Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #468702

"nemtoom: Azért fizetünk többet forintban, mert a nemzeti valutát a kormány sikeresen elértéktelenítette."

Értéktelen==nincs értéke. A nemzeti valutánknak VAN értéke és ez most stabil érték, manipuláció nélkül. Már írtam, de nem vagy hajlandó észrevenni: 2002-2008 között nem azért volt erős a forint, mert olyan jó volt a gazdaságpolitika, hanem azért, mert eszetlenül vásároltatta fel a devizás uzsorákat a lakossággal a kormányzat, azt hazudva, hogy nemsokára EUR lesz, tehát ebben NINCS kockázat.

MOST semmi más nem történt, csak az, hogy elmúlt a rendszerből a hazugság, tehát ott van a forint, ahol lennie kell, nem mellesleg még mindig bőven belül(!!!!) a korábban létező sávhatáron, vagyis még csak elméletben sem lehet azt mondani, hogy "gyenge lenne", vagy gyengébb annál, ami elképzelhető volt már tíz évvel ezelőtt is.

Mellesleg gúgliztam egy picit és vicces cikket találtam, gondoltam megosztom veled, mert akkora hülyeséget írtál ma a finanszírozhatósággal kapcsolatban, hogy ideje emlékező tablettát beadnom neked:

http://www.origo.hu/archivum/20080619-a-regi-savhatar-kozeleben-zart-a-forint-euro-dollar-deviza.html

2008 júniusi, a válság előtti cikkből vett idézet következik

"A bankközi forintpiacon változatlanul a magas likviditási többlet miatt az MNB alapkamat alatt, 7,70 százalék körül áll az O/N kamat. Az ÁKK csütörtöki aukcióján alacsony kereslet mellett 80 bázisponttal 10 százalék fölé, 10,02 százalékra emelkedett a 3 éves államkötvény hozama az egy hónappal ezelőtti aukción elért 9,22 százalékos hozamhoz képest. A másodpiacon a benchmark hozamok 1-2 bázisponttal emelkedtek az előző napihoz képest."

Magyarán, most olcsóbban finanszírozunk, de legrosszabb esetben is ugyanannyiért, ugyanakkor ma magas a kereslet, akkor meg alacsony volt. Tetszik érteni, hogy mi a különbség a valóság meg a HAMVAZS féle visszaemlékeztetés között? Csak az igazság és a hazugság.

"A szuverén magyar kockázati felárat a befketető fizeti meg a biztosítónak a befektetése biztonsága édekében. Magyarország az egyetlen, aki felé a befktetők ezt a költséget nem érvényesítik."

Ezt a marhaságot gondoljad át újra, fuss neki még egyszer és próbáljuk meg úgy, hogy legalább te érted, hogy mit szeretnél írni.

"Barátságunkra való tekintettel nem írtam le a kkv-k tavalyi foglalkoztatás növekedéséről írt véleményemet, amúgy biztos kimoderálták volna."

Ne írjad le, idéztem a KSH cikket. Ez ügyben emlékeztetnélek arra, hogy az, hogy mennyi foglalkoztatott van a KKV szektorban az 1-5 főt foglalkoztató cégeknél, azt az adatot pont nem lehet hamisítani. Az, hogy ez "nem látszik", azt én is tudom, de én azt is tudom, hogy valóban csak nem látszik, hogy erről van szó, mert ha normális munkaerőt keresel valami feladatra, akkor azt meg nem találsz égen-földön sem.

"Azt viszont nem tudom honnan veszed, hogy az exportra termelő cégek nyereségesek?"

Tudniillik a veszteséges magáncégek bezárnak :) Nem olyan bonyolult ez. De ilyen például az összes itt lévő autogyár is, akiknek a bér és egyéb költségei szépen lementek a Forint árfolyam miatt.

"A 2012 évi költségvetés X-edik jelenleg még éppen érvényes kiadása 299-es árfolyammal számol."

Brüsszel szerint meg rendben van. Akkor miért nincs rendben?

"Ha ez nem jön be (nem fog) akkor megint lehet újraszámolni az egészet, és a tovább növekvő hiányt újabb lakossági sarcokkal foltozgatni."

Nem értelek. Ha nem számolják át, az a baj, ha átszámolják az a baj? Ember, lehet, hogy év végére EUR sem lesz, az EUR zóna szinte biztosan nem úgy fog kinézni, ahogy most, te tényleg komolyan gondolod, hogy lehet ilyen környezetben olyan költségvetést csinálni, amit garantáltan nem kell újraszámolni? :)

"A hiányt a költségvetés forintban számolja."

Persze, és az 3% alatt van. De ezt senki nem vitatta.

"Az euró a tavaly nyári árfolyamhoz képest 18%-al, a chf-hez képest 77%-al, az usd-hez képest 34%-al gyengült."

Vagyis semmivel az EUR-hoz képest, hiszen ezeket a számadatokat 10 évvel ezelőttre is le lehetne írni. De gondolom a CHF77%-áról is a kóóóóórmány tehet :) ROTFLMAO.

"A hülye lakosság meg eléggé el nem ítélhető módon nem akarja, hogy a pénze elértéktelenedjen, ezért átváltja. Ebben semmi hazafias nincs, a mocsok bunkók!"

Nem, csak idióták, de hát a hülyeség állampolgári jog. Mindenki arra szórja el a pénzét, amire akarja, de hála Istennek a magyar lakosság döntő többsége nem hülyékből áll, így a HAMVAZS féle uszítás ellenére egyáltalán nem történt meg a bankrendszer bedöntése, vagy a pénz HAMVAZS féle átváltása.

"Be fog jönni a 3,60-as kenyér, euróban."

Forintban, arra utaltam, hogy ezt elfelejtetted követelni :)

"Félelmetes!"

Igen, valóban az, hogy ezek után van még aki térdre borulva imádkozik az újra eljövetelükért és ezen igazság beismerése ellenére képes azt hinni, hogy bármi, amit akkor az árfolyamokon, vagy a költségvetésben látott, az igaz lenne, vagy lehetne... ez tényleg félelmetes és ijesztő!