Re: ACN, az új Amway
Előzmény: #451485"Jobbulást kívánok."
Köszönöm :)
"Természetes direkt személyeskedtem, hisz szánalmasnak találtam, hogy olyannak írod az elvtársazást aki rendszerváltáskor nagycsoportos volt :-)"
Tulajdonképpen találó volt, megérdemeltem. Egyezzünk ki abban, hogy egyik állításnak sincs köze a valósághoz :)
"És én meg délben éjszakai műszak után azt kell olvasnom tőled, hogy egy improduktív szar vagyok, röviden :-)"
Na, ezt pont nem írtam, ez eszembe sem jutott. Nekem az előző nyolc év jutott az eszembe és elborult az agyam, hogy értelmes emberek hogyan gondolhatják komolyan egy kapitalista társadalomban, hogy annak azért megy rosszul, mert a vállalkozások, a vállalkozók nem fizetnek elég adót. Gyűlölöm az elmúlt nyolc évet, amikor szinte mindig megtaláltak, ki akartak rabolni, tönkre akartak tenn, és ennek következtében nyilván elnézőbb vagyok azokkal szemben, akiknek ez eszébe sem jut.
Ha tehát azt olvastad ki, hogy "improduktívnak tartalak", akkor az bizonyosan félreértés, mert ez nem volt szándékomban, én arra kívántam utalni, hogy TE személyesen NEM fizetsz adót magad után, hiszen azt teljes egészében a munkaadód állja, és ez egy hatalmas különbség a vállalkozóval szemben, akinek az adóját IS meg kell keresnie, és ha jövedelemre nem is futja, az adót akkor is be kell fizetnie.
"Vagy a képen köpés is Magyar Vállalkozói szokás?"
Nem, bunkóság.
De legalább nem volt szándékos. Csak sajnos megint kijött az, hogy nem személyesen beszéltük ezt meg, és igen, visszaolvasva így érezhetted. TÉNYLEG sajnálom, ha szóban hallottad volna, akkor egyből láttad volna, hogy a mondandó nem neked, hanem annak az IDEOLÓGIÁNAK szól, amelyet gyűlölök. Erre emlékeztetett a hozzászólásod, amelyek teljes naivitásról és álmodozásról tettek tanubizonyságot a magyarországi KKV-kkel kapcsolatban. Ezt sem bántásként akartam egyébként írni, hanem inkább úgy, hogy annyira távol áll a valóságtól amit írsz, hogy az kiborít.
"Talán, mert érzik, hogy te is lenézed őket, mint ahogy teszed ezt itt a fórumon (sok)mindenkivel."
Én pont nem nézek le senkit, csak ha van egy határozott véleményem, akkor kiállok amellett. Éppen arról van szó, hogy ők azt hiszik, hogy mindenki miattuk van, és hogy még őket kell sajnálni. Borzasztó. Tényleg zavaró, ahogy üzletelnek, nem is szeretem. Nem tehetek róla, másokkal nincs ilyen problémám. Szeretném ezúttal is kihangsúlyozni, hogy a zsidó nem személynek, hanem a zsidó mentalitásnak szól, mert egyébként azt, hogy ki milyen vallású, vagy származású, az rohadtul nem érdekel.
"Prekoncepciód alapján levezetett logikáddal érvelsz, taposol el mindenkit, hisz csak a neked érdekedben álló faktorokat fogadod el."
Nem, én pont az vagyok, akit bármiről meg lehet győzni, de csak érvekkel, és akkor, ha jobb érveket hallok, mint amiket én tudok hozni egy vitatémában. És hát, mivel a saját logikámmal vezetek le valamit, persze, hogy amellett fogok érvelni :)
"így a te levezetésed is lehet olyan rossz (!) mint az enyém :-)"
Az enyém egy kész katasztrófa. Borzasztó, dagonyás, és a fele érthetetlen, különösen akkor, ha valamit azonnal és nagyon szeretnék úgy elmondani, hogy azt "átérezze" a másik. Próbálok rajta változtatni, de sajnos a magyaros temperamentumom már csak ilyen, néha felkapom a vizet, aztán meg úgy elfelejtem, mintha mi se történt volna.
"Nem ismerem a vállalkozók világát? Meglehet."
Arról mondtam véleményt, amit írtál. Annak alapján nem ismered, vagy nagyon rosszul írtad le, amit szerettél volna :)
"És Ő mint vállalkozó írta, hogy nem olyan rossz vállalkozónak lenni, nem kell eljátszani a hattyú halálát."
Nem értem, én eljátszottam a hattyú halálát? :o Én azt írtam le, hogy az átlag magyar vállalkozás hogyan megy, nem az enyémekről beszéltem, pláne nem a jól menő pár százezer vállalkozásról. Magyarországon milliószámra vannak vállalkozások és vállalkozók, és rájuk egyáltalán nem igaz az, amit írsz. Megjegyzem, az enyémekre sem igaz, pedig azok nyereségesek és sikeresek is :) Egyszerűen nem úgy működik az üzleti világ, ahogy elképzeled.
"Egyébként nagyon sokszor kikéri a véleményem, pont amiatt a logika miatt amit te kritizálsz (bevétel-kiadás=profit)."
Tudod, van egy mondás arról, hogy aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja :) Egyébként, a bevétel-kiadás=profit egy igazi klasszikus tárgyi tévedés. Összes bevétel-összes kiadás=árrés és nem profit. Profit csak abból lesz, amennyit profitként ki szeretnél mutatni. És pont itt jön be az, hogy ennek a résznek az "elköltségelése" éppenséggel egyáltalán nem adócsalás, vagy adóelkerülés, ugyanakkor nem is lesz belőle személyes tulajdon, vagyis terepjárós vállalkozó :)
"Amúgy az az adóék amiket leírtál nem olyan rosszak, és te sem azért vállalkozol, mert olyan rossz lenne"
Nem, azért vállalkozom, mert nem tudok olyan munkahelyet, ahol annyit kereshetnék, mint vállalkozóként. Ugyanakkor azt is látom, hogy azért mert én jól csinálom, mert rengeteget dolgoztam rajta, az nem azt jelenti, hogy ez másnak is sikerülne, vagy sikerülhetne, egyebekben pont azért, mert nem úgy működnek a vállakozások, mint ahogy vélelmezed. A vállalkozások döntő többsége egyszerűen a túlélésre játszik, és még így sem sikerül nekik.
"és vélelmezem, hogy te rendesen adózol is"
Igen, éppen azért ugrottam a terepjárós vállalkozóra, mert annak idején volt Nivám is :)
"Ne mondd azt, hogy nem ismersz olyan vállalkozókat, akiket szíved szerint kilőnél az űrbe (körbetartozás pl.)"
Nem igazán ismerek olyat. Akiket ismerek, azok egyszerűen megpróbálnak élni, vagy jól élni. A körbetartozások pedig nem "vállalkozók" problémája, hanem a rendszeré és pont a kisvállalkozások szívnak abban is. A nagyok meg megússzák. De ők nem vállalkozók a szó semmilyen értelmében sem. Project cégek, amik kicsengetik a pénzeket, aztán hagyják bedőlni a kisvállalkozókat.
És talán ezért sem szeretem, ha a vállalkozókról úgy beszélnek, hogy miattuk van bajban az ország. Holott, mivel a legnagyobb foglalkoztató szektorról van szó, éppen azt kellene látni, hogy miattuk van még mindig életben az ország. Ha hálát nem is, de rossz szavakat nem kellene rájuk dobni, pláne a marginális adócsaló társulatok miatt.
"Hogy jobban értem a vállalkozók világát mint bizonyos részük?"
Azoknál érted jobban, akik teljesen tapasztalatlanul, teljes naivitással vágnak bele valamibe és csúnyán bele is buknak. De ez nem jobban értés, ez egyszerű józan paraszti ész, az, hogy ha egy papíron se tudja leírni, hogy miből és mit akar csinálni, akkor biztosan be fog bukni. De ha ezen a szinten túllépünk, amikor valami már működik, akkor bizony mindaz, amit leírtál semmissé válik, egyszerűen azért, mert a vállalkozások a gyakorlatban nem ezen elméleti szabályok alapján működnek.
"Tehát én aki nem indított vállalkozást jobb vállalkozói döntést hozott ezzel"
Azért tudod, mert tudod, hogy vállalkozóként nem tudnál megélni. Ez egy egyszerű felismerés, hiszen magad is írod, hogy HA LENNE olyan, amiből azt hiszed, hogy jobban élnél, akkor belemennél. És ez így van jól.
Csak valahogy nem akarod elhinni, hogy mások nem így gondolkodnak, hanem egyszerűen kétségbeesésükben kezdenek el vállalkozni, vagy azért, mert már csak számlára foglalkoztatják őket, alkalmazottként nem. És ebben az esetben mindaz, amit leírtál az rommá omlik, egyszerűen azért, mert aki kényszerhelyzetben van, annak nincs rá módja, hogy ennyit gondolkozzon ezen a kérdésen. Sajnos.
"Hisz munkavállalóként max. elküldenek tehát "csak" bevétel kiesésem lenne."
Ez így van. Sőt mi több, ha kiderülne, hogy mégsem fizettek a béred után adót és járadékot azt sem rajtad hajtanák be, hanem a munaadódon, holott ebben az esetben te kaptál volna adómentes pénzt. Ezért is más egy munkavállaló, mint egy vállalkozó :) És ezért nem érdemes úgy nézni a dolgokat, hogy a vállalkozó mit tud költségelni, vagy hogyan tud pénzhez jutni. Máshogy. Nem szabad keverni a fogalmakat.
"Hallottál már a kundabufferről (léthazugságszerv)?"
Nem :o Mi az?
"Egyébként a Vakmajom KKV-s cikkel kapcsolatos véleményedre kíváncsi vagyok."
Nagyjából pontos, hasonlóan látom. Talán annyit tennék hozzá, hogy a mai hírekben említették meg azt az Opten adatai alapján, hogy rekordot dönt a bedőlések és felszámolások száma, miközben látványosan csökkent az új alapítású cégek száma, azaz szemmel látható, hogy megkezdődött a maradék vállalkozások jelentős részének spontán felszámolódása.
És ez nem lehet jó hír senki számára sem.