Re: ACN, az új Amway
lagwagoner Előzmény: #452134"és azon állva akarod azt megmagyarázni, hogy hogyan kell két lábon járni :)"
Értelemszerűen nem neked, azt hittem ez végig világos számodra.
"Sokkal többet költünk egy kádári szociális álom fenntartására még ma is, mint amennyit ez az ország elbír."
Aki ebben élt jól (munkások pl.) relatíve, az ezt az álmot keresi most is, és aprópénzre váltja a jövőt, de nem hibáztatom őket, hisz nehéz a váltás. Az a gond, hogy a korosztályom (is) nagyrészt (y generáció) abszolút erőtlen, és ezeket a dolgokat sosem fogja átlátni. Szóval a változás...hát...
""Magánemberként lecserélni az astrát passatra (a szomszéd miatt persze) hülyeség (emiatt fizetni plusz 60e törlesztőt)."
Megint nem tudod, hogy mennyit költöttél eddig például szervizelésre, "
Ezt nem egészen értem. A régi autóra nem feltétlenül kell többet költeni. (lásd régi mercik).
"Pont ezekre tessék előre biztosítást kötni, hiszen egy bagatell összegű biztosítási díj ezen sajnálatos események anyagi problémáit pont "kivédi".
Ami betegség ellen is véd, az annyira nem bagatell egy átlag bérhez képest.
"Ha egyszer valami 100.000 HUF és megkapom 10x10.000 HUF+semmire, "
Az a kamatmentes hitel, de azon se csodálkoznék ha máshol megkapom ezt 70 000-ért. Szóval az a "plusz semmire" bele van építve az árba.
"hogy sz*rban a haza, nekem is hozzá kell ehhez többel járulni. Meg is teszem."
Respect
""Oké, megnyugtattál :-) Faja. Egalban vagyunk."
Nem, de azért nem sokkal rosszabb nekem sem ;)
Az arányos teherviselésre értettem.
"eleddig tucatnyi cég ügyvezetőjének a fejéből sikerült nagy nehezen, kínkeservvel kivernem ezt az ostobaságot, hogy úgy számoljon árrést, hogy az eladási árból kivonja a beszerzési árat."
Na de te tudatosan nem (!) használod ezt a módszert, míg sokan nem tudatosan használnak semmilyen módszert, nagy különbség, de ezt már átbeszéltük.