Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: ACN, az új Amway

lagwagoner Előzmény: #453647

"nem eldönthető, hogy az elmondottak úgy értendőek, hogy a beszélgetőpartnerre vonatkoznak kizárólag, vagy csak éppen neki mondják általánosságban."

Hogy vonatkoztathatnám a beszélgetőpartnerre, ha nem tudom ki fia borja. Meg ha jól emlékszem te kapcsolódtál be a beszélgetésbe a lavina kezdetekor :-) Mindig egyszerű vélemény, amit írok és értelemszerűen :-) az én álláspontomból, nem abszolút igazságként, mert abban nem hiszek.

"Szerintem tévedsz, én egyre inkább, egyre szélesebb körben látom ezt a nosztalgiát."

Az emberek 60-80%-nak (kövezz meg, ez a véleményem) a hazug szocializmus lenne a (legjobb) legkényelmesebb, legelviselhetőbb, kiszámíthatóbb képességeik és szorgalmuk alapján. Mondom ezt úgy, hogy én biztos meghalnék, megőrülnék benne. Kirohannék a világból. Nem ösztönözne semmi abban a rendszerbe. Most látom honnan indultam, most hol tartok és mik a lehetőségeim. nincs kőbe vésve, de van valami lehetőség, motiváció. Nem csak a konstans alsó-középosztálybeli tengődés. Ahol a lusta is majdhogynem ott tartott mint az okos szorgalmas. Ne érts félre voltak akik tényleg szorgalmasan GMK-tak, földet műveltek és elérték céljukat, házat építettek. De azért abszurd, hogy egy mérnök relatíve sehol nem volt műszakban dolgozó fizikai beosztottjához képest (személyes tapasztalat a családban) fizetésben. Igen jött a piacgazdaság és (talán jogos) mohóság, majd a potty. Nem csoda hát a nosztalgia. Ugye ezért nincs abszolút igazság: Mi a fair. Mindenkinek biztosítani egy alsó-középosztálybeli színvonalat. Vagy welcome to the jungle. Győzzön az okosabb, ügyesebb, szorgalmasabb, fifikásabb. Állam mint transzferisten vagy csak mint külső őrködő. Social(izmus) vs. Capital(izmus)? Én már a kapitalizmushoz alakítottam ki stratégiámat nem szeretném megérni a cucializmust, elvárs :-).

"ha egyébként hetekig áll a havernál szervízbena, amig újra működőképes lesz, hiszen eközben nem tudsz pénzt keresni."

Természetesen, ha munkaeszköz, az más. Oké, túltárgyalva :-) Meg nyilván aki többtízezret megy évente annak is megéri cserélni.

"Évente 12.000 HUF egy AIG kórházbiztosítás"

Felírjuk...:) Köszi.

"

amely úgy működik, hogy ha az öt (hat?) legveszélyesebb betegséget diagnosztizálják nála, AKKOR FIZET(!) a biztosítás" ezzel kevertem, na ez viszont 10e HUF/HÓ ha jól emlékszem.

"mert nekem még mások UTÁN is ki kell termelnem az adót"

Akik neked termelnek>hasznot hoznak, nem?

Amúgy hogy vagy? Kilábaltál a meghülésből?