Re: ACN, az új Amway
lagwagoner Előzmény: #451454Jobbulást kívánok. Természetes direkt személyeskedtem, hisz szánalmasnak találtam, hogy olyannak írod az elvtársazást aki rendszerváltáskor nagycsoportos volt :-)
(na most kapok ám tőled, hogy bezzeg te meg ám akkor már ezt meg azt csináltad...)
De tudod: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. És én meg délben éjszakai műszak után azt kell olvasnom tőled, hogy egy improduktív szar vagyok, röviden :-)
A legjobban azt fájt, hogy tőled nem ezt a stílust vártam, pláne velem szemben, úgy hogy még időnként ki is álltam melletted, mert felismertem, hogy nem az a demagóg fideszes vagy. Vagy tévedtem vagy nem. Vagy a képen köpés is Magyar Vállalkozói szokás?
"kénytelen vagyok időnkét igazi zsidókkal üzletelni, és így nagyjából tudom azt is, hogy miképpen nézik le a gojokat"
Talán, mert érzik, hogy te is lenézed őket, mint ahogy teszed ezt itt a fórumon (sok)mindenkivel. Prekoncepciód alapján levezetett logikáddal érvelsz, taposol el mindenkit, hisz csak a neked érdekedben álló faktorokat fogadod el.
Ez így nem fair. Pláne, hogy más faktorok is vannak, amiket te nem ismerhetsz, így a te levezetésed is lehet olyan rossz (!) mint az enyém :-)
Nem ismerem a vállalkozók világát? Meglehet. Viszont nagyon jó baráti személyes kapcsolatom van vállalkozó családokkal, és kitűnően elbeszélgetünk, nem személyeskedünk (pedig szeretek cinikus lenni, de nem vágom ezeket a képébe). Így kikérem magamnak, hogy dühből ítélem meg a vállalkozók egészét. Egyébként, pont egy órája beszéltem vele, és kérte megint, hogy ne feledjem kérni a közületi számlákat, ha veszek valamit :-)))) Na erről ennyit. Meg is említettem amiket írtál. És Ő mint vállalkozó írta, hogy nem olyan rossz vállalkozónak lenni, nem kell eljátszani a hattyú halálát. Szóval nem szeretem, ha a beszélgetést olyan irányba viszed el amit én nem vélelmeztem. VÁLLALKOZNI JÓL SZÖRNYEN NEHÉZ. Ezt tudom, ezennel be is fejeztem a munkavállaló (állami vs. magán) vs vállalkozó vitát, mert nem erről akartam beszélgetni de te személyeskedve erre vitted a beszélgetést (tehát ugyanúgy megosztod a magyarokat mint, ahogy ez ellen is vagy, ahogy írtad). De betudom betegségednek, így no problem.
Egyébként nagyon sokszor kikéri a véleményem, pont amiatt a logika miatt amit te kritizálsz (bevétel-kiadás=profit). lehet hogy begyöpösödött munkavállaló vagyok, de a józan számolgatás a matek az mindenütt ugyanaz. Amúgy az az adóék amiket leírtál nem olyan rosszak, és te sem azért vállalkozol, mert olyan rossz lenne, és vélelmezem, hogy te rendesen adózol is, keményen rutinosan viszed a dolgaidat, nem neked kellett volna felvenned azt a bizonyos inget. Ne mondd azt, hogy nem ismersz olyan vállalkozókat, akiket szíved szerint kilőnél az űrbe (körbetartozás pl.) Hogy jobban értem a vállalkozók világát mint bizonyos részük? Ezt fenntartom. Le is írom hogy értem ezt, mert ez se volt ezek szerint világos. Rengeteg vállalkozás szűnik, meg ahogy te is írtad csökken a vállalkozások száma. Tehát én aki nem indított vállalkozást jobb vállalkozói döntést hozott ezzel, mint azok a vállalkozók akik tönkrementek és vastag mínuszban vannak (és hiszek abban hogy számos esetben a bukás előre borítékolható). Tehát az adott vállalkozás nem létrehozása nagyobb bevételt eredményez mint annak létrehozása számomra, meg azok számára eredményezett volna akik vastag mínuszban vannak. Hisz munkavállalóként max. elküldenek tehát "csak" bevétel kiesésem lenne. Nem baj ha nem fogadod el érvelésemet, nem is azért írtam, hogy meggyőzzelek, csak leírtam. Ennyi. Ezért nem kell elvtársazni, meg pártklubbozni. Összekeversz valakivel. Hallottál már a kundabufferről (léthazugságszerv)? na a pártpolitika is ennek része, így tekintek rá. Vicces hogy 40,50,60 éves érett emberek komcsiznak zsideszeznek. Pont te értettél egyet velem (régen még befogadóbb voltál) amikor azt írtam, hogy nem azért van ez a tőkepiaci forum, hogy az itt jelenlevők függetlenítik magukat a pártpolitikai hintától? nagyban bólogattál. Most meg magadat járatod le. Amit persze betudok betegségednek.
Egyébként a Vakmajom KKV-s cikkel kapcsolatos véleményedre kíváncsi vagyok.