Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

nemtoom Előzmény: #469125

Trialógus indul a gazdasági kormányzásról

Az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyekkel foglalkozó szakbizottsága ... olyan jogalkotási csomagot fogadott el, amely az Európai Unió és az euróövezet gazdaságirányításának legátfogóbb megerősítése a gazdasági és monetáris unió létrejötte óta.

...

Az eddig meglévő szabályozás hiányosságai arra utaltak, hogy a költségvetési politikák szélesebb körű és fokozott felügyeletre szorulnak, csak úgy, mint a makrogazdasági politikák és a szerkezeti reformok is. A csomag így rendkívüli jelentőségű az Európai Unió jövője, valamint - különösen az euróövezeten belül - a gazdasági növekedés stabilitása szempontjából.

... emlékeztetett: "a mostani döntés viszont határozott előrelépés az euróövezet tagállamai számára. A jogalkotási csomag értelmében ugyanis a változások erélyesebbé teszik a jogérvényesítési mechanizmusokat; kevesebb teret hagynak a mérlegeléshez a szankciók alkalmazásában; továbbá erősítik az eurót, mint fizetőeszközt, mely így enyhíteni tudja majd a válságok hatásait". A politikus hozzátette: "szabályozottabbá fog válni a Stabilitási és Növekedési Paktum, valamint az országok kötelezettségszegései általában szankciót fognak maguk után vonni".

... szerint a csomag, amely számos módosító javaslatával együtt került elfogadásra, az átfogó uniós válságkezelés hitelességét is mutatja, és megnyugtató jelzést küld a piacoknak. Fontos, hogy a jogalkotási folyamat a tagállamok együttes érdekét figyelembe véve a Parlamenttel közösen zökkenőmentesen folytatódjon, s a rögzített és elfogadott ütemterv szerint a kitűzött időpontra eredményesen befejeződjön - emelte ki a képviselő. Folytatásként trialógus indul a gazdasági kormányzásról, ...

Ne arra figyeljenek amit mondok, hanem amit csinálok

AT, ezen nincs mit tovább magyarázni.