Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Margaretta Előzmény: #461011

- Rákerestem a HAMVAZS-ra, mert nem tudom mi az. Hamvazószerda? Ez itt a szövegkörnyezetben értelmezhetetlen számomra.

- "a NÉPNEK fontos az az érzés, hogy ÉLÜNK, LÉTEZÜNK, VAGYUNK és nem csak lehajtott fejjel járhatunk, "

Engem ez nem igazán dob fel. Asszem én nem egészen tartozok emiatt az általad definiált a NÉP-hez. Én már sokszor sokfele jártam a világban, de nem kellett figyelnem soha arra, hogy a magyarságom miatt kéne a fejet így-úgy tartani. Inkább az emberek közötti, face tu face kapcsolatok voltak, amiket tökjól éltem meg:)(Bár ez inkább individum, mint nemzetben gondolkodás része. Dehát mindennapjainkat inkább ezekben a kapcsolatokban éljük le.)

"Hogy úgy mondjam, nagyon sok magyart egyszerűen az hajt, hogy hadd legyen már magyar Magyarországon és ne kelljen állandóan valami megtűrt többségnek lennie a felsőbbrendű kisebbségekhez képest."

Erre is csak azt tudom írni, hogy nem a legfőbb lényeg számomra. Csodálkozom, hogy sokakat ez bír lelkesíteni. Ez mindenki számára egy egyformán érdekes és informális dolog egy olyan társaságban, ahol egyszerre ül pl. mianmari buddhista szerzetes, amerikai tanár, hong-kongi nászutaspár és én egy malájziai sasnéző túrán. Mire ez a melldöngetés?