy működik, hogy amíg valakiről nem derül ki, hogy bűnös(bíróság előtt) addig nem mondhatja senki sem, hogy az, mert az viszont rágalmazásnak számít! (tanult kollégám biztosan kijavítanak, ha nem jól mondom)

Nem tudom van-e értelme pereskedni, mert ki tudja a tulajoknak van-e valamiféle jegyzett vagyona(kik egyáltalán a tulajok, felelősök), van-e esély valami jogi szankcióra, kártéritésre. Hogyan lehet fogást találni egy ilyen "fantom cégen"? Az, hogy egyáltalán ki hibázott szerintem ennek a jogi útja is igénybevehet néhány hónapot, talán éveket is. (Most jön az, hogy én a Quantum embere lehetek kizárólagosan). Én csak egy szomorú felismerője vagyok a helyzetnek és a tanulópénzt is kifizettem jócskán (az okosok azt mondják, hogy elégett a deviza piacon). Minden csoda 3 napig tart, ez látszik, hogy a fórumtéma is igencsak leült az utóbbi időben, a legtöbben fájó szívvel belenyugszunk a dologba és a jővőben óvatosabbak leszünk. Akik pedig perbe kezdtek kívánok nekik sok sikert és kitartást!

Üdvözlettel: Nagy László