Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: ACN, az új Amway

Előzmény: #451994

"Tévedsz, én állok (egyébként barna, de stabil) talajon, te vállaltad a mocsarat és most hajtogatod, hogy a (az egyébként lehetőségekkel kecsegtető kánaánba vezető) mocsár ingoványos."

Most pont megkevertél két mondatot ;) De kisimogatom :)

Én azt írtam, hogy én állok ezen a mocsaras talajon, te meg a szárazföldön születve és azon állva akarod azt megmagyarázni, hogy hogyan kell két lábon járni :)

"Így a politikailag csak a számodra optimális, igazságos szempontokat veszed figyelembe"

Ha így lenne, akkor fújnék az EVA emelésre. HA így lenne, akkor ordítanék, hogy miért nem lehet ÁFÁ-t visszaigényelni céges autora. Miért tenném? Az élet nem igazságos és nem is arról szól. Ezek lényegtelen részletkérdések. A lényeg az EGÉSZ, és ez az egész, ami most van, ez ugyan néha kissé zavaros, de egyértelműen nem magyar vállalkozás ellenes. Ehhez képest az előző kormány nyilt magyarellenességről tett tanubizonyságot és minden eszközt be is vetett a magyarok tönkretételére.

"Nem hiszem, hogy az egyik igazság igazságosabb mint a másik. Természetesen a te szempontjaidat figyelembe véve igazat adok neked :-)"

Azt be kellene látni, hogy felül kell tudni emelkedni a saját érdekeken. Én ezt már régen megtettem, ezért is szokatlan néha, amit írok, hiszen adott esetben saját magam ellen beszélek. Nincs ebben meglepő, én az országot helyezem első helyre, mert az az én filozófiám, hogy csak akkor lehetek boldog ebben az országban, ha az ország is az, ha csak én lehetnék az, akkor akkor sem lehetnék felhőtlenül boldog, ha ultragazdag lennék.

Ennek megfelelően egyszerűen bárki megláthassa azt, hogy a probléma végtelenül egyszerű: Sokkal többet költünk egy kádári szociális álom fenntartására még ma is, mint amennyit ez az ország elbír. Józan ésszel, egyszerű papír ceruzával belátható, hogy képtelenség annyi elcsalt adót, annyi korrupciót, annyi eltitkolt jövedelmet összeírni, amelynek a tényleges behajtása legalább nullszalldóba fordítaná az egyenleget. Ilyenkor csak egyet lehet tenni, MUSZÁJ a kiadást csökkenteni, hiszen mindenki, de ebbe a vállalkozókat is beleértve, mindenki a túlélésért küzd. Ha törpénetesen MINDEN állami kiadást megvágnánk drasztikusan 15%-al, beleértve pályázati pénzeket, nyögdíjat, fizetéseket, akkor azért abba még nem halna bele senki, ugyanakkor a rendszer azonnal fenntarthatóvá válna, és az évente csökkenő adósság miatt egyre több maradhatna mindenkinek a zsebében. Ez nem drámai helyzet, csak vakság az emberek részéről, és pontosan azért szoktak ideológiákat gyártani, hogy ezzel ne kelljen szembenézni, és így születnek a terepjárós, meg szlovák rendszámos, meg mininálbéres vállalkozók, meg Mr.20% legendái, hogy EZEK okozzák a gondot. Nem, ezek irritálóak lehetnek, de rendszerszinten elhanyagolhatóak, ezen szó szerint nem múlik semmi sem, legfőképpen azért, mert ezek nem rendszeres és nem évente jelentkező költségvetési kiesések, ráadásul annak is csak a töredékét tudják érinteni.

"Akkor kösd fel a gatyát, mert Matolcsy "mentora" Kopátsy útmutatatói tényleg illúziókon alapulnak :-)"

Nem szeretném, ha véletlenül Matolcsy melletti együttérzésnek éreznéd, amit írok, de ettől még ebben igaza van.

"Két különböző dolog természetesen."

Na azért :)

"Remélem az ő fejéhez is hozzávágtad, hogy mit képzel maga "neoanarchista, Marxon és Engelsen nevelkedett marsi álomvilágban élő tankönyvfejű hülye...Ez nem ilyen egyszerű".

Pontosan így tettem, csak nem Marx és Engelst idéztem, hanem azt, hogy azt én is tudom, hogy az usában hogyan könyvelnek, de ez itt kérem a vadkelet, és itt így könyvelünk. Mint írtam, végül megértette, de nagyon nem tetszett neki.

"Mivel, hogy én is ezt írtam: bevétel, kiadás. De akkor inkább élnék kanadai hülyékkel, mint okos magyarokkal. Ott még lehet hogy vállalkoznék is."

Eztettet is írtam. Ugyanakkor újólag felhívom figyelmed, hogy a bevétel-kiadás a létező legrosszabb vállalkozási képesség vizsgálat, eleddig tucatnyi cég ügyvezetőjének a fejéből sikerült nagy nehezen, kínkeservvel kivernem ezt az ostobaságot, hogy úgy számoljon árrést, hogy az eladási árból kivonja a beszerzési árat. Akiknél sikerült, azok még most is működnek :)

"Hűha...valós helyzet vagy fiktív? Komolyan hangzik."

Fiktív :)

"Magánemberként lecserélni az astrát passatra (a szomszéd miatt persze) hülyeség (emiatt fizetni plusz 60e törlesztőt)."

Megint nem tudod, hogy mennyit költöttél eddig például szervizelésre, meg BKV bérletre, meg arra, hogy nem értél valahová oda időre. Pont ezért hibás a bevétel-kiadás szemlélet, mert az ilyen tévutakra visz :) Tudod, olyan ez, mint az a régi mondás, hogy "minden problémának létezik, egy világos, tökéletes, könnyen érthető megoldása, amely ugyanakkor teljességgel téves".

"Akkor sem kell hitel"

Már mer mér? Ha egyszer valami 100.000 HUF és megkapom 10x10.000 HUF+semmire, akkor miért is ne vehetném meg részletre? Akkor éppen hülye az, aki beleöl 100.000 Ft-ot egy összegben, ahelyett, hogy lekötné, hiszen úgy többje marad, ha a fennmaradót mindig egy-egy hónapra leköti. Adott esetben akár 10%-ot is megtakaríthat így a vételárból.

"De inkább fizetik 5 évig az autó törlesztőt minthogy azt az összeget 3 év alatt megsporolnák és a kamatot amit a bankoknak fizetnek."

Ez utóbbiban már egyetértünk, én annak idején azt számoltam ki, hogy aki HÉT évig takarékoskodik ugyanannyi törlesztőt félrerakva, az megveheti ugyanazt a lakást, amit azonnal megvéve húsz évig törleszt. Ha te tudnád, hogy ezért én mit kaptam a neoanarchista, meg a hazaárulós forumokon, hogy én milyen szemét tróger vagyok, hogy nem értem meg az ifjúságot, hogy nekik minden és azonnal kell...

"Azt sem a gólya hozza. Tervezés. Van ráhatásom."

Azért ezt gondoljad át majd egyszer újra ;)

"Természetesen vannak azon esetek amikre nincs: baleset, betegség, halál. Ott értelemszerű lehet a hitelfelvétel."

Na látod, megint nem értünk egyet. Pont ezekre tessék előre biztosítást kötni, hiszen egy bagatell összegű biztosítási díj ezen sajnálatos események anyagi problémáit pont "kivédi". Sőt mi több, manapság már a devizahitelekre is van életbiztosítás, méghozzá a végösszeghez képest bagatell díjért. Nem fogalalkoznak vele az emberek, mert úgyis örökké élnek és velük nem történhet semmi sem...

""Mit tudnál tenni, hogy ne így legyen?" Semmit mennék külföldre, ha nem tetszenek a feltételek."

Látod, én meg erre mondom mindig az, hogy EZ A HAZÁM. És csakazértis maradok addig, amig nem mondják, hogy menni kell. Most nem hallom azt, hogy menni kellene, ezért is érzem sokkal jobban magam :)

"Oké, megnyugtattál :-) Faja. Egalban vagyunk."

Nem, de azért nem sokkal rosszabb nekem sem ;)

"Pár évig nem hiszem, hogy ez téma lesz."

Egy multinál? Hetente megváltoztatja a stratégiát. Totál kiszámíthatatlanok, csak a kiszámíthatatlanság a kiszámítható.

"Örülök akkor, hogy az EVA ügy neked kedvezően alakult így is."

Dehogy kedvező, szívom a fogam rendesen. De én be tudom azt látni, hogy sz*rban a haza, nekem is hozzá kell ehhez többel járulni. Meg is teszem.

"Jól van, értem, de anno amikor elkezdted, ezekkel az álomvilágbelinek hitt dolgokkal foglalkoztál nem?"

Az egyik első dolog volt, amit megtanultam, hogy a bevétel-kiadás=pénz egyenleg hülyeség. Ez volt az ébredés az álomvilágból. Onanntól már egészen jól működött :) Mondjuk nekem szerencsém volt, mert nagyon-nagyon régen kezdtem a "szakmát" és akkor még az adóterhek annyira alacsonyak voltak, hogy nem volt akkora kockázat belevágni egy vállalkozásba.

Egyébként, megvettem egy céget az ingatlana miatt, az ingatlan vételára alatt(!), mert meggyőztem őket, hogy így jobban járnak, mintha felszámolják a céget és felosztják ami megmarad belőle, ráadásul hamarabb végére érnek a történetnek és nem is kerül pénzükbe. Így vásárol az ember "múltat" magának :)

"Vagy csak kitetted a cégtáblát és ölték egymást a megrendelők/vevők?"

Ölni csak Karácsony idején szokták annak idején, amikor mindent el lehetett adni :) Szép idők voltak. Tényleg szépek. Aztán jött az osanfosantecsólecsó és minden kiskereskedő szépen a lecsóba ment, egyszerűen azért, mert lehetsz szép és lehetsz okos, de a sok büdös parasztja úgy jön be hozzád, hogy a "mediab+" újságját lobogtatja, hogy ennyibe kerül valami, és én adjam oda ennél olcsóbban(!), mert én tróger rabló vállalkozó vagyok a becsületes multival szemben. Mire én mondani, menj oda, vedd ott büdös parasztja. Mire ő, ott nincs. Mire én, ja, akkor majd nálam is annyi lesz, ha nem lesz.

ESÉLY sem maradt, sem a tudás, sem a régi múlt, sem a problémamentes üzletmenet (NULLA vásárlói bejegyzés 15 év alatt), nulla problémás ügyintézés, tudod a f*szparasztok elekzdtek úgy gondolkodni, hogy ott a net, megveszi ott, csak előbb megnézi nálam, hogy milyen az, amit majd ócón megvesz.

Eluntam a jótékonykodást, és bezártam. Azóta az az üzlet nem létezik. A többi, ami multiknak dolgozik, az hála Istennek működik. De hogy egyik sem úgy keletkezett és működik, ahogy te azt elképzeled, az biztos. Mert biztos, hogy úgy nem működnének :)