Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

TrendMan Előzmény: #447796

A gazdagság meghatározásával nem küzdök tovább, mert ez egy olyan csónak, amely valahol igy is, úgy is léket kap. (Érdekesség: A világ gazdag nőinek több, mint fele kinai - vagyon>10 M USD és a Kínában eladott Maseratik 30 %-át nők veszik meg!)

...

Itt nem volt kérdés, megállapitás volt.

...

Nem tudom a médiaszemélyiség hogy ugrott be neked itt, szó sincs ilyesmiről!

Hogyan mutathatna egy talajtvesztett, sokszor nem túl intelligens, a megbízójának kiszolgáltatott ember bárkinek is példát? (ehhez nagyon karakteres személyiség kellene, aki valószinüleg nem jutna már a kamerák elé sem)

Pont az ellenkezőjére gondolok, olyan személyre akinek nem kell a rövidtávú pénzügyi érdekeit szükségszerűen követnie, és ezért az értékválság súlytotta világban értelmes társadalmi szerepet tud vállalni, követendő mintát tud nyújtani azoknak, akik különben a fent emlitett ostoba műsorok felett révedeznek.

Ez lehet egy pozitiv követendő szerepminta, lehet egy nem profitorientált vállakozás, amely igy vagy úgy társadalmi értéket teremt, de akár egy ésszerű mértékig visszafogott költekezés, amely mentes a magamutogatástól és igy a mértéktartás erényét hirdeti.

Ilyen értékekre a mai Magyarországon is égető szükség lenne (akár a civil szféra épitésében), de amit eredetileg irtam azt elsősorban arra a jövőbeli negativ utópiára értettem, amikor a Föld forrásai még jobban beszűkülnek, ami természetesen a társadalmi feszültségek növekedéséhez vezet.

...

Igen, jelenleg nincs köze a vagyonnak az erkölcshöz (értsd: a közösség iránti felelősségvállaláshoz), hiszen épp ez a problema.