Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Hathor Előzmény: #447939

Leminősítette az MFB-t és hét magyar kereskedelmi bankot a Moody's

A magyar államadós-osztályzat előző napi leminősítése után, péntek este leminősítette a Magyar Fejlesztési Bankot (MFB) is a Moody's Investors Service, emellett rontotta hét magyar kereskedelmi bank különböző osztályzatait, írja az MTI.

A Moody's péntek este bejelentette hét magyar kereskedelmi bank leminősítését is, ugyancsak összefüggésben a magyar államadós-osztályzat előző napi visszaminősítésével.

A cég Londonban közölte, hogy az FHB hosszú távú forint- és devizabetét-besorolása "Ba2"-re módosul "Ba1"-ről, az MKB ugyanezen osztályzata "Ba3"-ra "Ba2"-ről. A Moody's emellett rontotta az OTP, az OTP Jelzálogbank, a K&H és a Budapest Bank devizabetét-osztályzatait "Ba2/Not-Prime"-ra az eddigi "Baa3/Prime-3"-ról, valamint az Erste Bank Hungary hosszú távú devizabetét-besorolását "Ba2"-re "Ba1"-ről. A cég leminősítette az OTP és az OTP Jelzálogbank forintbetét-osztályzatát is "Ba1/Not-Prime"-ra "Baa3/Prime-3"-ról, az OTP devizaadósi osztályzatát "Ba1"-re "Baa3"-ról, és alárendelt adósi osztályzatát "Ba2"-re "Ba1"-ről.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/leminositette_az_mfb-t_es_het_magyar_kereskedelmi_bankot_a_moodys.159048.html