Re: ACN, az új Amway
lagwagoner Előzmény: #451685"Ebből is látszik, hogy mennyire nem a valóság talaján állsz :)"
"Ember, hiszen naponta döntenek az életemről, nemhogy öt évre előre, hanem lassan egy hónapra(!) előre sem lehet tervezni."
Tévedsz, én állok (egyébként barna, de stabil) talajon, te vállaltad a mocsarat és most hajtogatod, hogy a (az egyébként lehetőségekkel kecsegtető kánaánba vezető) mocsár ingoványos. Amikor vállalkozónak álltál, ezt te tudtad, hiszen gondolom te nem a kényszervállalkozók közé tartozol. Így a politikailag csak a számodra optimális, igazságos szempontokat veszed figyelembe, ami nem egy abszolút igazság, hanem egy adott érdekcsoporthoz (vállalkozó, nyugdíjas, munkavállaló, diák stb) tartozó. Nem hiszem, hogy az egyik igazság igazságosabb mint a másik. Természetesen a te szempontjaidat figyelembe véve igazat adok neked :-)
"Ilyen környezetben az általad felvetettek nem egyszerűen illuzórikusak, nem légbőlkapottak, hanem tipikusan tankönyvi leírások egy álomvilágról, amelyben a piac szabályozza a vállalkozásokat és amelyben a jobb vállalkozás nyer."
Akkor kösd fel a gatyát, mert Matolcsy "mentora" Kopátsy útmutatatói tényleg illúziókon alapulnak :-)
"Az adócsaló terepjárós vállalkozó szerinted hol szinonímája a politikai vállalkozásoknak? :) Csak kérdezem ;)"
Két különböző dolog természetesen.
"akkor felháborodott, hogy miért akarunk mi sumákolni, tessék, itt van két A4 oldal, egyikre írjad fel a kiadásokat, a másikra a bevételeket, a végén húzz egy vonalat, oszt ott van, hogy mennyi után mennyi adót kell fizetni, "
Remélem az ő fejéhez is hozzávágtad, hogy mit képzel maga "neoanarchista, Marxon és Engelsen nevelkedett marsi álomvilágban élő tankönyvfejű hülye...Ez nem ilyen egyszerű".
Mivel, hogy én is ezt írtam: bevétel, kiadás. De akkor inkább élnék kanadai hülyékkel, mint okos magyarokkal. Ott még lehet hogy vállalkoznék is.
"Ahhoz kicsi vagyok, hogy fegyveres őrökkel védhessem a rezidenciámat, tehát ha a sunyi, rabló, finánc tolvajbandák megjelennek, akkor nyilván célpont lennék, könnyű préda. Hogy lehet ezt nem érteni?"
Hűha...valós helyzet vagy fiktív? Komolyan hangzik.
""Csak véleményem szerint fölösleges olyan dolgot venni, ami nem termeli ki saját költségét, majd profitot."
Nem járhat minden vállalkozó BKV-vel."
Megint nem érted: épp azt mondom, hogy a vállalkozó KÉPES kitermelni az autó (tőrlesztők, lízing) árát, hisz munkaeszköz (lehet) ami munkája miatt kell, ott van értelme. Magánemberként lecserélni az astrát passatra (a szomszéd miatt persze) hülyeség (emiatt fizetni plusz 60e törlesztőt).
"Ha például elromlik a régi TV". Akkor sem kell hitel, ha tudom hogy elromolhat (márpedig tudom), így ezekre kell félre rakni pénzt előre (bankbetét, ppi alap), hisz ha a törlesztőt tudja fizetni, félre is tudna tenni és nem kene kamatot fizetnie (pénzégetés). De inkább fizetik 5 évig az autó törlesztőt minthogy azt az összeget 3 év alatt megsporolnák és a kamatot amit a bankoknak fizetnek.
"Ha pedig jön a több gyerek, akkor a nagyobb kocsi szükségszerű és nem rongyrázás, pláne nem baromság ;" Azt sem a gólya hozza. Tervezés. Van ráhatásom. Természetesen vannak azon esetek amikre nincs: baleset, betegség, halál. Ott értelemszerű lehet a hitelfelvétel. Na meg ha az adott eszköz többet termel (amire hitelt vettem fel), mint a felvett hitel THM-je.
" Ez nemhogy nem elég, hanem alapnak is kevés."
ha tudod miről beszélek, akkor mit mantrázod ezt. Unom.
"Mit tudnál tenni, hogy ne így legyen?" Semmit mennék külföldre, ha nem tetszenek a feltételek.
"Így van, és azért cserébe, hogy nem költségelhetsz kapod a cafeteriát, a fizetett szabadságot(!), a betegszabadságot, nyugdíjat, amelyekről egy vállalkozó többnyire nem is álmodhat. Ez az ára annak, hogy nem költségelhetsz - hiszen neked NINCSENEK költségeid, a teljes bevételed megtarthatod és magadra költheted."
Oké, megnyugtattál :-) Faja. Egalban vagyunk.
Amúgy, én nem az outsource-inggal szoktam riogatni, hanem pici kínai óccó munkavállallókkal. De a kollégák olyan okosak, és olyan lelkesen veszik fel autóhiteleket, reméljük egy műszakpótléknyival kevesebb jövedelem esetén sem lesz probléma költségvetésükbe.
De nem baj bűnbakjuk mindig lesz.
Amúgy azt a területet, ahol dolgozom nem szervezték ki, de más területet igen. Tudom, hogy rosszabb lenne. Pár évig nem hiszem, hogy ez téma lesz. Meg az is lehet hogy jövőre vagy azután az egész munkahelyem megszűnik, Ki tudja, benne van a pakliba, és akkor mi van. Nem tartom magam unikumnak és pótolhatatlannak. A szektor ahol meg dolgozom ciklikus nem defenzív, így bármi lehet. Sírjak, gyurbánozzak? Inkább tervezek. vagy bejön vagy nem.
" Node kérlekszépen, ha nem lett volna EVA, akkor kezdhettem volna előlről, ha 40% lett volna, akkor megint nem tudtam volna, hogy mit csináljak, és akkor tessék most elmondani, ha ezzel ennyit kell foglalkoznom, akkor:
Mikor érek rá az általad említett álomvilágra, azaz üzletet keresni, meg kopogtatni, meg úgy egyáltalán hol lenne érdemes, amikor a potenciális megbízó ugyanúgy nem tudja azt, hogy tud-e velem szerződni, illetve ha igen, akkor hogyan?"
Örülök akkor, hogy az EVA ügy neked kedvezően alakult így is. Jól van, értem, de anno amikor elkezdted, ezekkel az álomvilágbelinek hitt dolgokkal foglalkoztál nem? Vagy csak kitetted a cégtáblát és ölték egymást a megrendelők/vevők? vagy átvetted/megvetted a bejáratott céget és neked "csak" fenn kellett maradnod?