Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: ACN, az új Amway

lagwagoner Előzmény: #451513

Szerintem az átlagnál nagyobb tudással rendelkezel, egy (fő) hibád van viszont ami miatt nem jutsz el a Nirvánába :-) még, ez pedig, hogy politikailag nem vagy rugalmatlan. Politikai szélirányokat hibáztatsz (nem fogok belemenni politikai párbajba, mert nem érdekel) -hozzáteszem jogosan - de egy jó vállalkozónak csak elég a jelenlegi miniszterelnök nevét tudnia, ne politizáljon (na ezért is fogok kapni, de tudod már én szeretek ábrándozni). Egy sikeres, anyagilag független vállalkozónak (figyelem: ortodox leszek, direkt, hogy kiakadj :-))) csak a keresletet és kínálatot kell figyelnie a profit, bocs ÁRRÉS szemmel tartásával. Hogy mi hogy kivel miért az csak energiafecsérlés (ámbár tanulságos persze).

"Ezt sem bántásként akartam egyébként írni, hanem inkább úgy, hogy annyira távol áll a valóságtól amit írsz, hogy az kiborít."

Egy jó vállalkozó apátiával túllép ezen, nem borul ki :-))

"Gyűlölöm az elmúlt nyolc évet, amikor szinte mindig megtaláltak, ki akartak rabolni, tönkre akartak tenn, és ennek következtében nyilván elnézőbb vagyok azokkal szemben, akiknek ez eszébe sem jut."

Na ennek a mondatodnak nagyon örülök (és mérges is vagyok, ahogy te). Ezek a felesleges vagyonvizsgálatok ami a Gyurcsány-korszakban volt tényleg egy céltalan, nem hatékony kínzás volt. És emiatt megértem, cinikus, temperamentumos kirohanásodat. Én se lennék különb egy ilyen korszak után.

"Erre emlékeztetett a hozzászólásod, amelyek teljes naivitásról és álmodozásról tettek tanubizonyságot a magyarországi KKV-kkel kapcsolatban"

Itt újra reménytelennek tartottam, hogy MEGÉRTSD AMIT SZÁMTALANSZOR LEÍRTAM....

" Ha hálát nem is, de rossz szavakat nem kellene rájuk dobni, pláne a marginális adócsaló társulatok miatt."

De itt megjött a remény: PONTOSAN EZEKRŐL A MARGINÁLIS ADÓCSALÓKRÓL BESZÉLTEM!! (függetlenül az összegtől, persze a politikai vállalkozások okozták a legnagyobb károkat ahogy ezt írtad már), ha visszanézed hozzászólásaimat (ne tedd, ne fáradj vele), nem általánosítottam, pedig ezt tisztán leírtam. DE ugye elborultál. Amúgy ha észrevetted volna csak te reagáltál így rá :-)))

"És talán ezért sem szeretem, ha a vállalkozókról úgy beszélnek, hogy miattuk van bajban az ország. Holott, mivel a legnagyobb foglalkoztató szektorról van szó, éppen azt kellene látni, hogy miattuk van még mindig életben az ország."

Pedig szokj hozzá, így volt és így is lesz. Vállalkozók, munkavállalók, nyugdíjasok, diákok stb. mind kivannak akadva, le vannak strapálva, hangulatuk rossz. Senki nem akar rosszat a másiknak, de bűnbakra mindig szükség van, nem? Egyszerűbb mint belátni a dolgokat (mint én hogy nem vállalkozok. Egyik kollégám lánya kint a britteknél akar egy vállalkozást csinálni, de panaszkodik hogy nehéz. Kérdeztem csinált-e piackutatást költségvetést, mintha japánul kérdeztem volna). Szóval kell hibáztatni valakit: zsidók, elmúlt nyóc év, szabadkőművesek, vállalkozók, politikusok, kommutisták. Üres lózungok, részigazságokra épített bűnbakok. Sajnos el kell viselned ezeket a rosszalló tekinteteket. De légy büszke aki vagy, ne mások véleményére adj.

" hogy értelmes emberek hogyan gondolhatják komolyan egy kapitalista társadalomban, hogy annak azért megy rosszul, mert a vállalkozások, a vállalkozók nem fizetnek elég adót."

"Igen, éppen azért ugrottam a terepjárós vállalkozóra, mert annak idején volt Nivám is :)"

Rólam is ezt gondoltad? Nekem nem ártott se vállalkozó, se zsidó, nem fogok energiát pazarolni rá, hogy én is beállva a sorba hibáztassak X, Y-t. pedig olyan könnyű lenne. Kikérem magamnak, hogy nekem rosszul megy :-) Azt ki mondta, hogy nem tudnék venni terepjárót kp-re (nem csak Nivát vagy Dustert, mielőtt lefitymálsz :-))? Csak véleményem szerint fölösleges olyan dolgot venni, ami nem termeli ki saját költségét, majd profitot. Meg aztán...ki akarja azt, hogy "minibálbéres terepjárósnak" higgyék az embert :-))) Így is biztos kinéznének belőle. Mindenkinek meg nem tudom elmondani, hogy nem kell párosával venni a lapos TV-t (11 éves 55 cm-es tv-m van), évente kocsit (14 éves alsó kategóriásom van), meg nem kell mindenféle hitelnek tűnő cetlit alá firkantani a bankba, és pár év után, azt majd lesz pénz kocsira, lakásra stb. Ezt se általánosítva mondom, hanem saját környezetemből okulva.

Én sem szerelemből szívok folyamatos munkarendben. Egyébként, egy jó konstrukciójú hitelnek, pont a vállalkozóknál lenne értelme, hisz ők a valódi hitelből valódi értéket, munkahelyeket tudnak, képesek teremteni. Ha nem lesz ilyen vállalkozói kedvezményes hitel itt mindennek vége. Magánszemélynek plazma TV-re, nagyobb kocsira felvenni hitelt baromság. Na nem ezt vártad tőlem? Na ennyit az általánosító prekoncepciódnak :-)

"Azoknál érted jobban, akik teljesen tapasztalatlanul, teljes naivitással vágnak bele valamibe és csúnyán bele is buknak. De ez nem jobban értés, ez egyszerű józan paraszti ész, az, hogy ha egy papíron se tudja leírni, hogy miből és mit akar csinálni, akkor biztosan be fog bukni. De ha ezen a szinten túllépünk, amikor valami már működik, akkor bizony mindaz, amit leírtál semmissé válik...."

Na itt nagyon megörültem, hogy átjött amit akartam írni, és nem csak a vállalkozói propaganda duma jön belőled, innentől LOL neked, mert átjött :-)) Hidd el nagyon sokan tapasztalatlanul vágnak bele a dolgokba, paraszti ész nélkül. Egy kockás papírra se vésik fel a kiadásokat bevételek. Ja én szigorúan hangsúlyozom, amikor haver kérdez, hogy nem értek a vállalkozásokhoz, és nem tudsz olyat bemásolni ami ellent mond ennek. Csak a józan gondolkodást tudom átadni (ne nyiss az utcában 26. számítógépes boltot stb.)

"én arra kívántam utalni, hogy TE személyesen NEM fizetsz adót magad után, hiszen azt teljes egészében a munkaadód állja, és ez egy hatalmas különbség a vállalkozóval szemben, akinek az adóját IS meg kell keresnie, és ha jövedelemre nem is futja, az adót akkor is be kell fizetnie."

A bruttóm után én fizetem (munkavállalói járulék), de ő vonja le ez tény, de értem mit akarsz mondani. Erre is csak ismételni tudom magam. Senkit (sokakat inkább, hogy ne szólj meg) sem kényszerítettek pisztollyal, hogy vállalkozzon. Előnyök, hátrányok tudod. Azt mondod (tudom, hogy nem így érted) nekem könnyebb, mint egy átlag vállalkozónak? Nem tudom. Ha így van, akkor örülök, mert valamit jól csinálok. (nem fogok belemenni jó magyar szokás szerint, a ki tud jobban panaszkodni játékba :-)) Jól vállalkoztam arra, hogy munkavállaló legyek, hisz valahol én is vállalkozó vagyok: bérbe adom munkaerőmet (értem én hogy akkor lennék az, ha kényszervállalkozó lennék, lehet eljön az is sajna) ahogy korábban valaki írta.

"Egyébként a Vakmajom KKV-s cikkel kapcsolatos véleményedre kíváncsi vagyok."

Nagyjából pontos, hasonlóan látom."

Akkor szerintem nem olvastad vagy ellentmondásban vagy önmagaddal megint :-) Ő pont azt írta, hogy a KKV nem hatékony rendszer nagyarányban, csak az átláthatatlanságot növeli. 1000 disznót 1 nagyvállalat hatékonyabban dolgoz fel, mint ha 100 cég egyenként 10 disznót nevelne. Erre kérdeztem rá, sajna ugye nincs archívum vakmajomnál.